Η ακρίβεια ξεσαλώνει! Αυτή η κυβέρνηση δεν φεύγει αν δεν την διώξουμε όλοι εμείς!

Η τρελή κούρσα της ακρίβειας στα τρόφιμα-ενέργεια σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη κατάσταση στα ενοίκια και στη στέγαση εξανεμίζει το όποιο οικογενειακό εισόδημα!

Στην αρχή μας είπαν ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Μετά μας είπαν ότι φταίει ο πόλεμος. Το μεγαλύτερο πρωταπριλιάτικο ψέμα ήταν από κυβερνητικά χείλη όταν ισχυρίστηκαν ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού (32 € καθαρά) είναι η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια! Όλοι όμως γνωρίζουμε αν και κατά πόσο βγαίνει ο μήνας. 

  • Επικαλούνται μια αύξηση 6% στο μεικτό κατώτατο μισθό όταν η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση τη παγκόσμιας τράπεζας, βρίσκεται στη 10η θέση παγκοσμίως και στη 1η στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη λίστα των χωρών με τον υψηλότερο πραγματικό πληθωρισμό τροφίμων σε σχέση με το γενικό πληθωρισμό!
  • Προστατεύουν τα καρτέλ των πολυεθνικών αφήνοντας τις τιμές να ξεσαλώνουν στα ράφια!
  • Αρνούνται να μειώσουν ΕΦΚ και ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα καύσιμα για να μην επιδοτήσουν λένε, τον ιδιοκτήτη της Porshe μαζί με τον άνεργο. Δεν μας είπαν όμως ότι το 20άευρω του μισθωτού, άνεργου ή συνταξιούχου δεν είναι το ίδιο με το 20άευρω του ιδιοκτήτη της Porshe.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να μειώσει τους φόρους στα τρόφιμα – ενέργεια, και να επιβάλει έκτακτους φόρους – τέλη σε ομίλους που παρουσιάζουν υπερκέρδη, λειτουργεί ως πλασιέ – πωλητής των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Οι καταγγελίες και οι αγωγές που υποβλήθηκαν στο παρελθόν ενάντια στην αισχροκέρδεια φανερώνουν από τη μία το μέγεθος του προβλήματος, και από την άλλη το τεράστιο πολιτικό κενό που υπάρχει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Σε τοπικό επίπεδο ένας Δήμος θα μπορούσε να διεκδικήσει αλλά και να απλώσει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας:

  1. Να μειώσει τουλάχιστον 50% τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με στόχο τη σταδιακή κατάργησή τους.
  2. Να μειώσει δραστικά το αντίτιμο (0,01€)στις υπηρεσίες αθλητισμού και πολιτισμού.
  3. Να επιβάλλει τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων σε εταιρείες που αισχροκερδούν (Υπερμάρκετ, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνία)
  4. Να διευρύνει τα κριτήρια ένταξης περί απαλλαγής Δημοτικών Τελών βάσει Άρθ. 13 του Ν. 4368/2016, στους οικονομικά αδύναμους πολίτες.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *