Εκδήλωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη Κυριακή 26/11, 11:00 π.μ.

 

Εκδήλωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Κυριακή 26/11, 11:00 π.μ.

cafe Σκηνικό (Αχιλλέως & Ελένης), στη συνοικία του Κέντρου, στο Άλσος

Ομιλητές:

  • Μιχιάρ Εκταμί, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας,
  • Νασίμ Αλάτρας, δημοσιογράφος, συγγραφέας, παραγωγός ντοκιμαντέρ «Γάζα ερχόμαστε» του Al Jazeera 

Η αντίσταση ενάντια στην κατοχή είναι αναφαίρετο δικαίωμα των λαών!

Η ισραηλινή κυβέρνηση διεξάγει γενοκτονία. Σκοπός της ο αφανισμός του παλαιστινιακού λαού. Αποκορύφωμα οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων, σχολείων και ασθενοφόρων.

Αιτία του αιματοκυλίσματος είναι η επί δεκαετίες ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, οι πολιτικές των εποικισμών, οι ληστείες γης, το διαχωριστικό τείχος στη Δυτική Όχθη και ο καθημερινός εξευτελισμός, η παρενόχληση και οι δολοφονίες Παλαιστινίων από το κατοχικό καθεστώς, οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι, τα οδοφράγματα, οι διακρίσεις και η στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στο δικό του κράτος.

Οι ΗΠΑ και ΕΕ, όχι μόνο στηρίζουν τη συνεχιζόμενη κατοχή και όλες τις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλά μιλούν υποκριτικά για το “δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ”. Το Ισραήλ δεν υπερασπίζεται “τον εαυτό του”, υπερασπίζεται την αποικιακή του κατοχή.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν από τις πρώτες κυβερνήσεις που επικαλέστηκε το “δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ”, ενώ διευκολύνει τα σχέδια του ΝΑΤΟ, στέλνοντας φρεγάτες και προσφέροντας την αεροπορική βάση της Ελευσίνας για το μακελειό του παλαιστινιακού λαού.

Οι Αραβικές κυβερνήσεις δεν φαίνεται να είναι ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση με τους λαούς τους, γεγονός που γεννάει ερωτηματικά για το τί ρόλο ενδεχομένως να θέλουν να έχουν την «επόμενη ημέρα» με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, και την ΕΕ.

Η άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, βάσει των αποφάσεων του Ο.Η.Ε είναι επιτακτική.

Η αλληλεγγύη των λαών και η αντίσταση κάθε αγωνιζόμενου λαού σε κάθε είδους κατοχή είναι αυτά που ουσιαστικά μπορούν να διασφαλίσουν τα λαϊκά συμφέροντα και κατ΄επέκταση την ουσιαστική υπεράσπιση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

 

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *