Με επιτυχία έγινε η βιβλιοπαρουσίαση “Το Εθνικό Ζήτημα στην εποχή μας”

Με μεγάλη συμμετοχή και κυρίως αμείωτο ενδιαφέρον και συζήτηση έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Παπακωνσταντίνου “Το Εθνικό ζήτημα στην εποχή μας – Η κρίση του ευρωατλαντισμού και η Ελλάδα”. Ο συγγραφέας παρουσίασε τις βασικές ιδέες που αναπτύσσει στο βιβλίο του γύρω από το Εθνικό ζήτημα, την κρίση της παγκοσμιοποίησης, την αναζωπύρωση των εθνικισμών και τη θέση της Ελλάδας. Η συζήτηση που ακολούθησε επεκτάθηκε σε πολλές πλευρές του ζητήματος.

Εισαγωγικά στη συζήτηση, εκ μέρους της δημοτικής κίνησης “Ασυμβίβαστο Ίλιον” εκτέθηκαν οι λόγοι πραγματοποίησης της συγκεκριμένης παρουσίασης – συζήτησης. Το Εθνικό ζήτημα αφορά τους πολίτες και την κοινωνία και, ως τέτοιο, διαμορφώνει την πραγματικότητα γύρω μας. Μια δημοτική κίνηση που θέλει να μιλά και να σκέφτεται και πολιτικά, δεν μπορεί παρά να συζητά και το εθνικό ζήτημα, ειδικά σε μια περίοδο που όλη η επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από αυτό: Μακεδονικό, ελληνοτουρκικά, πόλεμος στη Συρία, Παλαιστινιακό.

Επιπλέον, ως Δημοτική Κίνηση, συχνά στη δράση μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με το εθνικό πρόβλημα. Από τους προϋπολογισμούς και τα έργα των Δήμων, μέχρι την εισβολή των Γερμανών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον εντεταλμένο της Μέρκελ, κύριο Φούχτελ, οι ενεργοί πολίτες και τα κινήματα έρχονται αντιμέτωποι με το σύγχρονο εθνικό ζήτημα της Ελλάδας: Την προσκόλληση δηλαδή της χώρας στον ευρωατλαντικό άξονα και τις εξαρτήσεις, τα προβλήματα και τις αντιλαϊκές, αντιδημοκρατικές πολιτικές που αυτή φέρνει.

Η Δημοτική Κίνηση Ασυμβίβαστο Ίλιον ευχαριστεί τους φίλους που παρεβρέθηκαν και συμμετείχαν στη συζήτηση και φυσικά τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου και τις εκδόσεις “Τόπος” για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο βιβλίο τους.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *