Μάθε παιδί μου γράμματα

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με 27.000 κενά εκπαιδευτικών. Η διατήρηση των περσινών κενών, η συνεχόμενη 5η χρόνιά χωρίς μόνιμους διορισμούς (παρά τις αντίθετες βεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, έφθασαν τα κενά φέτος να είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά! Βέβαια οι συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής που εφάρμοσε επί σειρά ετών η παλαιότερη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ορατές. Συνεχίζεται:

  • Το πετσόκομμα σχολικών επιχορηγήσεων για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων με αποτέλεσμα να μην γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές εις βάρος της μόρφωσης, της υγείας αλλά και της ασφάλειας των μαθητών, των παιδιών μας, προκειμένου να δοθούν στους τοκογλύφους της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
  • Η διάλυση εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Θέλουν τους δασκάλους και τους καθηγητές των παιδιών μας, ευάλωτους, χωρίς αξιοπρέπεια! Πολύ περισσότερο θέλουν αυτή η εικόνα της μη αξιοπρέπειας να ποτίσει, να μείνει στη μνήμη των παιδιών μας ώστε, να είναι έτοιμα όταν μεγαλώσουν….
  • Οι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις σχολικών τμημάτων όπου θα στοιβάζονται μέχρι και 30 μαθητές, έως και με διακοπή φοίτησης των προνηπίων.

Στην πόλη μας:

Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε μια σειρά από μέτρα ανακούφισης των μαθητών και των οικογενειών τους που της έχουμε υποδείξει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επικαλούμενη το κόστος. Οι προτάσεις μας ήταν και είναι:

  1. Να αναλάβει τα έξοδα των λογαριασμών ΔΕΚΟ και θέρμανσης των σχολικών μονάδων ώστε να μπορέσουν τα σχολεία με τα χρήματα των κρατικών σχολικών επιχορηγήσεων να αντιμετωπίσουν άλλες τους ανάγκες.
  2. Να διανεμηθεί δωρεάν δεκατιανό σε όλους τους μαθητές
  3. Να καταργηθούν τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  4. Να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών της πόλης μας.

Όσο για το κόστος, ας ανατρέξει στον προϋπολογισμό κάθε έτους και να κόψει από κάθε λογής «τραγουδίστριες-φίρμες» που ήλθαν για 2-3 ώρες και πληρώθηκαν 20.000€ στη Λευκή Νύχτα, να πολλαπλασιάσει τον συντελεστή φορολόγησης για τις τράπεζες και τα υπερμάρκετ, να αξιοποιήσει μέρος του αποθεματικού του Δήμου προς όφελος της νέας γενιάς της πόλης μας.