Ανταποδοτικά τέλη 2020: Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε την πρότασή μας για μείωση 10% σε οικογενειακές επιχειρήσεις και 5% σε κατοικίες

H Αντιδήμαρχος Καθαριότητας μας παρουσίασε το πάγωμα των ανταποδοτικών τελών ως επίτευγμα, όταν την ίδια στιγμή είναι εφικτή η μείωσή τους. Πιο συγκεκριμένα η πρότασή μας για Ίλιον των γειτονιών και των πολλών, αφορά στην οριζόντια – καθολική μείωση των ανταποδοτικών τελών στα καταστήματα κατά 10% και στις κατοικίες κατά 5% και αντιστοιχεί σε 438.335€. Αυτό το ποσό μπορεί να βρεθεί από τα παρακάτω:

1. Μείωση 20,00% (90.000€) από την επισκευή συντήρηση οχημάτων: Αυξάνεται η επισκευή κατά 90.000€ όταν μάλιστα προτείνεται η αγορά 1 απορριμματοφόρου! Ο στόλος μας, είναι ο πιο παλιός σε όλη την Δυτ. Αθήνα! Δεν έχει αγοραστεί από το 2002, ούτε 1 απορριμματοφόρο! Εξαιρούνται τα 2 της ιδιωτικής εταιρείας Ανακύκλωσης Α.Ε. και 2 φυσικού Αερίου που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ. Αυτή τη στιγμή μόνο 5 απορριμματοφόρα από τα 9 είναι σε λειτουργία! Τα υπόλοιπα είναι συνεργείο!

2. Μείωση 6% (60.000€) από το αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος οδοί/πλατείες. Με πολύ αργούς ρυθμούς προχωράει η αντικατάσταση των 9.000 λαμπτήρων με τύπου LED.

3. Εξοικονόμηση από μείωση απορριμμάτων κατά 4,5%, 69.000€. Αυξάνεται συνεχώς η ποσότητα απορριμμάτων που παράγουμε ως πόλη γιατί η Δημοτική Αρχή αρνείται την υλοποίηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (Τ.Σ.Δ.Α.) με έμφαση στη διαλογή στην πηγή.

4. Μείωση 10% από προμήθειες κάδων απορριμμάτων, 12.000€.

5. Από το πλεόνασμα (775.109,40€) ανταποδοτικών 2019, το 25% (207.335€) να αξιοποιηθεί για τη μείωση 10% των καταστημάτων όλων των συνοικιών της πόλης μας.

Επί 3 συνεχόμενα έτη είμαστε η μοναδική δημοτική κίνηση που καταθέτουμε κοστολογημένη πρόταση για μείωση των ανταποδοτικών και η Δημοτική Αρχή αρνείται να το τολμήσει. Αρνείται να υιοθετήσει την πρότασή μας γιατί είναι στη φύση της, στο DNA της παράταξης της η αντίληψη της ανταποδοτικότητας, όχι μόνο στο φωτισμό αλλά στο πολιτισμό, στον αθλητισμό με αποκορύφωμα τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ακούσαμε τον επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης (ΣΥΡΙΖΑ) να επιρρίπτει ευθύνες για τη στασιμότητα που έχει δείξει η Δημ. Αρχή στην εκπόνηση και υλοποίηση ενός Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (Τ.Σ.Δ.Α.). Δεν τον ακούσαμε όμως να αναφέρεται στο νεοφιλευλέυθερο-μνημονιακό Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της κας Δούρου, που τα τελευταία 5 έτη στήριζε. Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μέσω του μεσοπρόθεσμου το Μάη 2018 και η σημερινή της Ν.Δ. εφαρμόζει πιστά, οι πόροι στην Αυτοδιοίκηση να προέρχονται από τα ανταποδοτικά έως και 70% έως το 2021. Για αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή αρνείται τη μείωση των ανταποδοτικών τελών. Μάλιστα φέτος αυξάνει κατά 0,02€ το δημοτικό φόρο.

Η πόλη μας είναι καθαρή, όχι λόγω της ανταποδοτικότητας όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή, αλλά λόγω της υπερπροσπάθειας των εργαζομένων του Δήμου που παρά την εντατικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την απαξίωση του πάγιου εξοπλισμού και τη χρόνια υποστελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η Διοίκηση του Δήμου έχει αφαιρέσει εδώ και δεκαετίες από το πρόγραμμα και την αντίληψή της, κάθε έννοια διεκδικητικότητας.

Νοιάζεται μόνο για το Κέντρο της πόλης μας αδιαφορώντας για την ελάχιστη δυνατή ανακούφιση των καταστημάτων των υπολοίπων συνοικιών του Δήμου μας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *