Ο φραγμός στην ακρίβεια, μας αφορά όλους! Είναι ζήτημα επιβίωσης & αξιοπρέπειας!

Δεν έφταναν δέκα χρόνια μνημονίων και μείωσης μισθών. Δεν φτάνουν δύο χρόνια ύφεσης με την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα. Από το φθινόπωρο του 2021 αυξήσεις παντού!

  • Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μετατρέποντας το ρεύμα από βασικό αγαθό για την επιβίωση σε είδος πολυτελείας!
  • Αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κλπ που ανεβάζουν τα εβδομαδιαία έξοδα μιας λαϊκής οικογένειας κατακόρυφα.
  • Αυξήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο: Το πετρέλαιο θέρμανσης πέρυσι τον Οκτώβριο ήταν στα 0,8 ευρώ το λίτρο, φέτος φαίνεται να διαμορφώνεται προς το παρόν, στα 1,1 ευρώ. Οι λογαριασμοί φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα ανέβουν πάνω από 15% από μέσα Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά ολοκληρώνοντας το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε κερδοσκοπικά funds, δεν μειώνει την έμμεση φορολογία που στέλνει βασικά προϊόντα στα ύψη, δεν ελέγχει την αγορά, κοροϊδεύει το λαό μιλώντας για αντισταθμιστικά μέτρα και παρατηρητήρια τιμών.

Με όση ευκολία κόβουν μισθούς και συντάξεις, με τόση και μεγαλύτερη δυσκολία ελέγχουν την ασύδοτη αγορά που κερδοσκοπεί σε βάρος της κοινωνίας.

Χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο φορέων, θεσμών, κομμάτων, οργανώσεων, με το λαό όχι απλά συμμέτοχο, αλλά πρωταγωνιστή σε έναν αγώνα που αφορά τη ζωή του την ίδια.

Η μικρή αλλά εξίσου σημαντική νίκη των εργαζομένων της efood έδειξε ότι όχι μόνο «χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται» αλλά και ότι όταν ο αγώνας είναι συλλογικός, συμμετοχικός, ενωτικός και «απλώνει» γέφυρα με την ευρύτερη κοινωνία μπορεί να είναι και νικηφόρος.

Το πρόβλημα προφανώς δεν αφορά μόνο την πόλη μας, αλλά η αυτοδιοίκηση θα όφειλε να έχει ρόλο. Να μην είναι απλά διεκπεραιωτής των αποφάσεων της κεντρική εξουσίας, αλλά πρέπει να είναι διεκδικητική και μάχιμη.

Να σταθεί απέναντι και ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ασυδοσίας της αγοράς, των ανατιμήσεων, της κερδοσκοπίας.

Να οργανώσει δομές κοινωνικής υποστήριξης και αλληλεγγύης, διευρύνοντας ένα δίχτυ προστασίας σε όλους τους άπορους συμπολίτες μας.

Να κινητοποιήσει τη κοινωνία με στόχο να αντιπαρατεθεί στην πολιτική της ασυδοσίας και της υπερσυσώρευσης του πλούτου σε λίγους και «εκλεκτούς». Ποιος ή ποια άραγε θα διαφωνούσε στα παρακάτω;

  1. Να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη 10% για όλες τις οικογενειακές επιχειρήσεις και 5% στις κατοικίες
  2. Να αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη στα υπερμάρκετ, και στις τράπεζες
  3. Να επιβληθούν τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για ΚΑΦΑΟ, στύλους σε ΔΕΗ και για τις οπτικές ίνες στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *