Συγκέντρωση ενημέρωσης για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία – Δήλωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους δημοτικούς συμβούλους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης της δημοτικής κίνησης Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και το ρόλο της αυτοδιοίκησης. Πολλές δεκάδες συνδημοτών μας, αρκετοί από τους οποίους έχουν συμμετάσχει σε αγώνες ενάντια σε εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας δήλωσαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους 4 δημοτικούς συμβούλους που διώκει δικαστικά η πολυεθνική Vodafone. Ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος, Πάνος Κουτσιανάς.

Η Όλγα Δασκαλάκη εκ μέρους του ασυμβίβαστου ΙΛΙΟΥ τόνισε ότι είμαστε περήφανοι που ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης σύρεται σε δίκες από τις πολυεθνικές της κινητής τηλεφωνίας. Γιατί αποδεικνύει ότι είμαστε μια δημοτική κίνηση που δεν βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τους νόμους λάστιχο του κράτους που κόβονται και ράβονται στα μέτρα των εταιρειών, αλλά τις ανάγκες, τις αγωνίες, την υγεία των δημοτών. Και δεν διστάζουμε να πληρώσουμε το κόστος για αυτή μας την επιλογή. Έχουμε άλλωστε ήδη πει ότι παλεύουμε για έναν Δήμο που θα δείχνει μηδενικό σεβασμό στο μνημονιακό και αντιλαϊκό πλαίσιο αλλά άπειρο σεβασμό στους δημότες. Οι δικαστικές διώξεις που αντιμετωπίζουμε είναι απόδειξη ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε.

Ο Τάσος Γιακουμής, γιατρός, βασικός ομιλητής στη συγκέντρωση αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, στις μελέτες που υπάρχουν αλλά αγνοούνται συστηματικά τόσο από τις εταιρείες όσο και από το κράτος που θα όφειλε να θέτει αυστηρά μέτρα προστασίας. Μίλησε για τις βιολογικές και όχι μόνο θερμικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και ειδικά των 5G δικτύων.

Ο Πάνος Κουτσιανάς, υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του ασυμβίβαστου ΙΛΙΟΥ και ένας από τους διωκόμενους δημοτικούς συμβούλους, αναφέρθηκε στο ρόλο που οφείλει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση και απαρίθμησε συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις που θα μπορούσε να είχε πάρει μια δημοτική αρχή που βρίσκεται στο πλάι των κατοίκων που αγωνιούν και αγωνίζονται για την υγεία των παιδιών τους.

Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω: