Σήμερα μην πούμε μόνο «Χρόνια πολλά». Ας κάνουμε κάτι.

Σήμερα μην πούμε μόνο «Χρόνια πολλά». Ας κάνουμε κάτι.

Σήμερα είναι η Γιορτή της Μητέρας και ο τύπος και το διαδίκτυο θα γεμίσει στίχους, λουλούδια, αφιερώματα. Υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι θα αναρτήσουν λυρικές φράσεις και θα γράψουν συγκινητικές ανακοινώσεις.

Προτιμούμε να τιμήσουμε τη Γιορτή της Μητέρας διαφορετικά: Με μια πρόσκληση προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους να στηρίξουμε την επόμενη μέρα των εκλογών τις παρακάτω δύο προτάσεις:

  1. Να καταργήσουμε τα τροφεία από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας.
  2. Να παράσχουμε δωρεάν ποιοτικά και υγιεινά γεύματα στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων ξεκινώντας από όσα παρακολουθούν το ολοήμερο.

Για να προλάβουμε τους καλοθελητές και τους μόνιμους απολογητές της αντίληψης «ο δήμαρχος θέλει αλλά δεν μπορεί», να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

  1. Ένα μειοψηφικό αλλά υπαρκτό ποσοστό Δήμων δεν έχει τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και η πρόσβαση σε αυτούς είναι δωρεάν για τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων. Να αναφέρουμε ενδεικτικά από τους γειτονικούς δήμους τον Δήμο Πετρούπολης. Επίσης ενδεικτικά, τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, με δημοτική αρχή αντίθετου πολιτικού προσανατολισμού.
  2. Ένα σημαντικό τμήμα Δημοτικών Σχολείων έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» της χρονιάς 2018-2019. Στη λίστα των σχολείων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, βλέπουμε την πλειοψηφία των σχολείων ενός άλλου γειτονικού μας δήμου, των Αγίων Αναργύρων – Καματερού καθώς και μεγάλο μέρος σχολείων του τρίτου γειτονικού μας δήμου, του Περιστερίου. Ούτε ένα σχολείο του Ιλίου! Και μιλάμε μόνο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όχι για ιδίους πόρους του Δήμου ή συνδυασμό άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Δεν δεχόμαστε λοιπόν ότι “ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ”, όταν αποδεικνύουμε ότι ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

Δεν δεχόμαστε η κοινωνική πολιτική για τους δημότες να αντικαθίσταται από την επικοινωνιακή πολιτική για τον δήμαρχο.

Δεν θα αναρωτηθούμε για το πώς ο «πιο επιτυχημένος δήμαρχος» της περιοχής υστερεί σημαντικά στα δύο αυτά κρίσιμα θέματα για τους εργαζόμενους δημότες και τις μητέρες της πόλης μας, και παρόλα αυτά, να επιμένει να αυτοχαρακτηρίζεται ως ικανότατος διαχειριστής. Θα το αφήσουμε στην κρίση των δημοτών.

Θα επιμείνουμε όμως στην ουσία: Όποιος γνωρίζει την καθημερινότητα των οικογενειών που εργάζονται σκληρά, με οικονομικές δυσκολίες και αφάνταστη πίεση χρόνου, θα ξέρει ότι αυτά τα δύο μέτρα αποτελούν τεράστια ανακούφιση.

Καλούμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους, και ειδικά αυτούς των μνημονιακών κομμάτων εξουσίας, τον κ. Ζενέτο, τον κ. Κακούρη, τον κ. Κάβουρα, να δεσμευτούν ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, οι δύο συγκεκριμένες προτάσεις θα υποστηριχτούν ομόφωνα και οι μητέρες του δήμου μας θα πάρουν μια σημαντική ανάσα.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *