Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (19-1-2017)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης «Αριστερό Σχήμα Ιλίου»

Την Πέμπτη 19-1-2017 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου με θέμα

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2015

Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου, των αντιδημάρχων και εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων για θέματα του δήμου, ακολούθησε η τοποθέτηση του Γιώργου Χρόνη για το συγκεκριμένο θέμα εκφράζοντας τις απόψεις του Α.Σ.Ι.

«Οι απολογισμοί των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής τα τελευταία χρόνια έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Εμφανίζουν έργα που γίνονται στον δήμο μας με ευθύνη της πολιτείας ή της περιφέρειας σαν έργα που συμμετέχει και η δημοτική αρχή. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής που ασκεί η δημοτική αρχή, προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι είναι παρούσα και επιλύει τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών.

Οι δημότες μας όμως δεν έχουν ανάγκη επικοινωνιακές πολιτικές, αλλά ουσιαστικές πολιτικές, που θα τους βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους τη σημερινή εποχή της κρίσης και των μνημονίων.

Ξοδεύονται συνεχώς αλόγιαστα χρήματα για να διαφημίζει ο δήμος τις εκδηλώσεις του, τη στιγμή που θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για προβλήματα που απασχολούν τους δημότες μας.

Η δημοτική αρχή καλλιεργεί μεγάλες ελπίδες για μεγάλα έργα στον δήμο μας από το αποθεματικό του δήμου, που στο τέλος καταλήγουν στις καλένδες.

Θυμίζουμε το περίφημο δημοτικό κολυμβητήριο στη Ραδιοφωνία, με προϋπολογισμό 6.000.000 ευρώ, που οι μακέτες του για χρόνια διακοσμούσαν το δημαρχείο, τι κατάληξη είχε. Ο δήμος μας, αν και από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, δε διαθέτει κολυμβητήριο, σε αντίθεση με γειτονικούς, μικρότερους και χρεωμένους δήμους, που έχουν κολυμβητήριο.

Θυμίζουμε τη θέση σας για χρόνια, ότι θα χτίσουμε το πιο σύγχρονο σχολείο στην Ελλάδα με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ. Αναφέρομαι στο 8ο Γυμνάσιο Ιλίου. Δεν έγινε τίποτα. Και ας φωνάζαμε, εμείς, ότι νομικά δεν μπορεί ο δήμος να χτίσει σχολείο με δικά του χρήματα. Φάνηκε όμως η ανακολουθία σας, όταν ζητήσαμε τα χρήματα αυτά να διατεθούν για τις ανάγκες όλων των σχολείων του δήμου μας. Εσείς το αρνηθήκατε.

Θυμίζουμε τα 700.000 ευρώ τον χρόνο, που θα διαθέτατε για τη συντήρηση του πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ενώ γνωρίζατε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Είναι αρκετά τα παραπάνω παραδείγματα για να αποδειχτεί ότι ασκείτε επικοινωνιακή πολιτική θέτοντας στόχους μη εφικτούς, που όταν δεν πραγματοποιούνται ρίχνετε τις ευθύνες στην πολιτεία, γιατί, ενώ εσείς θέλετε και μπορείτε η κακιά πολιτεία δε σας αφήνει.

Ένας στόχος εφικτός θα ήταν η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, να υπάρξουν γραμμές που θα ενώσουν τον Άγιο Νικόλαο με τον Άγιο Φανούριο, την Παλατιανή με το Ρίμινι, που θα εξυπηρετούσαν τους δημότες, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Αντιδράτε κάθετα λέγοντας ότι είναι το κόστος απαγορευτικό. Ενώ το κόστος για το κολυμβητήριο, την ανέγερση σχολείου, τη συντήρηση του πάρκου είναι επιτρεπτά. Φαίνεται η ανακολουθία σας για μια ακόμη φορά.

Έχετε εξαγγείλει εδώ και χρόνια την ανέγερση ενός νέου κλειστού γηπέδου χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι πολλοί αθλητές, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

Δίνετε ονόματα σε αίθουσες χωρίς να έχουν αποπερατωθεί. Θυμίζουμε το θέατρο στον χώρο της ΒΙΑΦΑΛ που το ονομάσατε «ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ» χωρίς να υπάρχει.

Προχωράτε συνεχώς σε αναπλάσεις πλατειών και δρόμων χωρίς να έχετε πάρει τη γνώμη των κατοίκων των αντίστοιχων περιοχών για την αναγκαιότητά τους. Αποτέλεσμα να υπάρχουν προσφυγές από δημότες που καθυστερούν την αποπεράτωση των έργων.

Θα μπορούσατε να έχετε καλέσει εδώ συλλόγους και φορείς της περιοχής μας για να ακούσετε τον δικό τους απολογισμό.

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.»

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *