Αριστερό Σχήμα Ιλίου

Συμπαραστεκόμαστε στους συναγωνιστές και δασκάλους Γ. Χρόνη και Π. Βαϊνά

Δικάζονται για δεύτερη φορά για «αδίκημα» για το οποίο έχουν αθωωθεί!

O λόγος;   Επειδή προσπάθησαν να προστατέψουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν ούτε καν τα ποινικά δικαστήρια, αφού απαγορεύεται ρητά από τον ποινικό κώδικα: να δικάσουν τους συναδέλφους για το ίδιο αδίκημα δύο φορές, όταν μάλιστα την πρώτη φορά έχουν αθωωθεί και δεν έχει προκύψει κανένα άλλο στοιχείο σε βάρος τους! Το «έγκλημα» για το οποίο διώκονται οι συναγωνιστές μας είναι γνωστό: τόλμησαν να υλοποιήσουν και να υπερασπιστούν αυτό για το οποίο είχαν δεσμευτεί ως αιρετοί στη διαδικασία επιλογής διευθυντών το 2011, δηλαδή να βαθμολογήσουν με χαμηλό βαθμό εκείνους τους υποψήφιους για τους οποίους υπήρχαν από συλλογικά όργανα καταγγελίες για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Δεν θα τους περάσει!

Οι φίλοι, τα μέλη της Δημοτικής μας Κίνησης Αριστερό Σχήμα Ιλίου, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί συμπολίτες μας καταγγέλλουμε την αυταρχική ταχτική του Υπουργείου Παιδείας. Συμπαραστεκόμαστε στο κάλεσμα του σωματείου και των συναδέλφων εκπαιδευτικών στη  συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής την Τρίτη 12 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι, ημέρα εκδίκασης του πειθαρχικού, για να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στους συναγωνιστές και συντρόφους, Γιώργο Χρόνη και Παντελή Βαινά, που διώκονται.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *