Η κεραία θα ξηλωθεί

Για μια ακόμα φορά η δημοτική μας κίνηση Αριστερό Σχήμα Ιλίου, μαζί με τους φίλους, τα μέλη και τους 2 δημοτικούς της συμβούλους, στήριξε έμπρακτα τη δίκαιη απόφαση της γειτονιάς να μην ανεχτεί άλλο τις κεραίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από σχολεία στις οδούς Αγίου Νικολάου 103 και Αώου 56 στο Ίλιον, απειλώντας την υγεία των παιδιών.

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, περισσότεροι από 100 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο 25ο δημοτικό σχολείο Ιλίου και διαδήλωσαν μαζί με τα παιδιά τους την αντίθεσή τους στη συν-κατοίκηση με τις κεραίες του καρκίνου. Λίγες ημέρες πριν, την Πέμπτη 7 Απριλίου, οι κάτοικοι είχαν παραβρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιλίου για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής. Αφού αντιμετωπίστηκαν περισσότερο σαν πράσινα ανθρωπάκια με κεραίες παρά ως κάτοικοι από τον δήμαρχο κ. Ζενέτο, όταν τον κάλεσαν να παραβρεθεί στη διαμαρτυρία της Κυριακής αυτός δήλωσε κώλυμα, λόγω επίσκεψης στο… χωριό του. Ελπίζουμε τουλάχιστον να πέρασε καλά!

Ο κ. Ζενέτος επικαλείται συνεχώς την αδυναμία παρέμβασης της δημοτικής αρχής λόγω των νόμων, που είναι  κομμένοι και  ραμμένοι στα μέτρα των εταιρειών. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου  ψήφισε το νόμο Βορίδη, τον οποίο η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ διατηρεί. Παλεύουμε και διεκδικούμε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αλλά μέχρι τότε, εμείς τουλάχιστον, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Αυτό που ΔΕΝ έκανε η δημοτική αρχή εδώ και 15 χρόνια το έκαναν οι κάτοικοι μέσα σε ένα μήνα. Η μία εκ των δύο κεραιών δεν έχει πάρει ουδέποτε πολεοδομική έγκριση, κάτι που ανακάλυψαν οι ίδιοι οι κάτοικοι με μια απλή αίτησή τους στην αρμόδια πολεοδομία. Έτσι, η συνάντηση των κατοίκων ανανεώθηκε για την Κυριακή 17 Απριλίου στις 11:00 στο 25ο δημοτικό σχολείο Ιλίου (Πρεβέζης 43, Άγιος Νικόλαος), αυτή τη φορά για να κατέβει μια για πάντα η παράνομη κεραία στην οδό Αγ. Νικολάου 103.

15

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *