Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου, (24/5/2018)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Παράταξης ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ. Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Σε προηγούμενο συμβούλιο απαντήσατε κύριε Δήμαρχε σε ζητήματα που είχαμε θέσει με αφορμή την επίσκεψή της παράταξής μας στον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αθήνας. Ανάμεσα στα άλλα μας είπατε ότι τον Απρίλιο ο Δήμος είχε εκπρόσωπο την κ. Βομπιράκη στη συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας για την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, άρα δεν έχουμε δίκιο για τις θέσεις μας και ότι δε βλέπουμε καλά. Εμείς όμως ουδέποτε θέσαμε θέμα για την παρουσία της κ. Βομπιράκη. Η ερώτησή μας έγινε στις 29-3-2018 και αφορούσε συνάντηση που έγινε την ίδια μέρα στη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας για την προσχολική αγωγή και όντως δεν υπήρχε εκπρόσωπος του Δήμου. Το επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. που δήλωσε ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος του Δήμου γιατί στη Διεύθυνση νόμιζαν ότι Ίλιον και Άγιοι Ανάργυροι είναι ο ίδιος Δήμος και δεν είχαν στείλει σχετική πρόσκληση. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη της Δημοτικής Αρχής για την εφαρμογή της 2 χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από τον Σεπτέμβριο.

(Έχουμε πει για ποιο λόγο δεν ήταν παρών ο Δήμος στη συνάντηση στις 29-3-2018, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μας ζήτησε συγγνώμη, γιατί ξαναμπαίνει το θέμα; Ο Δήμος Ιλίου ήταν υπέρ της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής όπως και η Κ. Δασκαλάκη από τον Γληνό, ήταν ο μοναδικός δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, βάλαμε επιφυλάξεις για το βόρειο τμήμα του Ιλίου).

Στο ίδιο συμβούλιο κύριε Δήμαρχε ζητήσαμε να τοποθετηθείτε στο γεγονός ότι έγγραφα δημοτών και Διευθυντών Σχολείων που έχουν αποδέκτες μέλη της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. δεν κοινοποιούνται στους αποδέκτες. Ακούσαμε τον αρμόδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας να απαντά ότι έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο 3ο Δημοτικό. Εμείς όμως δε θέσαμε το θέμα των εργασιών, που δεν αμφισβητούμε ότι έγιναν αλλά τη μη κοινοποίηση των εγγράφων που είμαστε αποδέκτες. Γνωρίζουμε επίσης τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του Δήμου σε απάντηση του προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε., όπως γνωρίζουμε ότι είναι ανήθικο και παράνομο η μη κοινοποίηση τέτοιων επιστολών. Περιμένουμε έστω και τώρα τη θέση σας.

(Δεν απαντάμε ως Σχολική Επιτροπή σε έγγραφα που απευθύνονται στην Τεχνική Υπηρεσία, τα κοινοποιούμε εκεί και παρακολουθούμε την εξέλιξη, δε νιώθουμε ανήθικοι, δεν είναι θέμα που αφορά το Δημοτικό συμβούλιο).

Ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμαρχος Πατρών προχώρησε σε διαγραφή των χρεών των δημοτών του ώστε να μην υπάρξουν κυρώσεις στους δημότες. Σας είχαμε προτείνει να κάνετε κι εσείς το ίδιο και είχατε απαντήσει ότι δεν μπορούσε να γίνει καθώς θα υπήρχαν ποινικές ευθύνες για τη Δημοτική Αρχή αλλά και για τους υπαλλήλους του Δήμου. Στην Πάτρα δε θα έχουν τέτοια προβλήματα; Γιατί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση; Μήπως πρέπει να το ερευνήσετε καλύτερα; Και το λέμε αυτό έχοντας στο μυαλό μας τον Σεπτέμβριο του 2011 που με απόφασή σας παρακρατήσατε τα χρήματα των σχολικών μονάδων για να μην έχετε ποινικές ευθύνες όπως λέγατε. Κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν έστεκε καθώς Δήμοι που δεν το έπραξαν-Πετρούπολη, Πάτρα, Περιστέρι-δεν υπέστησαν διώξεις.

(Η διαγραφή χρεών είναι λαϊκίστικη πρόταση, να ενημερωθείτε από την οικονομική μας υπηρεσία, μη μας κρίνετε βάση ενεργειών άλλων Δήμων, υπάρχουν νόμοι, οι υπάλληλοι είναι υπόλογοι, στην Πάτρα δε σκέφτονται τους υπάλληλους; Αποτελεί κακούργημα από ένα ποσό και πάνω, ποιος θα υπερασπιστεί αργότερα τον υπάλληλο;)

Συμφωνούμε με τις αποψεις του κ. Σταματόπουλου για το Ειδικό Ιλίου. Ισχύουν όσα δήλωσε για τη χρήση των καμερών. Για το θέμα έχει βγάλει καταγγελία το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ» αλλά και το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. Ταυτόχρονα έχουμε ζητήσει να μην εγκριθεί η αγορά ή η δωρεά της οθόνης μέσω της οποίας γινόταν η παρακολούθηση με τις κάμερες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Συμφωνούμε με την πρόταση του κ. Σταματόπουλου να υπάρξει ψήφισμα.

(Από τη σύμβαση προβλέπεται η χρήση καμερών, είμαστε αντίθετοι με τη χρήση τους, οι γονείς όμως το επιθυμούν, δε δώσαμε χρήματα ως σχολική επιτροπή για την αγορά οθόνης, δεν είναι θέμα του Δήμου, να το λύσει το Υπουργείο Παιδείας).

Να μας πείτε το συνολικό κόστος της αναμόρφωσης της κεντρικής πλατείας του Ιλίου.

(3.500 ευρώ, με δικά μας μέσα και δικό μας προσωπικό).

Σε ποια φάση βρίσκεται η αποψίλωση των ξερών χόρτων σε οικόπεδα του Δήμου μας; Έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων;

(Έχει αποπερατωθεί το 60% των αποψιλώσεων, πρώτοι από όλους τους Δήμους έχουμε κινηθεί, να ειδοποιήσετε εσείς ιδιοκτήτες που ξέρετε και που δε βρήκαμε εμείς).

Υπάρχουν εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι υπεύθυνοι για τα σχολεία. Δεν έχουμε ειδοποίηση σε ποια σχολεία είμαστε υπεύθυνοι. Μας ρωτούν και δεν ξέρουμε να απαντήσουμε.

(Η απόφαση υπάρχει από το 2014, είστε υπεύθυνοι στις ίδιες σχολικές μονάδες που ήσαστε και πριν το 2014, έχω πει στους Διευθυντές να με ειδοποιούν όταν έχουν σχολικό συμβούλιο για να καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να παρευρίσκονται, δεν ειδοποιούν).

Καταθέτουμε ανακοίνωση  της παράταξής μας για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση των 2 Δημοτικών Συμβούλων του ΑΣΥΜΒΒΑΣΤΟ ΊΛΙΟΝ  (Γιώργου Χρόνη – Πάνου Κουτσιανά)  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου 24/05/2018

Καταδικάζουμε τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από οργανωμένη φασιστική ομάδα τραμπούκων σε εκδήλωση ποντιακών σωματείων.

Πρόκειται για τους δήθεν πατριώτες που προσκυνούν το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που προπαγανδίζουν τον πόλεμο και την καταστροφή, το εθνικιστικό μίσος και ρατσιστικό δηλητήριο, το σκοταδισμό και την υποταγή στην άρχουσα τάξη.

Είναι οι ίδιοι που κυνηγούν τα προσφυγάκια έξω από τα σχολεία, που κάνουν επιθέσεις στα θέατρα, που απειλούν το εργατικό κίνημα και όσους διαφωνούν με την εγκληματική ιδεολογία τους,  που κηρύσσουν το μίσος ενάντια στο συνάνθρωπο.

Όσο για τους αρχιτεκτονες της κατάπτυστης θεωρίας των δύο άκρων που βασικός υποστηρικτής της μεταξύ άλλων είναι και ό ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απάντάμε το εξής:

Δεν είναι καθόλου το ίδιο το γιαούρτι με το δολοφονικό μαχαίρι στον μετανάστη εργάτη Λουκμάν και στον Παύλο Φύσσα!

Δεν είναι καθόλου το ίδιο η μούντζα με το κάψιμο σπιτιών μεταναστών ή γραφείων πολιτικών χώρων.

Δεν είναι καθόλου το ίδιο το γιουχάισμα  και η διαμαρτυρία με το λιντσάρισμα, τις  κλωτσιές και τις μπουνιές.

Δεν είναι καθόλου το ίδιο το σπρέι και τα φέιγ βολάν που με βάση το νόμο θεωρούνται παράνομα, με τη φοροδιαφυγή μέσω off-shore,  και τους μνημονακούς νόμους που φτωχοποίησαν εκατομμύρια κόσμου και θεωρούνται απολύτως νόμιμα!

Όσο για τη σημερινή συγκυβέρνηση, δίνει χώρο στους εκφραστές της κατάπτυστης θεωρίας των δύο άκρων:

  1. Όταν ο υπουργός εθνικής αμύνης υιοθετεί τις ίδιες και πιο ακραίες θέσεις από τον κ. Μητσοτάκη.
  2. Αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών όταν χαριετίζενται με το κράτος-δολοφόνο, το Ισραήλ και εξισώνει το θύμα με το θύτη. Όταν εξισώνει τη σφεντόνα των Παλαιστινίων με τα πυροβόλα του Ισρηλινού στρατού. Αναφερόμαστε στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη σφαγή Παλαιστινίων από την Ισραηλινή Κυβέρνηση στη λωρίδα της Γάζας, όταν προτρέπει το Ισραήλ «να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας», παρόλα αυτά αναφέρει ότι «η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών»…

Να συμπληρώσουμε ότι διαφωνούμε με τη στάση του Μπουτάρη, όχι όμως με τη φασιστική συμμορία που του επιτέθηκε οργανωμένα σε εκδήλωση, από το “μπράβο μάγκες” της Μιχαλολιάκου περάσαμε στα κλάματα και στα παρακάλια στα δικαστήρια, πού πήγε η μαγκιά τους; Δεν καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, άλλο η επαναστατική βία (Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης) και άλλο η κρατική βία.

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης.

Εγκρίθηκαν ψηφίσματα για ΧΥΤΑ-ΧΩΜΑΤΕΡΗ στα Άνω Λιόσια, για το παλαιστινιακό ζήτημα και για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Δεν εγκρίθηκε ψήφισμα για τις οφειλές των δημοτών και τη διαγραφή των χρεών τους αφού δεν το ψήφισε η Δημοτική αρχή.

Εγκρίθηκε η αλλαγή δρομολογίου-επαναφορά στο παλιό καθεστώς-της συγκοινωνιακής γραμμής 700.

Για την αναμόρφωση της πλατείας Δασκάλας ζητήσαμε οικονομικά στοιχεία και μας είπαν να απευθυνθούμε στις υπηρεσίες του δήμου.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *