Δίχρονη προσχολική αγωγή στο Ίλιον, Λυόμενες αίθουσες

Σε επικοινωνία που είχαμε το καλοκαίρι με τον δήμαρχο Ιλίου μας ενημέρωσε ότι από πλευράς δήμου Ιλίου θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε με το που θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή στα κάτωθι νηπιαγωγεία:

18ο νηπιαγωγείο με την τοποθέτηση 2 λυόμενων αιθουσών στο προαύλιο του 12ου δημοτικού

28ο νηπιαγωγείο με την παραχώρηση αίθουσας στο 15ο δημοτικό

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση για τη μεταφορά του 26ου νηπιαγωγείου Ιλίου σε καινούριο χώρο καθώς ο ιδιωτικός χώρος στον οποίο στεγάζεται το νηπιαγωγείο είναι ακατάλληλος να φιλοξενεί μαθητές.

Είχαμε τη διαβεβαίωση του δήμαρχου για όλα τα παραπάνω ότι θα υλοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Σε καινούρια μας επικοινωνία τέλη Αυγούστου με τον δήμαρχο και αρχές Σεπτεμβρίου με τα παραπάνω νηπιαγωγεία πληροφορηθήκαμε τα εξής:

Για το 18ο νηπιαγωγείο δεν έχουν στηθεί τα λυόμενα. Ο δήμαρχος δικαιολογήθηκε ότι καθυστέρησαν οι διαδικασίες επειδή ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου ακυρώθηκε, καθώς κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού. Έτσι έγινε δεύτερος διαγωνισμός και ο μειοδότης μόλις την Παρασκευή 31 Αυγούστου θα υπέγραφε σχετική σύμβαση με τον δήμο. Πρόθεση του δήμου ήταν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου να σταλούν για έγκριση στην Περιφέρεια τα σχετικά έγγραφα. Δεν ήταν σε θέση όμως να γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης του έργου. Σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας μας ενημέρωσαν ότι μέχρι να στηθούν τα λυόμενα οι μαθητές του νηπιαγωγείου-περίπου 35-θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα τελετών του 12ου δημοτικού.

Ως ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ είχαμε επιμείνει να εξαντληθούν όλες οι λύσεις για να βρεθεί κατάλληλος χώρος που θα στεγάσει τους μαθητές του νηπιαγωγείου ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη της παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Για το 28ο νηπιαγωγείο υπάρχει απόφαση από τη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας για τη λειτουργία παραρτήματος μέσα στο 15ο δημοτικό. Μέχρι και σήμερα όμως, έξι μέρες πριν τον αγιασμό,  η αίθουσα που θα παραχωρηθεί στο νηπιαγωγείο δεν έχει ετοιμαστεί για να φιλοξενήσει τους μαθητές του νηπιαγωγείου.

Ως ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ είχαμε επιμείνει να εξαντληθούν όλες οι λύσεις για να βρεθεί κατάλληλος χώρος που θα στεγάσει τους μαθητές του νηπιαγωγείου ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη της παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Για το 26ο νηπιαγωγείο μέχρι και σήμερα δεν έχει μετακομίσει σε καινούριο χώρο που έχει βρεθεί( παλιός ιδιωτικός παιδικός σταθμός και παλιό κομμωτήριο ), καθώς ο συγκεκριμένος χώρος χρειάζεται διαμόρφωση για να φιλοξενήσει μαθητές. Ενώ το χρονοδιάγραμμα ήταν να έχει διαμορφωθεί ο χώρος μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου τώρα λένε για τα Χριστούγεννα και αν, καθώς εκκρεμούν σχετικές εγκρίσεις από την Περιφέρεια. Οι γονείς είναι εξοργισμένοι καθώς βλέπουν ότι για μια ακόμη χρονιά το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Επίσης ο δήμαρχος το καλοκαίρι μας είχε ενημερώσει ότι με ευθύνη της ΚΤΥΠ (παλιός ΟΣΚ) θα τοποθετηθούν λυόμενες αίθουσες σε προαύλια σχολικών χώρων για να λειτουργήσει ο θεσμός της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Συγκεκριμένα:

5ο νηπιαγωγείο με την τοποθέτηση λυόμενης αίθουσας στο προαύλιο του 9ου δημοτικού

Τοποθέτηση λυόμενης αίθουσας στο 8ο νηπιαγωγείο

Τοποθέτηση λυόμενης αίθουσας στο 12ο νηπιαγωγείο

Τοποθέτηση λυόμενης αίθουσας σε χώρο ανάμεσα στο 13ο δημοτικό και στο 13ο νηπιαγωγείο.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει κανένα έργο ούτε υπάρχει καμιά ενημέρωση για την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων.

Ως ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ζητάμε για μια ακόμη φορά από την πολιτεία και τον δήμο την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή μας ώστε οι μαθητές να φοιτούν σε δημόσια κτίρια κάτω από κατάλληλες και αξιοπρεπείς συνθήκες που να εγγυούνται την ασφάλειά τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Γιώργος Χρόνης, Δημοτικός Σύμβουλος με το ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *