Λίγο ακόμα, μέχρι τη νίκη!

Σήμερα το απόγευμα, λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη συνέλευση των κατοίκων στις 18.00, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από όπου εκπέμπει η κεραία της Vodafone στη Δήμητρας, ενημέρωσε τους γείτονες ότι θα κατεβάσει την κεραία. Συγκεκριμένα δήλωσε στους κατοίκους “νικήσατε, δεν αντέχω άλλο”.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να δώσουν διορία μιας εβδομάδας.

Εάν η υπόσχεση του ιδιοκτήτη αποδειχθεί αληθινή, θα είναι η οριστικοποίηση της νίκης ενός μικρού αλλά έντονου αγώνα. Θα είναι μια νίκη που θα έρθει έπειτα από συλλήψεις και μηνύσεις, έπειτα απο δικαστήρια, έπειτα από επανασύνδεση της κεραίας και εντάσεις με το συνεργείο και την αστυνομία. Μια νίκη που θα έρθει σαν δικαίωση στους γειτόνους που ταλαιπωρήθηκαν, ξεσπιτώθηκαν, υπέφεραν, αναστατώθηκαν.

Θα είναι η απόδειξη ότι οι αγώνες μπορούν να νικήσουν και οι κάτοικοι μπορούν να δικαιωθούν αν υπάρχει επιμονή και μαχητικότητα, ενότητα και συγκεκριμένοι στόχοι. Η επιλογή των κατοίκων να μην υποχωρήσουν στην τρομοκρατία, να μην λουφάξουν μετά τη σύλληψη του οδηγού και τα εντάλματα για τους δημοτικούς συμβούλους, να συμπαρασταθούν στα δικαστήρια, να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο, να διαμαρτυρηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να επαγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο, να μην απογοητευτούν, αλλά να συνεχίσουν τον αγώνα, ακόμα και μετά την επανασύνδεση, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Δεν χρειάζεται ούτε εφησυχασμός, ούτε επανάπαυση. Άλλωστε συχνά οι δηλώσεις γίνονται εκ του πονηρού, για να αγοράσουν χρόνο. Μόνη εγγύηση είναι η επαγρύπνηση των κατοίκων και η επιμονή μέχρι την οριστική νίκη.