Εργατική Πρωτομαγιά: Να ενωθούμε εργαζόμενοι και άνεργοι ενάντια στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν. Όχι στον πόλεμο! Ναι στην πάλη των λαών!

Αυτή η εργατική πρωτομαγιά έχει μια ξεχωριστή σημασία στην πάλη των εργαζομένων για ένα καλύτερο μέλλον. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να αντιπαλέψουμε και να πούμε ένα βροντερό όχι σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που θρέφεται κυριολεκτικά από τις σάρκες των λαών είτε σαν στρατιώτες είτε σαν άμαχος πληθυσμός.

  • Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουμε να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και να πάψει να χρησιμοποιείται το έδαφός μας για πολεμικές ενέργειες από τους πολεμοκάπηλους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που είναι οι εμπρηστές του πολέμου.

Επιπλέον οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου, φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, δεμένες πάντα στο άρμα του καπιταλισμού.

Στα πλαίσια του τρομακτικού κύματος ακρίβειας που έχει χτυπήσει την χώρα μας και όχι μόνο, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη διαθέτει για τους εργαζομένους μέτρα «ασπιρίνες» αλλά για τους ισχυρούς φίλους της, μεγαλοεργολάβους και πολυεθνικές, τεράστια κέρδη.

Οι εργαζόμενοι μέσα από μεγάλους αγώνες, με αίμα και νεκρούς, κατέκτησαν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, με συμμετοχή και συσπείρωση, γιατί κανένας δεν μας χάρισε τίποτα και φυσικά δεν θα μας χαρίσει χωρίς την δική μας δράση. Κάθε χρόνο έχουμε εργατικά «ατυχήματα» με κόστος την ίδια την ανθρώπινη ζωή! Πριν 1 μήνα στη Δυτική Ελλάδα είχαμε 2 νεκρούς από εργατικό «ατύχημα». Τα εργατικά ατυχήματα είναι σχεδόν πάντα εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, την κάθε κυβέρνηση και την εργοδοσία που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος.

Γι’ αυτό συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς και απαιτούμε:

  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας
  • Προστασία των εργαζομένων από την ακρίβεια
  • Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό
  • Να σταματήσει το χάρισμα του πλούτου και των υποδομών της χώρας στους κερδοσκόπους της «αγοράς»
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *