Πώς μπορεί ο Δήμος Ιλίου να βοηθήσει τα παιδιά μας;

Εσείς πόσα δίνετε κάθε μήνα για τις ξένες γλώσσες, τις αθλητικές δραστηριότητες, το χορό ή τη γυμναστική των παιδιών σας;

Πόσα δίνετε για τη μαθησιακή στήριξη, την ενίσχυση στα μαθήματα ή τη δημιουργική απασχόληση;

Στην εποχή που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αδειάζουν τα πορτοφόλια μας, τα έξοδα αυτά, είναι πληγή για μια οικογένεια που ζει από την εργασία της. Είναι δυσβάσταχτο βάρος για μια οικογένεια που δεν έχει καταθέσεις, μετοχές και ακίνητα, αλλά βλέπει το μισθό να τελειώνει πριν τελειώσει ο μήνας.

Γιατί ακόμα και αν ο Μητσοτάκης πήρε 40% στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, αυτό δεν σημαίνει ότι το πορτοφόλι μας παύει να είναι άδειο, ή ότι οι μισθοί μας ανέβηκαν. Το αντίθετο.

Κάθε επιπλέον κόστος είναι δυσβάσταχτο. Για αυτόν τον λόγο, το κρίσιμο ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει ο Δήμος και η Αυτοδιοίκηση;

Το Ασυμβίβαστο Ίλιον εδώ και χρόνια έχει κάνει προτάσεις να πάρει πρωτοβουλίες ο Δήμος σε αυτή την κατεύθυνση.

  • Σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας τα σχολεία θα έπρεπε να είναι ανοικτά, σε απογευματινές, ασφαλείς και ελεγχόμενες, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Τα γυμναστήρια, οι αίθουσες και τα προαύλια, με κατάλληλη επίβλεψη και φύλαξη, θα μπορούσαν να είναι κυψέλες δημιουργίας, αθλητικής άσκησης και πολιτιστικής έκφρασης.
  • Ξένες Γλώσσες, Πληροφορική, Χορός, Γυμναστική, Εικαστικά, θα έπρεπε να παρέχονται ως επιπλέον, ενισχυτικές στο δημόσιο σχολείο, δωρεάν δραστηριότητες, με ευθύνη και κόστος του Δήμου.
  • Τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου, θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσια, αποκεντρωμένα σε κάθε γειτονιά, με κόστος μηδαμινό ή και μηδενικό, να ξεκινούν στην ώρα τους τον Σεπτέμβριο (και όχι τον Δεκέμβριο), με επάρκεια προσωπικού και ενημέρωση των μαθητών των σχολείων της πόλης μας.
  • Τα θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, θα έπρεπε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των οικογενειών των συνδημοτών μας, από την ώρα που κλείνουν τα σχολεία, χωρίς κόστος συμμετοχής, με παιδαγωγικά, αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα χρήσιμα και ωφέλιμα για τα παιδιά.

Αυτά σημαίνουν έναν Δήμο στην υπηρεσία των δημοτών. Αυτόν τον Δήμο θέλει το «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ».  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *