Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Η Δημοτική Κίνηση Ασυμβίβαστο Ίλιον καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη νέα σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ. Το σιωνιστικό κράτος επέλεξε τη θλιβερή επέτειο των εβδομήντα χρόνων από την Καταστροφή του 1948 για να δολοφονήσει 59 Παλαιστίνιους και να τραυματίσει περισσότερους από 2000, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά, δημοσιογράφους, τραυματιοφορείς και νοσοκόμους. Το Ισραήλ συστηματικά, από την ίδρυσή του, επιδίδεται σε εθνοκάθαρση του λαού της Παλαιστίνης, ενώ η Διεθνής Κοινότητα απαθώς παρακολουθεί.

Οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που στρέφονται ενάντια στην παράνομη κατοχή και εποικισμό της Παλαιστίνης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τσαλαπατιούνται όχι μόνο από το κράτος του Ισραήλ αλλά και από τις ΗΠΑ. Η αμερικανική υπερδύναμη, προκλητικά και προβοκατόρικα έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής με τη μετακίνηση της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ.

Το Ασυμβίβαστο Ίλιον καταγγέλλει τη στάση των κυβερνήσεων που στηρίζουν ή ανέχονται το επί δεκαετίες έγκλημα ενάντια στην Παλαιστίνη. Καταγγέλλει επίσης την ελληνική κυβέρνηση που έχοντας προσχωρήσει ολοσχερώς στον αντιδραστικό άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ – Αιγύπτου, κάνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, υπογράφει συμφωνίες, διαγράφει τις ιστορικές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στον ελληνικό και στον παλαιστινιακό λαό, εξισώνει τους θύτες και τα θύματα και ζητά από τους σφαγιασθέντες Παλαιστίνιους «αυτοσυγκράτηση».

Ο Δήμος Ιλίου, αδελφοποιημένη πόλη με την πόλη της Ιεριχούς από το 1999, πρέπει να ενώσει τη φωνή του με όλους όσους θέλουν να λέγονται άνθρωποι και να ζητήσει να αντιμετωπιστούν οι Παλαιστίνιοι ως ανθρώπινα όντα με ίσα δικαιώματα, να πάψει η υποκρισία της Διεθνούς Κοινότητας, να απομονωθεί το κράτος του Ισραήλ ως ένοχο συστηματικής εθνοκάθαρσης, μαζικών δολοφονιών, κατοχής και εποικισμού.

Καμιά ανοχή στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Καμιά ανοχή στις κυβερνήσεις που συνεργάζονται και στηρίζουν το σιωνιστικό καθεστώς

Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *