Η αντίσταση ενάντια στην κατοχή είναι αναφαίρετο δικαίωμα των λαών! Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

Η συνεχής καταπίεση και εξόντωση του παλαιστινιακού λαού για 75 χρόνια, φέρνει δυστυχώς και άγρια ξεσπάσματα βίας, όπως αυτό μετά την εισβολή και την εκτέλεση δεκάδων νέων από την Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ, που είναι βέβαια καταδικαστέο.

Όμως, αιτία του αιματοκυλίσματος είναι και παραμένει η επί δεκαετίες ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, οι πολιτικές των Εποικισμών, οι ληστείες γης, το διαχωριστικό τείχος στη Δυτική Όχθη και ο καθημερινός εξευτελισμός, η παρενόχληση και οι δολοφονίες Παλαιστινίων από το κατοχικό καθεστώς, οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι, τα οδοφράγματα, οι διακρίσεις και η στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στο δικό του κράτος.

Οι ΗΠΑ και ΕΕ, όχι μόνο στηρίζουν τη συνεχιζόμενη κατοχή και όλες τις ενέργειές της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλά μιλούν υποκριτικά για το “δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ”.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν από τις πρώτες κυβερνήσεις της ΕΕ που επικαλέστηκε το “δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ” και καταδίκασε τους «τρομοκράτες παλαιστίνιους».

Η πολιτική της Δύσης, για δεκαετίες, είναι τέτοια που δεν αντιδρά καθόλου στα εγκλήματα του Ισραήλ επί των Παλαιστινίων και την αντίστασή τους την ονομάζει τρομοκρατία. Πρακτικά δίνει συγχωροχάρτι στις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ.

Η απόφαση για τον τερματισμό των σημερινών εχθροπραξιών ανήκει στην ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση με σφοδρό βομβαρδισμό της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ δεν υπερασπίζεται “τον εαυτό του”, υπερασπίζεται την αποικιακή του κατοχή. Το Ισραήλ δεν είναι θύμα αλλά θύτης όσο και αν ξενίζει στο «πολιτισμένο» δυτικό κόσμο.

Με αφορμή το ότι έξω από το Δημαρχείο κυματίζει η παλαιστινιακή σημαία ως αδελφοποιημένος δήμος με την Ιεριχώ, απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την άμεση έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη!

Νίκη στην Παλαιστινιακή αντίσταση!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *