Να αντισταθούμε στον εκφασισμό και τη στοχοποίηση

Η υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου συγκλόνισε το πανελλήνιο, όχι γιατί το θύμα ήταν ακτιβιστής της ΛΟΑΤ κοινότητας, αλλά γιατί η αυτοδικία είναι το πρώτο βήμα στο σκοτεινό δρόμο του φασισμού. Ανεξάρτητα από τυχόν παραπτώματα, πταίσματα, ή ακόμα και κακουργήματα, κανένας δεν δικαιούται να παίρνει τον νόμο στα χέρια του και να αφαιρεί το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής.

Επιπλέον, δεν δικαιούνται τα αστυνομικά όργανα να υπερβαίνουν κάθε πλαίσιο έννομης τάξης και συμπεριφοράς και να χτυπούν αδύναμους και ανυπεράσπιστους, συντείνοντας ή οδηγώντας στη δολοφονία τους.

Πολύ περισσότερο, όταν τελικά αποδεικνύεται από τις κάμερες και το οπτικό υλικό που σιγά σιγά έρχεται στη δημοσιότητα, ότι καμιά ληστεία δεν ήταν σε εξέλιξη και ότι το θύμα, σε σύγχυση και πανικό, μάλλον έψαχνε καταφύγιο και προστασία, παρά να ληστέψει τα παρακείμενα μαγαζιά.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η δημιουργία κατάλληλου κλίματος ενάντια στο «πρεζάκι με το μαχαίρι» που πήγε να απειλήσει τον φιλήσυχο καταστηματάρχη, η καλλιέργεια κλίματος υστερίας γύρω από την έλλειψη ασφάλειας (που τελικά καθόλου δεν αποδεικνύεται από το συγκεκριμένο γεγονός), στρώνει το έδαφος για το φασισμό και την αντιδημοκρατική εκτροπή.

Να αποδοθούν πλήρως και σε βάθος οι ευθύνες για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Να αποδοθούν πλήρως και σε βάθος οι ευθύνες για την περίτεχνη συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων και τις πονηρές διαρροές που επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν, να σπείρουν σύγχυση, να στοχοποιήσουν, να εντείνουν τον εκφασισμό.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *