κεραίες κινητης τηλεφωνίας

Κεραίες παντού! Λ. Κατσώνη (Ραδιοφωνία), Άστρους (Άγιος Φανούριος). Πως μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας;

Όχι με επίδειξη νομιμοφροσύνης σε κυβερνήσεις, νόμους και υπουργούς που αντί να ιεραρχούν πρώτα την υγεία των πολιτών, έχουν κάνει τα όρια προστασίας λάστιχο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εταιρειών. Ακόμα περιμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πράξη την υπόσχεσή του για απαγόρευση κεραιών 300 μέτρα από τα σχολεία…

Η αλληλεγγύη και οι μαζικές κινητοποιήσεις (κινηματικές και νομικές) των κατοίκων ήταν αυτές που μπλόκαραν την αυθαιρεσία των εταιρειών στη γειτονιά του Καραμάνου (Εστία), στον Άγιο Νικόλα (απέναντι από το 25ο Δημοτικό), στον Αγ. Φανούρη (Γαργαλιάνων, Δήμητρας) στη Παλατιανή (Αγ. Σοφίας).

Ο Δήμος  δεν έχει αρμοδιότητα να δίνει άδειες σε εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αλλά έχει κάθε υποχρέωση να εξαντλεί τα όρια της αυστηρότητάς του. Τι δεν έκανε ο Δήμαρχος ενώ μπορούσε να είχε κάνει; Αυτά που απαίτησαν οι κάτοικοι επί της Λ. Κατσώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο: α) Επιβολή προστίμου με βάση την αρχή της προφύλαξης, β) Ασφαλιστικά μέτρα, γ) να μοιράσει στα σχολεία πόρισμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας, δ) Να αναρτηθούν αεροπανό που να ενημερώνουν τους κατοίκους. Είναι φανερό εδώ και χρόνια ότι η Δημοτική Αρχή με τη στάση του Πόντιου Πιλάτου τροφοδοτεί την αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Η Δημοτική Αρχή αποδέχτηκε μόνο την ημερίδα ενημέρωσης, όπου θα την επιμεληθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή.  Ελλοχεύει ο κίνδυνος η επιτροπή να γίνει υπόθεση των λίγων και όχι των πολλών. Ο αγώνας για να έχει επιτυχία πρέπει να είναι συνεχής, μαζικός, στα χέρια των ίδιων των κατοίκων. Άλλωστε οι κάτοικοι έχουν δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα από τη Δημοτική Αρχή.

Στις 05/04 και στις 09/04 σύρονται στα δικαστήρια 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι που έκαναν το αυτονόητο στηρίζοντας έμπρακτα τις αποφάσεις των κατοίκων για απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία. Η εξέλιξη της εκδίκασης μας αφορά όλους!

Μια τελεσίδικη καταδίκη λειτουργεί αποτρεπτικά σε επόμενες κινητοποιήσεις. Μια θετική εξέλιξη είναι παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες!

Συγκέντρωση ενημέρωσης & αλληλεγγύης, Κυριακή,7/4, 11:00πμ Πολιτιστικό Κέντρο Μελ. Μερκούρη (Αγ. Φανουρίου 99, 2ος όροφος), με θέμα:

Οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγείας μας και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *