Ένοχοι για τους δικαστές – αθώοι για τους δημότες

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα στο εφετείο οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιλίου Πάνος Κουτσιανάς και Νίκος Ξενάκης, για απειλή και εξύβριση δια του τύπου και δια του λόγου, μετά από μήνυση ιδιοκτήτη που λάμβανε μίσθιο από την εταιρεία Vodafone για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά, με ποινή 7 μηνών έκαστος, με τριετή αναστολή και καταλογισμό εναντίον τους των δικαστικών εξόδων.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι είχαν χαρακτηρίσει τον ιδιοκτήτη ακινήτου που λάμβανε μίσθιο για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας “ασυνείδητο” καθώς διαβεβαίωνε επί μήνες τη γειτονιά ότι θα εγκαθιστούσε φωτοβολταϊκά, ενώ τελικά εγκατέστησε κεραία κινητής τηλεφωνίας 35 μέτρα μακριά από τρία σχολεία.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν ενεργητικά στον αγώνα εκατοντάδων κατοίκων της γειτονιάς, γιατί έτσι θεωρούν ότι πρέπει να συμπεριφέρονται οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού: Μαζί με τους δημότες, δίπλα στους αγώνες τους, μέσα στα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι έχουν διαφορετική αντίληψη για το τι πρέπει να κάνει ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού από την αντίληψη που επικρατεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας και στην πολιτική ζωή της χώρας.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αντιμετώπισαν μια έδρα που διακρίθηκε από ισχυρή πεποίθηση για την ενοχή τους και έναν εισαγγελέα που προέτρεπε τους κατηγορούμενους να «κινούνται νόμιμα», θεωρώντας ότι η διαδήλωση ή το μοίρασμα μιας ανακοίνωσης είναι πράξη παράνομη. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, δεν απεμπολούμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να συμμετέχουμε σε μαζικές διεκδικήσεις, σε αγώνες, σε διαδηλώσεις των πολιτών.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι κρίθηκαν ένοχοι από την ίδια Δικαιοσύνη που αφήνει ελεύθερους υπουργούς και βουλευτές που διασπάθιζαν το δημόσιο χρήμα, πολιτικά στελέχη που έπαιρναν μίζες και ζημίωναν το δημόσιο, καταχραστές, τοκογλύφους, παιδεραστές. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που προφυλάκισε τη καθαρίστρια και άφησε ελεύθερο τον τοκογλύφο ενεχυροδανειστή!

Για αυτήν την Δικαιοσύνη οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι είναι ένοχοι. Για τους δημότες της πόλης μας είναι αθώοι.

Το ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ δηλώνει περήφανο που εκπροσωπείται από τον Πάνο Κουτσιανά που καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στους αγώνες των συμπολιτών του.

Θεωρεί ότι η συγκεκριμένη καταδίκη, είναι τίτλος τιμής για τον ίδιον και το ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ.

Και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να στέκεται αταλάντευτα, ασυμβίβαστα, χωρίς δισταγμό και δεύτερη σκέψη, δίπλα σε κάθε αγώνα και διεκδίκηση των συνδημοτών μας.

Ίλιον, 9/4/2019

Εκλογική Επιτροπή και Συντονιστικό της Δημοτικής Κίνησης

Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *