Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Ίλιον

H Γενική Συνέλευση της δημοτικής μας παράταξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 κατέληξε στις παρακάτω πρώτες εκτιμήσεις:

1.   Αν και είναι σε εξέλιξη και οι 3 εκλογικές αναμετρήσεις, σχετικά με τις  δημοτικές εκλογές φαίνεται ότι δεν έλαβαν το χαρακτήρα δημοψηφίσματος στον Α’ γύρο, ενάντια στη Τροϊκανή πολιτική και στους τοπικούς εκφραστές της. Η πιο ακραία και βίαιη εκδοχή της μνημονιακής πολιτικής, η φασιστική Χρυσή Αυγή, φαίνεται να παγιώνεται στη τρίτη θέση στις περιφέρειες, με υψηλά ποσοστά στις δυτικές συνοικίες και δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζεται με γενικόλογους αφορισμούς.  Γεγονός που πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά υπόψη μας στον λόγο και τις μορφές παρέμβασής μας από δω και πέρα.

2.   Ο κ. Ζενέτος με 46% είναι ο νικητής των δημοτικών εκλογών. Το τριακονταετές αλαζονικό καθεστώς με τους δεσμούς ομηρίας και πελατειακών σχέσεων επικράτησε. Η προκλητική επικοινωνιακή πολιτική των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τις απειλές και τους εκφοβισμούς του τελευταίου μήνα σε συμβασιούχους και σε άλλους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη την κοινωνική αλληλεγγύη, επιβεβαιώνουν ότι πέρα από τον τοπικό εκφραστή της μνημονιακής πολιτικής, έχουμε απέναντι μας και ένα καθεστώς! Ο δεύτερος εκπρόσωπος των Σαμαρά-Βενιζέλου, ο κ. Καούκης επανακατέλαβε τη δεύτερη θέση.

3.   Η Αριστερά στο σύνολό της (Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου, Αριστερό Σχήμα Ιλίου, Αλληλέγγυα Πόλη) πέτυχε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό. Αν αυτό εκφραζόταν σε ένα ψηφοδέλτιο, με τη δυναμική που θα έπαιρνε, ίσως ο Δήμος Ιλίου να είχε σήμερα μια δημοτική αρχή πραγματικά και όχι επικοινωνιακά δίπλα στο πολίτη. Η επιλογή όμως της κομματικής καταγραφής από τη μετωπική συμπόρευση των τοπικών κομματικών επιτελείων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, άφησαν την Αριστερά σε ρόλο θεατή στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

4.   Η συνεχόμενη αριθμητική μας αύξηση από τους 2.466 ψήφους του 2010 σε 2.679 ψήφους το 2014 και η εκπροσώπησή μας στο Δήμο με 2 δημοτικούς συμβούλους, μας προτρέπει να πούμε ένα μεγάλο και δημόσιο ευχαριστώ σε όσους-όσες μας στήριξαν. Παράλληλα μας δημιουργεί ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους πλήττονται από τα πιο αντιλαϊκά και απάνθρωπα μέτρα. Είμαστε βαθιά προβληματισμένοι για τον τρόπο που θα σπάσουν τα δεσμά που έχουν δημιουργήσει οι τοπικοί μνημονιακοί-καθεστωτικοί μηχανισμοί αλλά είμαστε και ικανοποιημένοι για το θετικό αποτέλεσμά μας, με βάση τη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία. Το γεγονός ότι είμαστε ίσως η μοναδική πανελλαδική περίπτωση που παίρνει 8,34% και 2.679 ψήφους χωρίς καμία επίσημη στήριξη από τα κομματικά επιτελεία ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δείχνει τους υπαρκτούς δεσμούς μας με την τοπική κοινωνία και την ανάγκη μιας μετωπικής πολιτικής.  

5.   Στον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας κατεβαίνουν οι δύο συνδυασμοί που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η παράταξη του κ. Καούκη, με τους δημοτικούς της συμβούλους στήριζε και επαινούσε το καθεστώς και τις προτάσεις Ζενέτου. Συμπορεύτηκαν πολιτικά και υπηρέτησαν τα ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν ίδιοι σαν μια σταγόνα νερό! Για αυτό παίρνουμε τη θέση να καταψηφίσουμε και τους δύο, με άκυρο ή λευκό.

 6.   Στον β΄γύρο των περιφερειακών και στις ευρωεκλογές, να μαυρίσουμε όσους υποστηρίζονται από το μνημονιακό μέτωπο Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς και από τη πιο ακραία και βίαιη μνημονιακή εκδοχή, τη Χρυσή Αυγή, υπερψηφίζοντας προοδευτικές, δημοκρατικές, αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Να στείλουμε το μήνυμα συμμετέχοντας. Μην τους δώσουμε άθελα μας συχωροχάρτι με την αποχή!