Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου, 24 Ιουνίου 2016

Την Πέμπτη 24-6-2016 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιλίου.

Ο επικεφαλής του Δημοτικής μας Παράταξης διάβασε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

Ανακοίνωση Νο 1

Επαναεπιβεβαιώνουμε τα όσα είπαμε και υποστηρίξαμε στο Δ.Σ. της 12/05/16, τα οποία και πολύ σωστά επανέλαβε ο κ Γκόνης και στο Δ.Σ. της 09/06/2016 για την αναγκαιότητα ενιαίων κριτηρίων σχετικά με την επιδότηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Τέτοια κριτήρια που εμείς προτείνουμε είναι α) ο κοινωνικός και εκπαιδευτικός χαρακτήρας, β) η αναφορά και το ειδικό βάρος στη τοπική κοινωνία, γ) η μαζικότητα και δ) η ιστορία του κάθε συλλόγου. Για λόγους συντομίας και σεβασμού προς το σώμα, δεν προτιθέμεθα να επαναλάβουμε, τα όσα είπαμε στις 12/05, και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε.

Κύριε Συνάδελφε (Γκόνη), δεν έχετε κανένα λόγο ως πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών να θίγεστε προσωπικά. Αυτό που κάνατε στο Δ.Σ. της 09/06/16, να παρουσιάσετε το έργο του Συλλόγου σας, είναι στην ουσία αυτό που εμείς είχαμε προτείνει στο Δ.Σ. της 12/05. Δηλ ο κάθε Σύλλογος να εισηγείται έναν απολογισμό πεπραγμένων και με βάση τα ενιαία συμφωνηθέντα κριτήρια που προτείναμε να επιδοτείται.

Κύριε Συνάδελφε ως Δημ. Σύμβουλος και στέλεχος της Δημ Αρχής, στη προσπάθεια σας, αν έγινε, να υποστηρίξετε ΟΛΟΥΣ τους συλλόγους που έλαβαν επιχορήγηση χρειάζεται να το επαναεξετάσετε του χρόνου, στην επόμενη επιδότηση, για το Σύνδεσμο Ιερολοχιτών και Ριμινιωτών  Εκστρατευτικών Σωμάτων Ανατολής.

Όσο για τον συνάδελφο που «ένιωσε την ανάγκη» να απαντήσει στη ρητορική ερώτηση στο φυλλάδιο της Δημ Κίνησης Α.Σ.Ι. έχουμε να πούμε τα εξής: Για την ιστορία και το παρελθόν του εν λόγω Συνδέσμου είναι στη κρίση του καθένα και της καθεμιάς να το κρίνει. Ο Συνάδελφος στο Δ.Σ. της 09/06/2016, το έκρινε θετικό και αναγκαίο το έργο του Συνδέσμου Ιερολοχιτών. Ευτυχώς η ιστορία μας είναι πλούσια και πολύπλευρη. Για αυτό επιτρέψτε μου να αιτιολογήσουμε, από τη δική μας πλευρά, γιατί δεν πρέπει ούτε και για λόγους ιστορίας  να λάβει από του χρόνου επιδότηση.

«3 του Δεκέμβρη, το 1944, Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ένοπλο μηχανισμό (Αστυνομία, Τάγματα Ασφαλείας κ.λπ.) που στήριξε τη γερμανική κατοχή, άλλα δικά της ένοπλα τμήματα, όπως η Ορεινή Ταξιαρχία και ο Ιερός Λόχος , μαζί με ένοπλα τμήματα των Αγγλων, τους οποίους είχαν καλέσει ακριβώς γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούσαν να επιβάλουν την κυριαρχία τους στο λαό, επιδίωξαν να τσακίσουν το οργανωμένο λαϊκοαπελευθερωτικό κίνημα, το ΕΑΜ, αλλά και τον ΕΛ.Α.Σ. Μετά την λήξη του πολέμου και την διάλυση του Ιερού Λόχου, οι ανάγκες που προέκυψαν από την εμφύλια διαμάχη που ξέσπασε το 1946, υποχρέωσαν την στρατιωτική ηγεσία να επιδιώξει τον σχηματισμό ειδικών μονάδων, που θα ήταν αρκετά ευέλικτες ώστε να αναλάβουν ενεργητική δράση εναντίον των ανταρτών, όπου οι  βετεράνοι Ιερολοχίτες απετέλεσαν τη μαγιά.»

Ο Συνάδελφος έδωσε συγχαρητήρια στη σημερινή διοίκηση για την επιδότηση που παίρνει ο εν λόγω Σύνδεσμος, έστω τα τελευταία χρόνια. Από τη δική μας πλευρά λυπούμαστε που έστω τα τελευταία χρόνια ο Δήμαρχος δεν κράτησε τις ανάλογες αποστάσεις ή και ευαισθησίες που διατηρούσε ο  προκάτοχος του Δήμαρχος, Βασ. Κουκουβίνος. 

Ανακοίνωση Νο 2

Κύριε Πρόεδρε, εκφράσεις που ακούστηκαν στη συνεδρίαση τις 09/06/2016, του τύπου «προσβάλλετε τη Δημοκρατία», δεν αγγίζουν έναν εκπαιδευτικό, έναν γονιό, έναν συνδικαλιστή, έναν λαϊκό αγωνιστή όπως είναι ο συναγωνιστής και σύντροφος Γιώργος Χρόνης. Μάλιστα όταν με αυτή τη φράση αναφέρεστε στον κύριο Χρόνη και αφήνετε «τραμπούκικες τύπου συμπεριφορές» να εκδηλώνονται από αλλού όταν χαρακτηρίζουν εντός/εκτός μικροφώνου ως ανθέλληνες Δημοτικούς Συμβούλους.

Κύριε Πρόεδρε, εκφράσεις που ακούστηκαν στη συνεδρίαση τις 09/06/2016, του τύπου  «ότι δεν είστε εδώ για να απαντάτε αλλά για να κάνετε αντιπολίτευση», επιτρέψτε μας να έχουμε την δυνατότητα και την επιλογή του τρόπου και της μορφής της αντιπολίτευσης. Ένας τρόπος αντιπολίτευσης είναι και  η απάντηση.

Κύριε Πρόεδρε, κάτι τελευταίο. Όταν απουσιάζει ο επικεφαλής κάθε παράταξης είθισται ο αμέσως επόμενος Δημ. Σύμβουλος της ίδιας παράταξης να του επιτρέπεται να εκτελεί χρέη Επικεφαλής ώστε να έχει τη δυνατότητα δευτερομιλίας, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Έχουμε παρατηρήσει ότι αυτό δεν εφαρμόζεται ενιαία και παντού!

Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας Γιώργος Χρόνης διάβασε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή τη δήλωση του Κ. Κανελλόπουλου στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να διδάσκουν την ιστορία στους μαθητές και να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις έχω να πω τα εξής:

Η πολιτεία και το υπουργείο παιδείας έχουν θεσμοθετήσει με νόμους την 28η Οκτωβρίου, τη 17ηΝοεμβρίου και την 25η Μαρτίου ως εθνικές επετείους όπου γιορτάζονται στα σχολεία-που έχουν αργία-με κάθε επισημότητα τα σχετικά ιστορικά γεγονότα με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν σε άλλες εορταστικές εκδηλώσεις μαζί με τους μαθητές τους που αφορούν άλλα ιστορικά γεγονότα, πολύ δε περισσότερο σε εκδηλώσεις που οργανώνουν κόμματα και κομματικές δημοτικές παρατάξεις έξω από τις σχολικές μονάδες που στόχο τους βέβαια δεν είναι να τιμήσουν την πατρίδα αλλά να υπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.

Με αφήνει αδιάφορο αν ο Κ. Κανελλόπουλος αναφερόταν γενικά στους εκπαιδευτικούς ή προσωπικά στο άτομό μου. Όπως με αφήνει αδιάφορο ο χαρακτηρισμός που απηύθυνε στο πρόσωπό μου ο Κ. Παττακιάς ότι είμαι ανθέλληνας. Έχω ξαναπεί σε αυτήν εδώ την αίθουσα με αφορμή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς του κ. Δημάρχου για την ιδιότητά μου ως εκπαιδευτικός ότι οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί έχουν σημασία από ποιους λέγονται και γιατί λέγονται. Και έχω μάθει στη ζωή μου να μην υπολογίζω χαρακτηρισμούς που λέγονται από κομματικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με ενδιαφέρει η άποψη των μαθητών μου-και έχουν περάσει εκατοντάδες από τα χέρια μου τα 30 χρόνια που υπηρετώ στη δημόσια εκπαίδευση-η άποψη των γονέων τους-και έχω συνεργαστεί με χιλιάδες αυτά τα 30 χρόνια-η άποψη των συναδέλφων μου που με έχουν ανακηρύξει 1ο σε ψήφους σε πάμπολλες εκλογικές αναμετρήσεις εδώ και χρόνια χωρίς να είμαι εξαρτημένος από κόμματα, που το 2012, 2015, 2016 με εξέλεξαν ως εκπρόσωπό τους στη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας που έχει στο δυναμικό της 3.000 εκπαιδευτικούς και το 2013 και το 2014 20.000 εκπαιδευτικοί με επέλεξαν ως εκπρόσωπό τους στην Περιφέρεια Αττικής.

Αν βάλουμε στη ζυγαριά από τη μία τον Κ. Κανελλόπουλο και τον Κ. Παττακιά  και από την άλλη τους μαθητές μου, τους γονείς τους και τους συναδέλφους μου καταλαβαίνουμε προς τα πού γέρνει η ζυγαριά.

Δεν μπορώ όμως να μη σταθώ στη στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που σφύριζε αδιάφορα την ώρα που ο κ. Κανελλόπουλος μιλούσε μειωτικά για τους εκπαιδευτικούς και που ο κ. Παττακιάς εκτόξευε τους χαρακτηρισμούς του. Απέδειξε για μια ακόμη φορά την εμπάθειά του προς την παράταξή μας αφού ούτε μας προστάτευσε αλλά ούτε και μας έδωσε τον λόγο για να υπερασπίσουμε τη θέση μας. Έχει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά και το έχει αποδείξει πολλές φορές.

Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι με τη στάση μας εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου ενοχλούμε γιατί με τις ερωτήσεις μας και τη δράση μας αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα στον δήμο μας. Για αυτό τόσο η δημοτική αρχή όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση συνεργαζόμενες προσπαθούν να μας σταματήσουν όχι με πολιτικά επιχειρήματα αλλά με ανορθόδοξους τρόπους. Η δημοτική αρχή για να διατηρήσει την εξουσία της και η αξιωματική αντιπολίτευση για να μη φανεί ότι στηρίζει τη δημοτική αρχή ενώ ο πραγματικός της ρόλος είναι η αντιπολίτευση.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι εμείς δεν πτοούμαστε από τα παραπάνω, θα συνεχίσουμε τη δράση μας και όσο οι δημότες μας εμπιστεύονται και μας στέλνουν στο δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του δήμου, να ασκούμε κριτική, να ρωτούμε και να προτείνουμε λύσεις. Αυτή είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης και όχι να κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους της ότι δήθεν ασκεί αντιπολίτευση ενώ στην ουσία στηρίζει τη δημοτική αρχή.

Στις παραπάνω ανακοινώσεις ο Δήμαρχος απάντησε τα εξής:

Έχουμε διαφορετική αντίληψη για τους Ιερολοχίτες, το ψηφίσατε και εσείς και τώρα υποκριτικά μιλάτε για εμφύλιο, προσπαθούμε αυτά να τα αφήσουμε πίσω, εδώ η παράταξή σας και εσείς μας ανεβάσατε βίντεο με σβάστικες.

Παρατηρήσεις:     Όση ώρα διαβάζονταν οι ανακοινώσεις από τους εκπροσώπους της παράταξής μας Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτόξευαν προσβλητικές και μειωτικές φράσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και για τους εκπροσώπους μας, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσπαθούσαν να μην αναγνωστούν οι ανακοινώσεις της παράταξής μας. Ορισμένοι νομίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να διαβάζουν ανακοινώσεις και όχι οι άλλοι. Ο δε πρόεδρος απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Οφείλουμε να πούμε ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σταματόπουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση ήταν ο μόνος που έθιξε το θέμα της προσβολής της επετείου του Πολυτεχνείου.

Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος προσπαθεί να συνδέσει την παράταξή μας με ανώνυμα σατιρικά βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Εμείς απαντάμε ότι την κριτική μας την κάνουμε επώνυμα και όχι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία. Το αποδεικνύουμε καθημερινά μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που διάβασε ο Πάνος Κουτσιανάς για τη Λευκή Νύχτα:

Ανακοίνωση Νο 3

Το Δελτίο Τύπου στις 22/06/2016, μας βρίσκει απέναντι, είναι προσχηματικό και έως ένα σημείο  είναι και προσβλητικό.  Μπορεί τη τελευταία στιγμή να ενημέρωσαν οι καλλιτέχνες και η εν λόγω πράξη να είναι αντίθετη στην επαγγελματική δεοντολογία αλλά είναι πρωτίστως ηθική και αληθινή και τους τιμά, έστω και τη τελευταία στιγμή.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία και το άγχος πολλών συμπολιτών μας μικροκαταστηματαρχών που θα κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους με την ελπίδα να μειώσουν τη συνεχόμενη χασούρα τους. Οι καταγγελίες  από  σωματεία εργαζομένων που έχουν υποκαταστήματα και στο Ίλιον, η μη ύπαρξη έγκρισης από την Περιφέρεια για τη διεύρυνση του ωραρίου, οι προβληματισμοί από συλλογικότητες, όπως  η δική μας,  για το ότι ο θεσμός της Λευκής Νύχτας  χρησιμοποιείται ως δούρειος ίππος για να επιβληθεί  ένα νέο καθεστώς δουλείας και όχι δουλειάς για όσους βέβαια ακόμη εργάζονται, για  κάποιους «πιάνουν τόπο» ενώ για άλλους φαίνεται ότι «δεν ιδρώνει το αφτί τους».

Το Δελτίο Τύπου της Δημ. Αρχής αναφέρει ότι η άρνηση των καλλιτεχνών λόγω «πολιτικήςφόρτισης» προσβάλλει τους πολίτες και το Δ.Σ. Δεν αναφέρει ότι η απόφαση του Δ.Σ. δεν είναι ομόφωνη αλλά πλειοψηφική.

Επισημαίνει η Δημ. Αρχή ότι δεν εμπλέκεται με τη διεύρυνση του ωραρίου. Τυπικά έτσι είναι. Ουσιαστικά όμως δεν είναι έτσι.

  1. Γιατί αφήνει εκτεθειμένες τις οικογενειακές επιχειρήσειςγια κυρώσεις σε τυχόν ελέγχους, στο βαθμό που δεν υπάρχει έγκριση από την Περιφέρεια.
  2. Γιατί έχει γραμμένους στα «παλαιά των υποδημάτων της» τους εργαζόμενους υπαλλήλους που θα δουλέψουν έως και τις μεταμεσονύκτιες ώρες «για ένα κομμάτι ψωμί».
  3. Γιατί ακόμη και συμβολικά ο Δήμαρχος δε διαφοροποιηθηκε από τις δηλώσεις του τότε υφυπουργού Βρούτση όπου προανήγγειλε το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές στηΝ πόλη μας, την πρώτη χρονιά της Λευκή Νύχτας.

Η Δημοτική Αρχή επικαλείται ότι η «Λευκή Νύχτα» έχει έναν διττό σκοπό: Από τη μια να προσφερθεί δωρεάν ψυχαγωγία σε όλους τους πολίτες και από την άλλη να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης για την πόλη μας.

Της απαντάμε:  Πράγματι η ανάταση της ψυχολογίας με πολιτιστικές δραστηριότητες είναι αναγκαία όσο ποτέ.  Με διοργάνωση όμως πολιτιστικών δραστηριοτήτων από ερασιτεχνικά σχήματα την ώρα λειτουργίας των καταστημάτων και όχι κατασπαταλώντας δεκάδες έως και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσα σε μια «Λευκή Νύχτα» από τα τέλη και τους φόρους που πληρώνει ο κάθε κάτοικος.

Αν πραγματικά η Διοίκηση του Δήμου ενδιαφερότανε για την ενίσχυση και την ανακούφιση της αγοράς όλων των συνοικιών της πόλη μας, θα υλοποιούσε:

  • Μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών των μαγαζιών, κόστος που θα ισοσκελιστεί με αύξηση των τελών στις τράπεζες και τα supermarkets και θέσπιση τελών σε ΑΤΜ, ΚΑΦΑΟ, κλπ.
  • Δημοτική συγκοινωνία που να συνδέει όλες τις συνοικίες μεταξύ τους ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι από την τοπική αγορά. Ο Δήμαρχος αρνείται την ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας με το πρόσχημα του υψηλού κόστους.

Απέναντι σε αυτή την ανακοίνωση ο Δήμαρχος απάντησε τα εξής:

Εσείς αγωνιστήκατε κ. Κουτσιανά για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα ο Κ. Μπατσής, ο Κ. Κάβουρας και ο Κ. Τσακανίκας δε σηκώθηκαν από τον καναπέ με τα σκαρπίνια που φορούσαν. Η Λευκή Νύχτα γίνεται για 4η φορά, η Περιφέρεια δεν ενέκρινε την επέκταση του ωραρίου, δεν εμπλεκόμαστε στο θέμα των εμπόρων, η συντριπτική τους πλειοψηφία έβαλαν την αφίσα της Λευκής Νύχτας στις βιτρίνες τους, δεν τους παραπλανήσαμε, πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις, δεν το κάνουμε 1η φορά, το 2014 το προετοιμάσαμε και είχαμε και την έγκριση της περιφέρειας και το ενέκρινε και ο κόσμος με τη συμμετοχή του. Όσο για τους καλλιτέχνες με εισαγωγικά, δεν ξέρω αν είναι καλοί ή κακοί. Όταν μου είπαν οι συνεργάτες μου για τον Μικρούτσικο τους είπα: < Αυτόν θα μου φέρετε >; Δυστυχώς δεν υπήρχαν άλλες διαθεσιμότητες. Μας απάντησαν με mail τελευταία στιγμή ότι για λόγους πολιτικής φόρτισης δε θα έρθουν στη συναυλία. Τώρα το θυμήθηκαν; Όταν υπογράφαμε τη συμφωνία δεν είχαν πολιτική φόρτιση; Ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει και ήθος. Δεν τους λέμε < μπράβο >. Ούτε τηλέφωνο δεν πήραν. Θα πάμε στο μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο για να δώσουμε δημοσιότητα στο θέμα και για να αποζημιωθούμε. Καταλήξαμε στον Αργυρό. Τον θέλαμε και πριν αλλά δεν μπορούσε. Είναι δικό μας παιδί. Δέχτηκε να βοηθήσει ύστερα από όλα αυτά. Κακώς η εφημερίδα < Αυγή > επαινούσε τον Μικρούτσικο για την απόφασή του. Ή μάλλον όχι η Αυγή. Είναι σοβαρή εφημερίδα. Μήπως ήταν η εφημερίδα των συντακτών; Δε θυμάμαι. Αν ήταν στη θέση μας η εφημερίδα πώς θα ένιωθε; Και εσύ κ. Καούκη πήρες μια μεγάλη δημοτική παράταξη και την οδήγησες στα μαύρα χάλια που είναι. Αφήστε μας να γνωρίζουμε εμείς αν είναι από εδώ μέσα οι σύντροφοι που μέσα στην επαναστατικότητά τους πλαστογραφούν αφίσες με την υπογραφή μου και απειλούν καταστηματάρχες και εργαζομένους. Η αστυνομία τι κάνει; Τους παρακολουθούσαν από το περιπολικό και δεν τους συνέλαβε; Ισχύει το δελτίο τύπου. Δε δεχόμαστε την κρίση συνείδησης. Οι καλλιτέχνες αλλάζουν εύκολα κόμματα. Πήγαν οι δημότες να διαμαρτυρηθούν στους καλλιτέχνες και όχι σε εμάς; Εμάς συγχαρητήρια μας δίνουν. Ευχαριστούμε τον Αργυρό.

Παρατηρήσεις:   Για πολλοστή φορά ο δήμαρχος προσπαθεί να εμφανίσει την παράταξή μας σαν κομματική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, απαξιώνοντας την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ που είναι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Οι δημότες μπορούν να κρίνουν την τοποθέτηση του δημάρχου.

Απαξιώνει καλλιτέχνες λόγω της πολιτικής τους ευαισθησίας και δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στη διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας όχι για να βοηθήσει τον κόσμο όπως λέει αλλά για επικοινωνιακούς λόγους.

Αφήνει υπονοούμενα ότι δημοτικοί σύμβουλοι πλαστογραφούν και απειλούν. Και όταν η παράταξή μας και η Λαϊκή Συσπείρωση του ζήτησαν να πει ονόματα έκανε την πάπια. Πολύ σωστά ο Πάνος Κουτσιανάς του είπε ότι είναι ντροπή του να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο. Και τι του απάντησε; Ότι θα μπορούσε να είναι πατέρας του. Μάλλον βλέπει πολλά σήριαλ ο δήμαρχος.

Προκάλεσε εντύπωση ότι όταν δήμαρχος απαξίωσε τον Κ. Καούκη, επικεφαλής της Δημοκρατικής Ισοπολιτείας, ο μόνος δημοτικός του σύμβουλος -και αυτός χαλαρά- που προσπάθησε να τον υπερασπιστεί ήταν ο Κ. Δαλαμάγκας. Οι υπόλοιποι -έλειπε ο Κ. Φεγγερός- τσιμουδιά. Φαίνεται ότι το στοματάκι τους το ανοίγουν μόνο για να κριτικάρουν την παράταξή μας ενώ απέναντι στον Δήμαρχο και την παράταξή του κρατούν θετική στάση και δεν κάνουν αντιπολίτευση. Φάνηκε για μια άλλη φορά ξεκάθαρα ότι συνεργάζονται με τη δημοτική αρχή. Άραγε οι ψηφοφόροι τους για αυτό τους έστειλαν στο δημοτικό συμβούλιο;

Όσο για τις ευχαριστίες του Δημάρχου προς τον Αργυρό που τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση θα πρέπει τώρα να αισθάνεται Χρυσός.

Τέλος για την πρόθεση του Δημάρχου να καταφύγει στο μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο για το παραπάνω θέμα είμαστε αντίθετοι να δοθούν χρήματα των δημοτών για την επικοινωνιακή πολιτική της

Δημοτικής Αρχής. Αν καίγονται τόσο πολύ, ας τα βάλει ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του από την τσέπη τους.

 

Ακολουθούν ερωτήσεις του Πάνου Κουτσιανά προς τη Δημοτική Αρχή.      ( Σε παρένθεση οι απαντήσεις της ).

Ενημέρωση για την Αγίων Θεοδώρων στη Ζ. Πηγή, τι γίνεται με τη μελέτη για την ανάπλαση, ρωτήθηκαν οι κάτοικοι;  Οι καταστηματάρχες της περιοχής αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον τους. (  Ξέρετε πώς εργαζόμαστε, θα υπάρξει διαβούλευση, αν υπάρξουν αντιρρήσεις θα κάνουμε αλλού το έργο, θυμάστε την ανάπλαση στη Λ. Πετρουπόλεως, υπήρξαν αντιδράσεις και προχωρήσαμε στην ανάπλαση στη Λ. Αγίου Νικολάου, όχι ότι δε θα γίνει και στη Λ. Πετρουπόλεως αλλά αφού ξεπεραστούν οι αντιδράσεις   ).

Ο κ. Σπίρτζης είχε δεσμευτεί ότι μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν αλλαγές στον νόμο που αφορά τις αποστάσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από ευαίσθητες μονάδες. Δεν έχει γίνει τίποτα. Γνωρίζετε κάτι;   (  Δεν μπορούν σε περιοχές όπως ο δήμος μας να υπάρξουν τέτοια όρια με τόσους παιδικούς σταθμούς και τόσες σχολικές μονάδες, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν είμαστε οι αρμόδιοι  ).

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να συζητηθεί εκτός Ημερήσιας Διάταξης το θέμα της Λευκής Νύχτας καθώς ακούστηκαν προσβλητικά σχόλια από τον Δήμαρχο. Το ίδιο ζήτησε και η παράταξή μας χωρίς να γίνει δεκτό.

Ο Πάνος Κουτσιανάς ζήτησε να υπάρξει ψήφισμα για τα 71 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη και ο Δήμαρχος απάντησε ειρωνικά.

Για τους παραπάνω λόγους και αφού ψηφίσαμε το 1ο Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης αποχωρήσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Σταματόπουλος.

Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι σύμβουλοι της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΠΟΛΗΣ καθώς ο Δήμαρχος αναφέρθηκε προσβλητικά όσον αφορά στην αγωνιστικότητά τους.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *