Ο ΕΝΦΙΑ και η εισφορά Αλληλεγγύης μειώνονται. Αλλά ποιος ωφελείται;

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αφού πρώτα αύξησε τις αντικειμενικές αξίες. Τις αύξησε στις λαϊκές συνοικίες κατά 25-35%, αλλά τις μείωσε στα προάστια των πλουσίων κατά 10-15%.

Δεν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα με έως 150.000€ αντικειμενική αξία, δηλαδή περιουσίες χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.

Είναι φανερό ότι η οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ, ωφελεί γενικά τους κατόχους μεγάλης ιδιοκτησίας γης και κατοικιών, Εκκλησία, ξενοδοχεία κ.λπ.

Από την άλλη, για την πλειοψηφία των εργαζόμενων, δηλαδή μέχρι 12.000€ εισόδημα, δεν υπήρχε εισφορά αλληλεγγύης. Αντίθετα οι μεγάλοι εισοδηματίες, όσοι έχουν μερίσματα, κάτοχοι ομολόγων, κ.λπ., θα ωφεληθούν έως και 15.000€ τον χρόνο.

Επομένως η κυβέρνηση δεν ανακουφίζει την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, αλλά μια μικρή μειοψηφία που δεν την επηρεάζει ούτε η ακρίβεια, ούτε η τεράστια αύξηση των λογαριασμών.

Αυτοί δε είχαν ούτε θα έχουν πρόβλημα ποτέ.

Είναι φανερό ότι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, για άλλη μια φορά τάσσεται σθεναρά με τους έχοντες και κατέχοντες και βέβαια είναι πάντα, απέναντι στους ανθρώπους της εργασίας και του αγώνα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Γι’ αυτό πρέπει να φύγει τώρα!!

Πρέπει όλοι να συμβάλουμε σ’ αυτό, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *