ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ

ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ!

Η δημοτική μας κίνηση «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» δεν θα δώσει το παρόν με δικό της ψηφοδέλτιο την ημέρα των εκλογών. Θα δώσουμε όμως το «παρών» την επομένη ημέρα των εκλογών, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι δημοτικές εκλογές γίνονται σε ένα περιβάλλον όπου:

  1. Η μισή Ελλάδα κάηκε και πνίγηκε κυριολεκτικά, με τα έργα βιτρίνας να αντικαθιστούν τα έργα πνοής και υποδομής. Αυτά τα έργα επιλέγονται από την Ε.Ε. και την εκάστοτε κυβέρνηση, τα διαχειρίζονται οι Περιφέρειες και οι Δήμαρχοι, εκλιπαρούν να πάρουν κάποια έγκριση έργου λέγοντας «yes sir» στους κυβερνώντες και το «θέλω αλλά δεν μπορώ» στους κυβερνώμενους.
  2. Η ανταποδοτικότητα είναι παντού: από τη καθαριότητα μέχρι τον αθλητισμό και πολιτισμό!
  3. Η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας απαξιώνεται χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό, με εκχώρηση βασικών δομών της είτε σε ΜΚΟ είτε σε ιδιώτες.
  4. Η αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων επιταχύνεται πχ η Περιφέρεια εκπονεί σχέδιο ανάπλασης του Πάρκου Τρίτση με κατασκευή εναέριου ποδηλατόδρομου, κατασκευές ξενοδοχειακών δεντρόσπιτων, κατασκευή συνεδριακού κέντρο, κοπή δέντρων, παραχώρηση κομματιών σε ιδιώτες, κλπ
  5. Η συρρίκνωση της εναπομένουσας δημοκρατίας προωθείται αποκλείοντας τον Δημότη και αποστειρώνοντας τη λειτουργία των Δ.Σ. (τηλεδιάσκεψη, αφαίρεση αρμοδιοτήτων κλπ).

Η διοίκηση Ζενέτου όχι απλά στηρίζει όλα τα παραπάνω αλλά και τα επικροτεί. Η κρυφή σχέση της Δημοτικής Αρχής με τη παράταξη της Ν.Δ. και του κ. Κακούρη, αυτή τη φορά επισημοποιείται.

Ποιοι επικαλούνται την αλλαγή; Οι μέχρι πρότινος άνθρωποι του Δημάρχου…

  • «ΝΑΙ-Συνεργασία Ανανέωσης -Νέα Αρχή για το Ίλιον »: Μιλούν για ανανέωση όταν μέχρι χθες σχεδίαζαν και υλοποιούσαν τις πρακτικές της καθεστωτικής πολιτικής, της Δημοτικής Αρχής Ζενέτου. Η επικεφαλής, κα Αλεβίζου-Κουκουβίνου, διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Η ίδια εισηγούταν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό των λίγων και εκλεκτών. Άλλωστε στο ψηφοδέλτιό της είναι πρώην Πρόεδροι και Αντιδήμαρχοι του κ. Ζενέτου.
  • «Αλληλέγγυα Πόλη-Συμμαχία για το Ίλιον»: Μιλούν για αλληλεγγύη όταν οι ίδιοι στήριζαν τις μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στεγάζουν στο ψηφοδέλτιό τους παράγοντες που πρωτοστάτησαν να κλείσει κοινωνική δομή για εξαρτημένους συνανθρώπους μας, σπέρνοντας φόβο και κλείνοντας το μάτι σε ανθρωποειδή φασισταριά. Μην ξεχνάμε ότι και ο επικεφαλής, κ. Μπατσής έως και το 2010 ήταν βασικό στέλεχος του κ. Ζενέτου.

Αν μιλάμε για πραγματική αλλαγή συσχετισμών στο Δήμο μας και το εννοούμε, χρειάζονται συνεργασίες μεταξύ αριστερών, ριζοσπαστικών αγωνιστικών συλλογικοτήτων και ανένταχτων πολιτών πάνω σε προγραμματική βάση για το τί κοινωνία οραματιζόμαστε, τί Δήμο διεκδικούμε και ποια είναι τα βασικά σημεία μαζικής διεκδίκησης που θα συσπειρώσουν και κινητοποιήσουν τους πολλούς για να φέρουν σε δύσκολη θέση τους λίγους! Βεβαίως όλα αυτά δοκιμάζονται στη καθημερινότητα, στη πράξη. Εμείς ως «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» έτσι αντιλαμβανόμαστε τις συνεργασίες και τις διευρύνσεις.

Μια τέτοια αλλαγή δεν έρχεται με στενές κομματικές καταγραφές, ούτε με «αριστερόμετρα», αλλά ούτε και με δηλώσεις τύπου «μόνο εμείς υπήρξαμε πραγματική αντιπολίτευση στη διοίκηση Ζενέτου από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων όλα τα προηγούμενα χρόνια», αλλά με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση όσων είναι από την απέναντι πλευρά.

  • Μαυρίζουμε τη σημερινή διοίκηση Ζενέτου που επί της ουσίας είναι ο εκλεκτός της Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ όσο και αν εμφανίζεται ως ανεξάρτητος. Είναι βαθιά εξαρτημένος από το σύστημα εξουσίας, όσο και αν επικαλείται το «θέλω αλλά δεν μπορώ» να κάνω κάτι.
  • Μαυρίζουμε τους συνδυασμούς που επί της ουσίας είτε υποστηρίζουν και εφαρμόζουν μια νεοφιλελεύθερη πολιτική είτε υποτάσσονται σε μια διαχειριστική λογική που βάζει το νόμιμο πάνω από το δίκαιο. Μαυρίζουμε όσους ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής διοίκησης Ζενέτου
  • Ψηφίζουμε τους συνδυασμούς ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ή ΑΡ.Κ.Ι με πλήρη συνείδηση των ανεπαρκειών, των λαθών, των αναντιστοιχιών τους.

Καταλαβαίνουμε όμως όσους και όσες επιλέξουν να ψηφίσουν άκυρο ή να απέχουν επειδή δεν βρίσκουν ένα ανεξάρτητο, ριζοσπαστικό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο και αναζητούμε δίαυλους επικοινωνίας και μορφές πολιτικής και αγωνιστικής συγκρότησης μαζί τους.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *