Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου της 14-4-2022 (με τηλεδιάσκεψη).

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις του δημοτικού σύμβουλου Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ».

Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

  1. Σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην οδό Σύρου, οι κάτοικοι, που αυτή τη στιγμή διαμαρτύρονται έξω από το δημαρχείο για την ύπαρξή τους, και που θα ήθελαν να παραβρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά βλέπετε βάλατε τη συνεδρίαση όχι δια ζώσης αλλά με τηλεδιάσκεψη – γιατί άραγε; – βάζουν 2 συγκεκριμένα αιτήματα:

α)    Να ασκηθούν ασφαλιστικά μέτρα με βάση την αρχή της προφύλαξης ενάντια στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Όταν μάλιστα η επιστημονική αβεβαιότητα ενισχύεται τόσο ως προς τα όρια ασφάλειας όσο και στον βαθμό κινδύνου από τη συνεχιζόμενη αθροιστική έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Υπάρχει δεδικασμένο (αρ.απόφ. 1808/2020 – συνοικία Εστίας, Ίλιον).

β)    Να επιβληθούν πρόστιμα στον ιδιοκτήτη με βάση τον Κανονισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος του Δήμου Ιλίου (αρ.απόφ. 310/2011) ώστε να αποτρέψει τον ίδιο ή ομοίους του που βάζουν το προσωπικό όφελος πάνω από το αναφαίρετο αγαθό της δημόσιας υγείας και εκμισθώνουν τις ταράτσες τους.

Πληροφορούμαστε ότι 120 άτομα είναι συγκεντρωμένα έξω από το δημαρχείο έχοντας συλλέξει 170 υπογραφές, ότι ζήτησαν συνάντηση με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο οποίος αρνήθηκε.

(  Κατά αρχήν την ημέρα που ορίστηκε η συνεδρίαση είχαμε 73 νεκρούς, άρα καλό είναι να προσέχουμε, για αυτόν τον λόγο ορίστηκε η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και όχι για άλλον λόγο, στις 8.10 μ.μ. ζητήθηκε η συνάντηση από τους κατοίκους, δεν προλάβαινα λόγω της συνεδρίασης, ήμουν μόνος, έλειπε ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου, υπήρξαν συναντήσεις των κατοίκων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους είπα να ορίσουν μια επιτροπή και να κλείσουμε ραντεβού για αύριο, να αφήσουν ένα κείμενο με τα αιτήματά τους στο θυρωρείο ώστε να ενημερωθεί ο δήμαρχος, συναντήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων 2 σχολείων, θα γίνει έλεγχος από την πολεοδομία, στείλαμε στο σχολείο του Ιλίου σταθμό μέτρησης ακτινοβολίας σε on line γραμμή ώστε να βλέπουν οι γονείς τα επίπεδα της ακτινοβολίας, αύριο θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα, αυτά ήθελαν οι κάτοικοι, είμαστε μαζί τους και όχι απέναντι, ζούμε κι εμείς σε αυτή την περιοχή.  )

  1. Με αφορμή την ενημέρωση όλων των δημοτικών παρατάξεων από μέλη του ΟΚΑΝΑ στις 1-4-2022, τη συζήτηση που ακολούθησε την ίδια ημέρα ανάμεσα σε όλους τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων του δήμου μας όπου υπήρχε ομόφωνη απόφαση για τη λειτουργία του παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στον δήμο μας πλην της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής στις 13-4-2022, ως ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ, κάνουμε την εξής ανακοίνωση:

«Παρασκευή 01/04/22:  Μετά την επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, για τη δομή συμβουλευτικού χαρακτήρα βραχείας φροντίδας των συμπολιτών μας που είναι εθισμένοι σε τζόγο, αλκοόλ και ουσίες, ο Δήμαρχος δήλωνε αποφασισμένος να στηρίξει αυτό το εγχείρημα. Μάλιστα δεσμεύθηκε μετά από αίτημά μας, να διανεμηθεί δημόσια ενημέρωση του Δήμου προς τους συμπολίτες μας για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.

Τρίτη 12/04/22:   Ο Δήμαρχος αιτείται την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας του ΟΚΑΝΑ επικαλούμενος ότι «όταν οι τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες εκφράζουν τη διαφωνία τους για κάτι που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε, γεννώνται αμφιβολίες για το εγχείρημα».

Αναρωτιόμαστε κ Δήμαρχε:

α) Οι αμφιβολίες σας γεννήθηκαν μετά από αντιδράσεις βουλευτάδων της Ν.Δ. και ντόπιων πολιτευτάδων ή από την εξηγήσιμη ανησυχία συμπολιτών μας που εδώ και 15 ημέρες περίμεναν μια δική σας δημόσια ανακοίνωση – ενημέρωση και δεν έβλεπαν τίποτα;

β) Γιατί εδώ και 15 ημέρες ολόκληρη η πόλη συζητάει για κάτι που θα γίνει στο Ίλιον και ο Δήμαρχος Ιλίου ΔΕΝ τοποθετείται δημόσια;

γ) Ποιοι είναι οι κυβερνητικοί παράγοντές με θεσμικό ρόλο στην τοπική κοινωνία  που σας  γέννησαν αμφιβολίες;

δ) Αλήθεια, μιλάμε για το Ίλιον των δύο τζακιών ή για το Ίλιον των χιλιάδων οικογενειών;

ε) Είστε τελικά υπέρ ή κατά, κάθε Δήμος να διαθέτει ένα Κέντρο Ημέρας Βραχείας Φροντίδας, με την απαιτούμενη χρηματοδότηση, συμβουλευτικού χαρακτήρα;

ζ) Μήπως οι κραυγές δημοτικών σας συμβούλων και ψηφοθηρικοί λόγοι σας ανάγκασαν να αλλάξετε γνώμη;

Την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα τη δώσατε εσείς κ. Δήμαρχε με την πολιτική κωλοτούμπα σας, αφού προηγουμένως υπονομεύσατε αυτό που αρχικά στηρίξατε!»

(  Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου, δε μας ενημέρωσε ο ΟΚΑΝΑ για το όλο εγχείρημα έγκαιρα, από τους κατοίκους το μάθαμε και ζητήσαμε τη συνάντηση, αν το ξέραμε έγκαιρα θα προτείναμε λύσεις, μας ενδιαφέρει η δομή αλλά και οι δηλώσεις των τοπικών παραγόντων, θα σας διαβάσουμε το δελτίο τύπου μας, μάλλον το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο, ας μην ξεχνάμε ότι ως δήμος έχουμε παρόμοια δράση στην περιοχή, π.χ. ΦΑΕΘΩΝΑΣ )

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

  • Λήψη απόφασης για την έγκριση της 4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου Ιλίου, οικονομικού έτους 2022.

Δηλώσαμε αποχή.

  • Έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2023- 2026

Ψηφίσαμε κατά.

  • Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για τον χειρισμό ζητήματος ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντα του Δήμου απαιτούμενου εξειδικευμένης γνώσης, σύμφωνα με το αρ. 281, παρ. 3 του Ν. 4663/2006 (αφορά αγωγή υπαλλήλου)

Δηλώσαμε αποχή λόγω μη ολοκληρωμένης παρουσίασης του θέματος.

  • Καθορισμός διαδικασίας για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου, για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Ψηφίσαμε κατά καθώς ως παράταξη έχουμε υποβάλει στο παρελθόν τις δικές μας προτάσεις χωρίς να γίνουν αποδεκτές.

Στο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για την ανάπλαση της Ζωοδόχου Πηγής ρωτήσαμε τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα και μας απάντησαν ότι αφορά μόνο την κυκλοφοριακή μελέτη που θα σταλεί για έγκριση στην αποκεντρωμένη διοίκηση και γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου, η προθεσμία για το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» είναι μέχρι 31/5, σε άλλο συμβούλιο θα γίνει συζήτηση για την ανάπλαση. Παραπονεθήκαμε επίσης ότι ήρθε στα χέρια μας τελευταία στιγμή.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *