Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (24-3-2016 )

Την Πέμπτη 24-3-2016 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιλίου.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΣΙ. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.

Κύριε Δήμαρχε, πριν από λίγο παρέδωσα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έγγραφο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. το οποίο και θα διαβάσω προς ενημέρωση όλων των παρευρισκομένων. Ακολουθεί το έγγραφο:

Αρ. Πρωτ. 501 Αθήνα 16/3/2016

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα : Για την καταχώρηση στοιχείων σχετικά με τις κτηριακές υποδομές στο σύστημα myschool

Με «εξαιρετικά επείγον» έγγραφό του στις 4-3-2016 (α.π. 38882/Α2), το Υπουργείο Παιδείας απευθύνεται στις σχολικές μονάδες ζητώντας τους μεταβαίνοντας στη σελίδα «Στοιχεία συγκροτήματος» του myschool να προχωρήσουν σε έλεγχο ορθότητας και τυχόν επικαιροποίηση των ήδη καταχωρημένων στοιχείων και στη συμπλήρωση νέων πεδίων που έχουν προστεθεί για κάθε σχολικό κτήριο χωριστά.

Τα νέα στοιχεία που θα πρέπει να καταχωρηθούν απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και τις ευθύνες που αναλαμβάνει στο πλαίσιο των καθηκόντων του στη σχολική μονάδα. Στο σχετικό έγγραφο αναγράφεται μάλιστα «Δεδομένου ότι οι παρατηρήσεις αφορούν στην παλαιότητα των υποδομών και σε τυχόν εμφανιζόμενες φθορές και βλάβες, ως εκ τούτου αποτελεί αντικείμενο τεχνικής φύσεως, συνιστάται η συνδρομή μηχανικών, υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, για την ορθότερη αποτύπωσή τους».

Είναι αδιανόητη η στάση του Υπουργείου απέναντι στους εκπαιδευτικούς από τους οποίους ζητά να αναλάβουν έργο άσχετο με τα καθήκοντά τους ανοίγοντας κύκλο συνεργασίας με τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες είναι αμφίβολο εάν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα το παραπάνω έγγραφο και να φροντίσει μέσα από τις δικές του δομές να έρθει σε επαφή με το συναρμόδιο Υπουργείο (που θα συντονιστεί με τους Δήμους για το τεχνικό μέρος) ώστε να βρεθούν και να καταχωρηθούν τα απαραίτητα στοιχεία με την ευθύνη των αρμοδίων που διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και τις τεχνικές υποδομές.

Καλούμε, επίσης, και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τις Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων που έχουν την αρμοδιότητα της καταχώρησης στοιχείων στο myschool να μην καταχωρήσουν κανένα στοιχείο στα σχετικά πεδία αφού είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της επιβεβαίωσης στοιχείων για τα οποία δε διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις καθώς και τη σχετική αρμοδιότητα. Σε αυτήν την κατεύθυνση να απαντήσουν και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που, ενδέχεται, να τους πιέσουν να καταχωρήσουν στοιχεία στα πεδία αυτά.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρακολουθεί το ζήτημα και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση εάν δεν υπάρξει υπεύθυνη στάση και λύση από το Υπουργείο Παιδείας. Σας αποστέλλει, ταυτόχρονα, σχετική με το θέμα γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. η οποία είχε εκδοθεί για παρόμοια περίπτωση και ενισχύει τη στάση του Δ.Σ. επί του ζητήματος.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 16-3-2016. Στις 9-3-2016 ως δημοτική παράταξη σας ενημερώσαμε σε συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου για το παραπάνω θέμα. Δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε με την πρέπουσα σοβαρότητα και την απαιτούμενη υπευθυνότητα. Σας υπενθυμίζω τη στάση του πρόεδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρη Γαλούνη που είπε ότι το θέμα είναι απλό, ότι ο ίδιος το συμπλήρωσε σε 2,5 λεπτά και ότι τέλος πάντων αν οι διευθυντές και οι προϊσταμένες είχαν πρόβλημα δε θα ενημέρωναν τον Χρόνη αλλά τη Διεύθυνση.

Θεωρούμε ότι το έγγραφο της Δ.Ο.Ε. μας δικαιώνει. Πιστεύουμε ότι θέματα που άπτονται της σωματικής ακεραιότητας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται βάση προσωπικών και παραταξιακών διαφορών ή με κριτήριο εγωϊσμούς και πείσματα.

Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να δείτε το θέμα, να έρθετε σε επαφή με τις σχολικές μονάδες, να συζητήσετε με τους αρμοδίους και να εξετάσετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Η καταγραφή των κτιριακών προβλημάτων ή των βλαβών που υπάρχουν στα σχολεία πρέπει να γίνει αφενός για να αποκατασταθούν οι όποιες κακοτεχνίες ή βλάβες και αφετέρου να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η δημοτική αρχή απάντησε:

(Θα το μελετήσουμε το ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε από τη στιγμή που το ζητά μια μεγάλη ομοσπονδία).

Η παραπάνω ερώτηση έγινε από τον Γιώργο Χρόνη.

Ακολουθούν 3 προτάσεις από τον Πάνο Κουτσιανά και σχετική τοποθέτηση για τα πρακτικά:

  1. Προτείνουμε τα πρακτικά του Δ.Σ. να απομαγνητοφωνούνται γρηγορότερα και να δίνονται αμέσως στα μέλη του Δ.Σ.
  2. Προτείνουμε να είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Δήμου για να είναι προσβάσιμα στον κάθε πολίτη χωρίς να αιτείται για να τα πάρει.
  3. Προτείνουμε να είναι αναρτημένη και η βιντεοσκόπηση με τέτοιο τρόπο που να είναι δυνατή η επιλογή του καθενός να το παρακολουθεί από το χρονικό σημείο που επιθυμεί τη κάθε μετάδοση και όχι αναγκαστικά από την αρχή της συνεδρίασης.

Μας κάνει εντύπωση γιατί δεν καταγράφηκε με ορθό τρόπο στα πρακτικά 04/06/2015, η άρνηση μας στη χορηγία – Δωρεάν Διαθεση προς τον Δήμο Ιλίου από την εταιρεία Vodafone έναν μονοσωλήνα τύπου HDPE HDPE Φ32. Επειδή δε θέλουμε να υπάρχουν θολά σημεία πιστεύουμε πως εκ παραδρομής δεν είχε καταγραφεί η διαφωνία μας σε αυτήν τη χορηγία. Αυτό το τονίζουμε για να καταγραφεί για άλλη μια φορά η ΑΡΝΗΣΗ μας σε τέτοιου τύπου χορηγίες. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι μετά από την άσκηση διώξεων-μηνύσεων από την εν λόγω εταιρεία είχαμε ακόμα έναν επιπλέον λόγο να ψηφίσουμε αρνητικά. Δεν αμφισβητούμε τα πρακτικά, είχαμε μιλήσει εκτός μικροφώνου, δε θυμόμαστε μετά από τόσο καιρό τι ακριβώς έγινε, μπορεί να φταίμε εμείς μπορεί και εσείς, αν το ψηφίσαμε ζητάμε συγγνώμη, δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε καθώς διώκομαι ποινικά από τη συγκεκριμένη εταιρεία όπως και άλλοι.

Η δημοτική αρχή απάντησε:

(Θα εξετάσουμε το θέμα των πρακτικών, άργησαν να σας δοθούν λόγω της αλλαγής του χρόνου, θα απευθυνθούμε στην αρμόδια υπηρεσία να δίδονται γρηγορότερα, έχετε λάβει τα πρακτικά, δεν τοποθετηθήκατε, ήταν παρών ο Πάνος Κουτσιανάς και απών ο Γιώργος Χρόνης, το καταψήφισε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, δεν μπορείτε να λέτε άλλα μετά από καιρό, όχι απαξίωση των θεσμών με την αμφισβήτηση των πρακτικών).

 

 

Ακολουθεί ανακοίνωση του Πάνου Κουτσιανά για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!»

150 σελίδες χρειάστηκε η Δημοτική Αρχή να στείλει, προκειμένου να πείσει ότι έχει εξαντλήσει όλα τα νόμιμα πλαίσια και ότι «έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για την απομάκρυνση της κεραίας επί της Αγ. Νικολάου 103 σε απόσταση αναπνοής από το 25 Δημοτικό. Μάλιστα το τεύχος των 150 σελίδων συνοδευόταν από ένα κατάπτυστο και απαξιωτικό προς τους συμπολίτες μας, εισηγητικό κείμενο όπου συνέστησε σε κάθε  συνδημότη « τη προσοχή του ώστε να μη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης».

Μια μονοσέλιδη επιστολή που μας έδειξαν οι  κάτοικοι, από την Πολεοδομία και το Τμήμα Ελέγχων Κατασκευών ήταν αρκετή για να δείξουν «ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός».

Αναφέρει ρητά με Α.Π.1720, 9/03/2016 ότι στη «Διευθυνση επί της Αγ. Νικολάου 103, δεν έχει χορηγηθεί από την υπηρεσία μας οποιαδήποτε έγκριση για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλ/νίας μέχρι σήμερα». Αποτελεί ουσιαστική απόδειξη που επιβεβαιώνει τη παρανομία της εταιρείας κινητής τηλ/νίας, που τυγχάνει να είναι η Vodafone.

Επομένως,  Αυτό που έκαναν οι κάτοικοι ΔΕΝ το έκανε η Δημοτική Αρχή και  ο ίδιος ο Δήμαρχος.  Τα συμπεράσματα δικά σας….

Η δημοτική αρχή απάντησε:

(  Είναι θράσος να διαμαρτύρεται ο κεραιομάχος επειδή στείλαμε αναλυτικά 150 σελίδες σε όσους κατοίκους είχαν υπογράψει, για τον δήθεν εκπρόσωπο των κατοίκων που μιλούσε για θανάτους που τους πληροφορήθηκε από γραφείο τελετών είναι ανάξιο να μιλήσουμε, διδάσκει και τα παιδιά μας, συμφωνεί μαζί μας και ο Μπατσής που είπε να φύγουν τότε οι γιατροί, μην επενδύετε πολιτικά στις κεραίες, έχουμε βάλει σε 5-6 σημεία μηχανήματα που μετρούν καθημερινά σε 24ωρη βάση, πετάξτε τα κινητά σας, πιέστε την πολιτεία να αλλάξει τον νόμο, εγώ όμως θα αντιδράσω ).

Παρατήρηση:  Δυστυχώς ο κατήφορος της δημοτικής αρχής συνεχίζεται. Αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που βάλαμε συνεχίζουν να μιλούν υποτιμητικά και για μας αλλά και για τους κατοίκους που ενδιαφέρονται για την υγεία των παιδιών τους.

 

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

Αποδοχή ποσού 5.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ιλίου.    Δηλώσαμε αποχή.

Επιβολή προστίμου στον Κινηματογράφο < ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ-ΟΝΑΡ > για ρύπανση από υπαίθρια διαφήμιση.    Το καταψηφίσαμε. Ακολουθεί σχετική τοποθέτηση του Πάνου Κουτσιανά:

Όχι στα άδικα θεσμικά πλαίσια, όχι οι δήμοι φορομπηχτικοί οργανισμοί, ο ιδιοκτήτης είναι επιχειρηματίας που εργάζεται για το συμφέρον του, δε συμφωνούμε με την τοποθέτησή του αλλά δεν ψηφίζουμε το πρόστιμο.

 

Στο θέμα για την τροποποίηση των όρων δόμησης στο Ο.Τ. 2145Α-αθλητικές εγκαταστάσεις στη Ραδιοφωνία-ο Πάνος Κουτσιανάς ρώτησε τι αφορά η αύξηση του συντελεστή και η δημοτική αρχή απάντησε ότι αφορά μόνο τον συγκεκριμένο χώρο προκειμένου να γίνει δημοτικό κολυμβητήριο.

 

Στο θέμα για την παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας-παλιό ειδικό σχολείο Ιλίου-ο Γιώργος Χρόνης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για να μπορέσουν να στεγαστούν τα γραφεία και ρώτησε ποιον θα βαρύνουν τα έξοδα και η δημοτική αρχή απάντησε ότι θα γίνουν με ευθύνη της περιφέρειας.

 

Τέλος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών στο Βέλγιο.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *