Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (20-9-2018)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Παράταξης «ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ».

Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Με αφορμή την πρόταση για καταγγελία για τον τραυματισμό διαδηλωτή σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο-το οποίο αποδεχόμαστε-προτείνουμε να αποφασίσουμε ότι δεν επιθυμούμε στον δήμο μας να ιδρυθούν γραφεία της Χρυσής Αυγής.

(Δεν απαντήθηκε).

Λάμπρου Κατσώνη 19, κεραία κινητής τηλεφωνίας. Αν ο ιδιοκτήτης της θελήσει να τη βγάλει θα στηρίξετε νομικά τους κατοίκους; Υπάρχει νομιμότητα για την ηλεκτροδότησή της;  Να επιβάλετε πρόστιμο όπως προβλέπει ο κανονισμός προστασίας περιβάλλοντος, έχει ξαναγίνει.

(Δεν απαντήθηκε).

Οδός Έκτορος και Ορεινής Ταξιαρχίας. Τι έργο γίνεται εκεί; (Τοποθετούνται αγωγοί ομβίων, όταν σκεπάστηκε η Εσχατιάς δεν υπήρξε μέριμνα για παραρεμάτειους αγωγούς με αποτέλεσμα να έχουμε πλημμύρες και ζημιές, σημαντικό το έργο, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς).

Οδός Έκτορος και Γούναρη. Εδώ και μήνες έχουν φύγει ξύλινες σανίδες από παγκάκι, άλλες είναι σπασμένες και εξέχουν, έχουμε σχετικές φωτογραφίες, κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, η επισκεψιμότητα στον χώρο είναι μεγάλη, οι κάτοικοι έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους από τον Ιούνιο, δεν έχει γίνει καμιά επισκευή.

(Δεν απαντήθηκε).

Υπάρχει το πρόγραμμα < ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ > που αφορά τη χρηματοδοτική ροή προς τους δήμους. Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης. Προβλέπει τη δανειοδότηση των Ο.Τ.Α. από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Σημαντικός παράγοντας ότι τα δάνεια εξοφλούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων χωρίς να επιβαρύνονται οι δήμοι. Αφορούν έργα αγροτικής οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, αποκατάστασης ΧΑΔΑ, προμήθειας μηχανημάτων έργου, αναβάθμιση παιδικών χαρών, συντήρηση σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους. Οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις φτάνουν ετησίως στα 795.000.000 ευρώ. Συμμετέχουμε και πώς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

(Είχαμε πάρει σχετικές αποφάσεις σε προηγούμενο συμβούλιο, ίσως τις ψηφίσατε και εσείς, γιατί κάνετε την ερώτηση, γνωρίζουμε και την επόμενη ερώτηση που θα κάνετε, το έχετε παρακάνει, μας ταλαιπωρείτε).

Απάντησή μας: <Εσείς το έχετε παρακάνει, είστε ειρωνικοί και μειωτικοί στις ερωτήσεις και στις τοποθετήσεις μας, εμείς δεν είμαστε εδώ για να ανταλλάζουμε φιλοφρονήσεις μεταξύ μας αλλά για να ενημερώνουμε τον κόσμο, γνωρίζουμε ότι ενοχλούν οι ερωτήσεις μας γιατί αναδεικνύουν προβλήματα και παραλείψεις του δήμου, δε μας σέβεστε, δε μιλάμε τόσο καιρό και έχετε ξεφύγει, έχετε μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο σε καφενείο, προηγουμένως ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε σε σύμβουλό μας υβριστικά χωρίς να αντιδράσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αλλά ούτε και ο δήμαρχος. Ο πρόεδρος δηλώνει ανήμπορος να αντιδράσει, τότε να παραιτηθεί αφού δεν μπορεί να προστατεύσει τις θεσμικές διαδικασίες, ζητούμε από τον αντιπρόεδρο να ανακαλέσει τον υβριστικό χαρακτηρισμό, διαφορετικά ζητούμε από τον πρόεδρο να τον αποβάλει από την αίθουσα όπως ορίζουν οι κανονισμοί, απαράδεκτο αντιπρόεδρος ενός δημοτικού συμβουλίου να συμπεριφέρεται δημόσια με αυτόν τον τρόπο και ο πρόεδρος με τον δήμαρχο να μην αντιδρούν, υπάρχουν περίεργες συμμαχίες εδώ μέσα, υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά>.

Στο προηγούμενο συμβούλιο, κύριε δήμαρχε, με αφορμή ερωτήσεις του Πάνου Κουτσιανά και του Γιώργου Σταματόπουλου για την προβολή των θέσεων όλων των παρατάξεων απαντήσατε ότι εσείς ποτέ δε διαφημίζετε το έργο σας αλλά αφήνετε τον κόσμο να το διαπιστώνει. Ωραία τα λόγια αλλά οι πράξεις μετρούν. Το λέω με αφορμή τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στο αθλητικό κέντρο Παλατιανής. Μια ωραία ιδέα που την επικροτούμε. Δεν επικροτούμε όμως την προπαγάνδα που γινόταν κάθε φορά πριν την προβολή των έργων καθώς παιζόταν ένα 6λεπτο περίπου σποτ με έργα που έγιναν, γίνονται ή θα γίνουν στον δήμο μας. Τα περισσότερα, δε, από αυτά είναι έργα της περιφέρειας και της πολιτείας. Άρα φάσκετε και αντιφάσκετε.

(Από τη μία λέτε ότι ενημερώνετε τον κόσμο και από την άλλη μας κατηγορείτε για το σποτ. Φάσκετε και αντιφάσκετε. Κανείς δε σας ειρωνεύεται και δε σας μειώνει. Καλώς σας τα είπε ο πρόεδρος).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης.

Στο θέμα <Επιβολή προστίμου λόγω παράβασης του άρθρου για τον Κανονισμό Προστασίας Περιβάλλοντος κάναμε την εξής τοποθέτηση:

<Υπήρχε δέσμευσή σας να αποχωρήσετε εσείς και τα φορτηγά σας από των χώρο της Ραδιοφωνίας ως το τέλος του καλοκαιριού, δεν το πράξατε. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε επισκεφτεί τους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιείτε για τα φορτηγά σας, καμιά εταιρεία δεν παρκάρει τα φορτηγά της έξω από τους χώρους ιδιοκτησίας της, δεν είναι επιχείρημα ότι το κάνετε για να μην ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί που μένουν στο ίλιον, υπάρχουν ρύποι από τα οχήματα>.

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση για καταγγελία για τον τραυματισμό διαδηλωτή σε αντιφασιστική πορεία καθώς το καταψήφισαν η δημοτική αρχή και η αξιωματική αντιπολίτευση.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *