Αλληλεγγύη σε όλους τους κατατρεγμένους

Η αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλους τους κατατρεγμένους Έλληνες και ξένους είναι το πρώτο βήμα!

Οριστική λύση στο προσφυγικό δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν σταματήσουν οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και στη  Συρία όπου ξεκίνησαν τα τελευταία 4-5 χρόνια με βασική ευθύνη την ανθρωποκτόνα ιμπεριαλιστική πολιτική  των Η.Π.Α. Τα γεράκια της Ουάσινγκτον στοχεύουν στην ανατροπή των υπαρχόντων αυταρχικών καθεστώτων, χρηματοδοτώντας αντιδραστικά και οπισθοδρομικά αντάρτικα προκειμένου να αλλάξουν τους συσχετισμούς στην ευρύτερη περιοχή. Σύμμαχοι της Ουάσινγκτον είναι και η ίδια η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου κράτη της, όπως η Μ. Βρετανία και Γαλλία συμμετέχουν ενεργά στους βομβαρδισμούς. Η Ρωσία στη προσπάθεια της να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα στη περιοχή, τους τελευταίους μήνες εμπλέκεται ενεργά στους  βομβαρδισμούς κατά των Τζιχαντιστών.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι 11.000.000 Σύριοι να εγκαταλείπουν τη χώρα τους με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Η πολιτική της Ε.Ε. γεννά την προσφυγιά, τη φτώχεια, την ανεργία. Από τη μία κράτη της συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς στη Συρία, ενώ από την άλλη χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες, επιδοτώντας Μ.Κ.Ο. για να τα ξαναπάρει πίσω, διαλύοντας παράλληλα τις υφιστάμενες κρατικές υποδομές με την πολιτική των ΜνημονίωνΟι χιλιάδες ξεριζωμένοι μαζί με όλα τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό, έρχονται να αντιμετωπίσουν την ένταση της καταστολής στα σύνορα της Ε.Ε., με σοβαρή πιθανότητα ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες να εγκλωβίζονται στη χώρα μας, χωρίς να το επιθυμούν. Από την Ευρώπη του ανθρωπισμού φτάσαμε στην Ευρώπη του ρατσισμού!

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, διαχειρίστηκε σπασμωδικά και αναποτελεσματικά τις εθνικιστικές και ρατσιστικές φωνές της Χρυσής Αυγής και των προηγούμενων υποτελών κυβερνήσεων, σχετικά με το κύμα προσφυγικών ροών στη χώρα μας για το οποίο δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει τεράστιες ευθύνες για την προχειρότητα και κυρίως για την ασυγχώρητη καθυστέρηση αντιμετώπισης του προσφυγικού κύματος. Οι επιλογές της στην εξωτερική πολιτική, η ευλαβική τήρηση όλων των δεσμεύσεων προς την Ε.Ε. (Δουβλίνο ΙΙ, φράχτης Έβρου, κλπ) την ίδια στιγμή που δεν τις τηρούν οι εταίροι μας, με τη πολιτική ανοχή ή κάλυψη, ακόμη και της πρόσφατης συνόδου της Ε.Ε., επιβεβαιώνεται ότι από την Ευρώπη του ανθρωπισμού βρισκόμαστε στην Ευρώπη του ρατσισμού.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, με εξαίρεση την παράταξη της Ν.Δ., που ενέκρινε τη παραχώρηση χώρου ως κέντρο φιλοξενίας (και όχι κέντρο κράτησης) για τους πρόσφυγες διασφαλίζοντας βασικούς ανθρώπινους όρους διαβίωσης: σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φύλαξη, υγιεινή και καθαριότητα.

Γίναμε μάρτυρες μιας κοκορομαχίας μεταξύ Δημοτικής Αρχής (ΠΑΣΟΚ) και παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει πουθενά κυβερνητικές ευθύνες ενώ στο μπάχαλο του ερασιτεχνικού κυβερνητικού σχεδιασμού και την μη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας η Δημοτική Αρχή νοιώθει ανακουφισμένη…

Χαιρετίζουμε την κοινή ανακοίνωση των αθλητικών σωματείων και ακαδημιών της πόλης μας όπου στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανέδειξαν και μια άλλη τους πλευρά: την ανθρωπιστική.

Συμπολίτη – Συμπολίτισσα,

  • Αντιλαμβανόμαστε τυχόν ανησυχίες σου. Η αιτία όμως που έκανε αυτούς πρόσφυγες και εμάς πιο φτωχούς-άνεργους και μετανάστες- είναι κοινή. Είναι η πολιτική της Ε.Ε.
  • Ξέρεις τι σημαίνει προσφυγιά. Οι πρόγονοί μας ήταν πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες ενώ τα παιδιά μας αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα μας!
  • Δεν εμπιστευόμαστε ούτε τη σημερινή ούτε τη χθεσινή αλλά ούτε και την αυριανή κυβέρνηση που προβάλλουν τα ΜΜΕ.
  • Εμπιστευόμαστε εσένα, τον άλλον, όλους τους συνανθρώπους μας, που μας έχουν κάνει πειραματόζωα, Έλληνες και ξένους. Αν ενωθούμε όλοι οι κατατρεγμένοι του κόσμου τότε ναι μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Η αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλους τους κατατρεγμένους Έλληνες και ξένους είναι το πρώτο βήμα!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *