Εκδήλωση 20/6/21 στην πλατεία επί της Καππαδοκίας

Μετά από ένα χρόνο το «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» βρέθηκε με τα μέλη και τους φίλους του, στη γειτονιά της Παλατιανής. Συζητήσαμε για ό,τι έγινε τον χρόνο που πέρασε, την πανδημία, τη διαχείρισή της, αλλά και τα τοπικά ζητήματα που αναδείχτηκαν με βασικότερο την απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα βοηθούσε πολύ κόσμο. Στο κέντρο του προβληματισμού τέθηκε η πολιτική εκμετάλλευση και εργαλειοποίηση της πανδημίας από την κυβέρνηση, η πολιτική των εμβολιασμών, η άρνηση στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η πρώτη, μετά από ένα χρόνο, δημόσια και μαζική εμφάνιση της δημοτικής μας κίνησης είχε και ένα επιπλέον νόημα. Βρεθήκαμε σε μια πλατεία που είναι θετικό παράδειγμα της κινητοποίησης του κόσμου της γειτονιάς, ο οποίος με διεκδίκηση, αγώνα και πίεση, με διαμαρτυρίες και υπογραφές, κατάφερε να ωθήσει τον Δήμο να την φτιάξει και τώρα μπορεί πλέον να την χαρεί όλη η γειτονιά.

Στην εκδήλωση συζητήσαμε και γα την ασφάλεια των παιδιών μας στη Λεωφόρο Παλατιανής αλλά κυρίως στην Καππαδοκίας και με δεδομένο ότι στην γειτονιά είναι 5 σχολικές μονάδες, με εκατοντάδες παιδιά. Σε αυτό αναφέρθηκαν σε παρεμβάσεις τους εκλεγμένα μέλη Συλλόγων Γονέων της περιοχής, όπου εξέφρασαν την ανησυχία τους, γιατί ήδη έχουν γίνει 2 ατυχήματα με παιδιά.

Για το πρόβλημα αυτό, επίσης, έχουν γίνει παρεμβάσεις από την Κίνησή μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο τέλος, όπως  είχαμε προγραμματίσει, έγινε και η  κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς για την οικονομική ενίσχυση της Δημοτικής μας Κίνησης, όπου ένας συμπολίτης μας κέρδισε ένα laptop αξίας 450,00 €.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *