Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (6-9-2018)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «Ασυμβίβαστο Ίλιον».

Tα πανό των παρατάξεων δεν είναι εμπορική πράξη, δεν περιέχουν διαφήμιση, δίνουν πολιτικό μήνυμα, να είναι ελεύθερα, στην ιστοσελίδα του δήμου να μπαίνουν οι απόψεις όλων των παρατάξεων, παλιότερα επί δημαρχίας Κουκουβίνου σε έντυπο του δήμου υπήρχαν οι θέσεις των παρατάξεων, γιατί όχι ξανά;

(Να το συζητήσουμε σε επίπεδο παρατάξεων και μετά στο δημοτικό συμβούλιο, λέμε ναι στην επικοινωνία με τους δημότες, όντως υπήρχε το έντυπο του δήμου μέχρι που απαγορεύτηκε αν και εμείς δεν κάναμε χρήση, μας ενδιαφέρει όμως να είναι καθαρή η πόλη μας, δεσμευόμαστε να πάρουμε πρωτοβουλία).

Αντιπλημμυρικά έργα, πού βρισκόμαστε; Σε προηγούμενο συμβούλιο μιλήσατε για ευθύνες του δήμου Καματερού για τα νερά που έρχονται στον δήμο μας, τι θα κάνετε;

(Περιμένουμε έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης για τη Θηβών μέχρι και το Περιστέρι, 259 μέτρα ανατολικά μέχρι το Κοιμητήριο, στόχος τα νερά να παρακάμψουν τη Ζ. Πηγή, κυκλοφοριακή μελέτη για εκτροπή της Θηβών ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, υπάρχει καθυστέρηση, έχουμε προειδοποιήσει και έχουμε συναντηθεί σχετικά με τους αρμοδίους, ζητήσαμε νέα συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα, αλίμονό τους αν έχουμε το φθινόπωρο έντονες βροχοπτώσεις, για το Καματερό έχω απαντήσει, γειτονικοί δήμοι όπως το Περιστέρι και η Πετρούπολη ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για αντιπλημμυρικά έργα, το Καματερό όμως όχι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, να πειστεί το Καματερό να αλλάξει θέση).

Στη Ραδιοφωνία γίνεται χρήση χώρων από μεταφορική εταιρεία, είχαν δεσμευτεί ότι θα μεταφερθούν στην Ασπρόπυργο, να υπάρξει σήμανση στους γειτονικούς δρόμους απαγόρευσης κυκλοφορίας σε φορτηγά άνω των 5 τόνων ώστε να διοχετεύονται στη Λ. Θηβών και στη Λ. Χασιάς.

(Καλή επιχείρηση, όσοι παράγουν πρέπει να τους προσέχουμε, όχι όμως να μας κοροϊδεύουν, δεν τήρησαν τις προθεσμίες, οι υπηρεσίες μας έχουν κινηθεί, οι ποινές θα είναι μεγάλες, υπάρχουν πινακίδες απαγόρευσης, έχουν καταστραφεί πεζοδρόμια, θα τα πληρώσουν).

Πάρκο σκύλων, αιτήματα κατοίκων να μπει μια ποτίστρα για τα ζώα, παγκάκια για τους ανθρώπους, ο κάδος απορριμμάτων να μεταφερθεί σε πιο προσιτό σημείο για τους εργαζόμενους της καθαριότητας.

(Δεν απαντήθηκε).

Στις οδούς Ραδιοφωνίας, Χαραυγής, Περσεφόνης, Αιακού, υπάρχουν τσιμεντόλιθοι, αδιέξοδο, κακός φωτισμός, κίνδυνοι ατυχημάτων, υπάρχουν κακοτεχνίες, έχει παραδοθεί το έργο;

(Δεν απαντήθηκε).

Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο στις οδούς Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας και Έκτορος; Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί;

(Δεν απαντήθηκε).

Θέλουμε τα στοιχεία για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Έμειναν παιδιά στον δήμο μας εκτός σταθμών; Υπάρχουν προνήπια που θα φοιτήσουν στους παιδικούς σταθμούς; Μπορούν να φοιτήσουν στα δημόσια νηπιαγωγεία;

(Είχαμε 996 αιτήσεις, αφορούν 244 βρέφη που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις και 752 νήπια, από το ΕΣΠΑ υπάρχουν 149 παιδιά, έχουμε καλύψει 542 παιδιά, περιμένουμε τη Β΄ φάση ΕΣΠΑ για να καλύψουμε περισσότερα παιδιά, αναμένουμε αδειοδοτήσεις για τους 5ο και 9ο σταθμούς, προσπαθούμε ανάλογα τη δυναμικότητα των σταθμών και το προσωπικό να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, είμαστε σε συνεργασία με τη διεύθυνση Γ΄ Αθήνας και το υπουργείο παιδείας να εξυπηρετήσουμε την προσχολική αγωγή από του χρόνου, όλα τα νηπιαγωγεία μπορούν να ενταχτούν στο πρόγραμμα εκτός από 5).

Ενόψει της σχολικής χρονιάς που ξεκινά την Τρίτη, έχουμε καθαρίστριες σε όλα τα σχολεία; Θα είναι σε όλα παρούσες από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι και τη λήξη τους; Πόσους σχολικούς τροχονόμους έχουμε και πού; Υπήρξαν επεμβάσεις και συντηρήσεις στα σχολεία το καλοκαίρι από την αρμόδια υπηρεσία;

(Οι καθαρίστριες είναι ίδιες με πέρσι, είναι ήδη στα σχολεία, έχουμε 18 τροχονόμους στα δημοτικά, από 2 στα 5ο, 11ο, 13ο, 7ο, 25ο, 9ο, 16ο, και από έναν στα 8ο, 6ο, 10ο, 25, έγιναν πολλές εργασίες το καλοκαίρι, σχολεία βάφτηκαν μέσα και έξω για πρώτη φορά, συγχαρητήρια στους συνεργάτες μας και κυρίως στους 8μηνίτες, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, έχουμε πρόγραμμα).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από το: «Αίτημα προς Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για σύναψη δανείου για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού». Δηλώσαμε αποχή. Ακολουθούν σχετικές μας ερωτήσεις και σε παρένθεση οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής:

Ποιο είναι το ύψος του αποθεματικού μας;

(Όχι με ακρίβεια, ήταν 13.000.000 ευρώ, έπεσε στα 10.500.000 ευρώ, συνεχώς μειώνεται καθώς υπάρχουν κάθε χρόνο 65% λιγότερα έσοδα από την πολιτεία, είναι περίπου στα 6.500.000 ευρώ.)

Τι επιτόκιο παίρνουμε εμείς από το Ταμείο για το αποθεματικό μας;

(Είναι το υψηλότερο της αγοράς)

Με τι επιτόκιο θα δανειστούμε;

(Το 75% με 2,5% και το 25% με 3.5% )

Αν δανειστούμε θα έχουμε μείωση των ανταποδοτικών τελών;

(Δεν απαντήθηκε).

Ακολουθεί σχετική τοποθέτησή μας:

«Θετική η συνάντηση του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων για το θέμα, να γίνεται και για άλλα θέματα, θα υπάρξουν οικονομικά και περιβαντολλογικά οφέλη από την ενεργειακή αναβάθμιση , είναι ποιότητα ζωής, το είχαμε βάλει σαν θέμα και το 2016 και το 2017, μιλούσαμε για λάμπες LED και για αλλαγή του στόλου των απορριμματοφόρων, λέμε λοιπόν ναι στην ενεργειακή αναβάθμιση αλλά προσοχή στον δανεισμό χωρίς σχεδιασμό, θετικό πρόσημο η διαφορά επιτοκίων υπέρ μας, μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε το αποθεματικό μας, το προβλέπει ο νόμος, δεν είναι δύσκολο να τα ξαναμαζέψουμε όπως ισχυρίζεται ο δήμος, σε ετήσια βάση έχουμε όφελος 650.000 ευρώ, άρα σε 5 χρόνια έχουμε αποπληρώσει το δάνειο, τα υπόλοιπα 5 χρόνια να πετύχουμε μια γενναία μείωση των ανταποδοτικών τελών, είχαμε προτείνει  5% και 10% για τα εμπορικά μαγαζιά, σε 5 χρόνια θα είναι ξανά στη θέση του το αποθεματικό μας, το δάνειο είναι ωφέλιμο αλλά δε μας επιτρέπει τη μείωση των ανταποδοτικών τελών, εκτός και αν θέλετε το δάνειο επειδή σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το αποθεματικό μας για άλλα έργα, δε λέτε όμως κάτι τέτοιο».

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *