Συμπαράσταση στον δημοτικό σύμβουλο του ΑΣΙ και δάσκαλο Γιώργο Χρόνη

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΟΝΗ

Στις 20-2-2014 εκδικάζεται σε πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή του πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Χαράλαμπου Αλεξανδράτου εναντίον του αντιπρόεδρου του συλλόγου μας και Αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Αττικής Γιώργου Χρόνη με την οποία του ζητά 125.000 ευρώ για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση από συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχε κυκλοφορήσει το 2009 και το 2010. ( Με νεότερη προσφυγή του ο πρώην Διευθυντής εκπαίδευσης ζητά αποζημίωση 30.000 ευρώ αντί των 125.000  ευρώ λόγω της καταβολής του δικαστικού ενσήμου). Η αγωγή είχε ασκηθεί το καλοκαίρι του 2011 κατά τη διάρκεια των κρίσεων των διευθυντών και ενώ οι αιρετοί μας στη Γ΄ Αθήνας Γιώργος Χρόνης και Παντελής Βαϊνάς είχαν ανακοινώσει έγκαιρα ότι με απόφαση των Παρεμβάσεων της Γ΄ Αθήνας θα βαθμολογούσαν αρνητικά όσους υποψήφιους είχαν καταγγελίες από συνδικαλιστικούς συλλόγους. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο συγκεκριμένος πρώην διευθυντής εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας επικαιροποιώντας απόφαση που είχε πάρει από τον Σεπτέμβριο του 2011 στηρίζει πολιτικά, νομικά και οικονομικά το διωκόμενο συνάδελφο και θα παρέμβει υπέρ του στο δικαστήριο την ημέρα της δίκης.

Πιστεύουμε ότι ο συνάδελφος διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση και όχι λόγω προσωπικών διαφορών όπως διατείνεται ο πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Η δίωξη έχει στόχο τη συνδικαλιστική φίμωση του συναδέλφου, την οικονομική, επαγγελματική, οικογενειακή, κοινωνική και ηθική του εξόντωση.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ, το Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, όλους τους συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και όλους τους εκπαιδευτικούς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο συνάδελφο.

 

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Π.Ε. 

«Δ.. ΓΛΗΝΌΣ»

ΚΑΡΠΑΘΟΥ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

τηλ.- fax : 210 26 14 214

sillogos.daskalon.glinos@gmail.com  

 

Ίλιον,3/2/2014

Α. Πρ. : 28

ΠΡΟΣ : Μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ ,Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.