Οι δημότες του Ιλίου δεν δικαιούνται φθηνότερα PCR τεστ; Ο Δήμος τι κάνει;

Την ώρα που μια σειρά Δήμοι σε όλη τη χώρα, αλλά ακόμα και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, έχουν εξασφαλίσει φθηνά μοριακά (PCR) τεστ για τους δημότες, τους εργαζόμενους, τους γονείς ή τους μαθητές, η Δημοτική Αρχή του Ιλίου, μπορεί να μας εξηγήσει τι ακριβώς κάνει;

Μιλάμε συγκεκριμένα: Δήμος Νεάπολης – Συκεών, Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και Δήμος Χαλανδρίου για τους εργαζόμενους και τις ευπαθείς ομάδες, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων στη Νίκαια και στον Εύοσμο, Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς. Όλοι αυτοί, και κάθε μέρα ακόμα περισσότεροι έχουν εξασφαλίσει μοριακά τεστ στην μισή περίπου τιμή από αυτή που κοστίζει στην πόλη μας, με βάση το πρόσφατο (από 6/1) πλαφόν των 47€.

Η Δημοτική Αρχή Ιλίου αντιδρά σε κάθε μας πρόταση επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι οι προτάσεις που ελαφρύνουν το κόστος ζωής των δημοτών και μπορούν να γίνουν μια μικρή οικονομική ανάσα για τα δοκιμαζόμενα νοικοκυριά είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι δεν είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της να εξασφαλίσει, είτε με διαγωνισμό, είτε με προσφορά, χαμηλότερη (έως και μισή) τιμή για τα τεστ PCR, την ώρα που αυτά εμφανίζουν πρωτοφανή ζήτηση.

Στην πόλη μας, η μεγάλη πλειοψηφία των διαγνωστικών κέντρων χρεώνει το μοριακό τεστ 47€. Πριν τον ορισμό του (απαράδεκτα υψηλού για το πραγματικό κόστος) πλαφόν στα PCR τεστ, τα χρέωνε 60€.

Ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που ένας κάτοικος του Δήμου μας πρέπει να πληρώνει διπλάσια τιμή από έναν κάτοικο ενός άλλου Δήμου, που έχει την καλή τύχη η δημοτική του αρχή να νοιάζεται για την οικονομική αιμορραγία των δημοτών;

Εκτός και αν ο κ. Ζενέτος έχει ασπαστεί την πρακτική της κυβέρνησης που θεωρεί την πανδημία ευκαιρία κερδοφορίας για το ιδιωτικό κεφάλαιο στην υγεία, με τους πολίτες να πληρώνουν επεμβάσεις ρουτίνας στα ιδιωτικά νοσοκομεία (αφού τα δημόσια δέχονται μόνο Covid περιστατικά) ή να πληρώνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Στην περίπτωσή όμως αυτή, δεν έχουμε μια δημοτική αρχή που δρα, παίρνει πρωτοβουλίες και κινείται προς όφελος των δημοτών, αλλά μια δημοτική αρχή που αδιαφορεί.

Μήπως είναι αλήθεια;

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *