Αντί για μέτρα ενίσχυσης της Δημόσια Υγείας, αυταρχισμός και καταστολή

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης των «αρίστων» της ΝΔ δεν έχει σταματημό!

Η δυσανεξία τους απέναντι στη Δημοκρατία και στα δικαιώματα αποδεικνύεται σε κάθε της βήμα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας βέβαια την κυβέρνηση σε απόλυτο βαθμό, παραδίδει μαθήματα βίας και αυταρχισμού, όπως στις 17 Νοεμβρίου και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων, είτε είναι μαζική είτε είναι συμβολική με ελάχιστα άτομα.

Η εργαλειοποίηση της υγειονομικής κρίσης εντείνεται από το επιτελικό κράτος, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει να περνάει το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο μέσα στην πανδημία. Ταυτόχρονα, επειδή αυτά ανατρέπουν δικαιώματα δεκαετιών των εργαζομένων ή ξεθεμελιώνουν την Δημόσια Παιδεία, απαγορεύει με «αποφασίζουμε και διατάζουμε» κάθε κινητοποίηση, και μάλιστα με εισαγωγή νέων προϋποθέσεων για τη δυνατότητα διάλυσης μια διαδήλωσης, ξεπερνώντας ακόμα και τους περιορισμούς που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα.

Ο κ. Μητσοτάκης και η νεοφιλελεύθερης κοπής κυβέρνησή του, πρέπει να καταλάβουν ότι η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε lock down. Έχουν αφήσει την χώρα έρμαιο της πανδημίας, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα εκμεταλλευτούν την πανδημία για να περάσουν όλα όσα θέλουν ενάντια στους εργαζομένους και την κοινωνία.

Απαιτούμε τώρα άμεσα μέτρα ενίσχυσης της Δημόσια Υγείας και όχι της αστυνομίας. Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, των σχολείων, έλεγχος στους χώρους εργασίας όπου υπάρχει συνωστισμός, πολλά δωρεάν τεστ και πραγματική επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση σε καμιά δημοκρατική κοινωνία, πολύ περισσότερο δε τώρα που εν μέσω πανδημίας χρειάζεται η κοινωνική συναίνεση για την αντιμετώπισή της.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *