Ανακοίνωση για τις εκλογές και τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις

Η αδυναμία εκλογής Προέδρου από τους βουλευτές-προσωπικό του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος και η προκήρυξη εθνικών εκλογών αποτελεί αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη. Αυτή η θετική εξέλιξη θα ήταν ακόμη πιο ισχυρή και ευνοϊκή για όλους εμάς, αν οδηγούμασταν στις εθνικές εκλογές και μέσα από κινηματικές, μαζικές, κοινωνικές αντιδράσεις.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η Σαμαρο-Βενιζελική συγκυβέρνηση με τη στήριξη θεσμικών παραγόντων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., μέσα από τα Μ.Μ.Ε. θα κλιμακώσουν το φόβο. Θα πετάξουν λάσπη, θα κρύψουν τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης ημέρας για να εμφανίσουν τα εικονικά διλήμματα, όπως: α) Σταθερότητα ή Αστάθεια; β) Εθνική Συναίνεση ή Εθνική Καταστροφή;

Άλλωστε και οι προτιμήσεις Γιούνκερ αλλά και οι δηλώσεις Μητσοτάκη ότι «αν έστω κάτι εφαρμοστεί από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της Αριστεράς, τότε χαθήκαμε» δείχνουν τις έντονες ανησυχίες του πολιτικού συστήματος.

Η θιγόμενη κοινωνία και ο λαός που πλήττεται δεν ανησυχεί από τις εξαγγελίες μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. Ανησυχεί μήπως οι εξαγγελίες αυτές δεν πραγματοποιηθούν, μήπως αποδειχτούν κολοβωμένες και ανεπαρκείς, μήπως η αντίσταση στην πίεση των μεγάλων συμφερόντων τελικά αποδειχτεί αδύναμη και στρωθεί ένα τραπέζι «διαπραγμάτευσης – νέας υποταγής».

Για τον νέο, τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον άνεργο, υπάρχουν άπειροι λόγοι για να σταματήσει τον κατήφορο. Να στείλουμε όλοι μαζί στα τσακίδια τη συγκυβέρνηση της χρεοκοπίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ). Να μην αφήσουμε να μας παρασύρουν τα απόνερα κανενός Ποταμιού που εμφανίζεται ως κάτι νέο αλλά με σάπια συστατικά, όπως οι «αριστεροί» της καρέκλας που συγκυβερνούσαν έως τώρα. Για όποιον δε συνεχίζει να στηρίζει μια ναζιστική-εγκληματική οργάνωση στην πιο συστημική της εκδοχή, τη Χρυσή Αυγή, δεν υπάρχει το «δεν ήξερα-δεν γνώριζα».

Στηρίζουμε Αριστερά. Αγωνιζόμαστε για μια Αριστερά πιο ενωμένη, πιο αποφασιστική, πιο μαχητική και λιγότερο διαχειριστική. Στηρίζουμε την Αριστερά με σχέδιο αλλαγής και όχι εναλλαγής, με σχέδιο ρήξης και όχι ενσωμάτωσης. Ελπίζουμε σε μια Αριστερά που θα υπερβαίνει το όποιο πλαίσιο ή τους «κανόνες» που θα προσπαθήσουν να της επιβάλουν, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Για να μην μείνουν όμως οι ελπίδες ανεκπλήρωτες, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην είμαστε θεατές των εξελίξεων. Να παρεμβαίνουμε αναδεικνύοντας την ανάγκη της λαϊκής οργάνωσης, της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Να συμβάλουμε όλοι στο να μην σταματήσουν οι μαζικοί αγώνες, αλλά να γίνουν περισσότεροι, πιο ενωτικοί και οργανωμένοι, με εντονότερη την πολιτικοποίησή τους. Η ανατροπή δεν θα είναι μόνο αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, αλλά η διαρκής διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, η εμπιστοσύνη και η πίστη στις δικές μας δυνάμεις.