Ο εμπρησμός προβοκάρει τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων ενάντια στις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από την επικείμενη εγκατάσταση κεραίας στη Λ.Κατσώνη

Ο εμπρησμός που σημειώθηκε Κυριακή ξημερώματα σε αυτοκίνητο ιδιοκτήτη που επιθυμεί να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Ραδιοφωνίας, δεν ξέρουμε ποιον βολεύει. Ξέρουμε όμως ότι συκοφαντεί την κινητοποίηση των κατοίκων της γειτονιάς για να μην εγκατασταθεί η συγκεκριμένη κεραία.

Ο εμπρησμός – ο οποίος πέρα από τη καταστροφή του αυτοκινήτου  του ιδιοκτήτη, έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φιλήσυχων κατοίκων και τις περιουσίες τους, καταστρέφοντας τη μηχανή ενός γείτονα – είναι ενέργεια εχθρική σε μια μαζική κινητοποίηση, που γίνεται με το φως της μέρας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών, με τις υπογραφές τους και τα πρόσωπά τους να είναι δημόσια.

Ο προβληματισμός για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ενέργειας είναι ακόμα μεγαλύτερος, όταν ο εμπρησμός γίνεται ελάχιστες ώρες πριν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία και τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων της γειτονιάς.

Το Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ, με την ίδια κατηγορηματικότητα που στέκεται δίπλα και αλληλέγγυα σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των δημοτών του Ιλίου, καταδικάζει κάθε ενέργεια που θυμίζει νύχτα, μαφία και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Οι αγώνες των κατοίκων, για να έχουν αποτέλεσμα, πρέπει να είναι μαζικοί, δημόσιοι, καθαροί.

Μόνο τότε η πολιτεία και ο δήμος πιέζονται και αναγκάζονται να παίρνουν τα αναγκαία μέτρα και τις σωστές αποφάσεις για τους πολίτες.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *