Η φτώχεια δεν είναι ντροπή, η απανθρωπιά είναι: #Cancel_LIDL

Ντράπηκε και η ντροπή με αυτό που έγινε στην πόλη μας. Το σούπερ μάρκετ LIDL κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει ηλικιωμένη που έκλεψε τρόφιμα, παρά το γεγονός ότι παρευρισκόμενοι συμπολίτες μας προσφέρθηκαν να πληρώσουν. Το σούπερ μάρκετ κατέθεσε μήνυση εναντίον της ηλικιωμένης, την οποία, μέχρι και σήμερα που έγινε βούκινο, αρνούνταν να αποσύρει, γιατί «αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας».

Στην Ελλάδα του 2022 η ποιότητα ζωής είναι «καταπληκτική» μόνο για την κοινωνική τάξη που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης: Τους έχοντες και κατέχοντες, τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους, ανάμεσά τους και τους ιδιοκτήτες, μεγαλομετόχους και στελέχη των LIDL που καθορίζουν αυτή την ξετσίπωτη «πολιτική της εταιρείας».

Για όλους τους εμάς όμως, δεν υπάρχει τίποτα το καταπληκτικό στην επανάληψη των Αθλίων του Ουγκώ, όπου ένας απάνθρωπος Ιαβέρης κυνηγά τον Γιάννη Αγιάννη για μια κλεμμένη φρατζόλα ψωμί, ή τα στελέχη μιας αλυσίδας «πολιτισμού» να βρέχουν τη μοκέτα της εισόδου για να μην κοιμούνται σε αυτήν οι άστεγοι της πόλης.

Η αντίδρασή μας είναι ζήτημα επιβίωσης, αξιοπρέπειας, κοινής λογικής.

Η ηλικιωμένη ντράπηκε, γιατί αναγκάστηκε να κλέψει, και συνελήφθη.

Θα έπρεπε να γίνει το ανάποδο: Να βουλιάξουν στην ντροπή όσοι την σέρνουν στο αστυνομικό τμήμα και καταθέτουν μηνύσεις για κλοπή τροφίμων αξίας τριάντα ευρώ. Και επειδή μόνο κατόπιν εορτής και υπό το φόβο του λαϊκού μποϊκοτάζ αποσύρουν τη μήνυση, θα έπρεπε να βουλιάξει στην ντροπή η απανθρωπιά και η υποκρισία της γερμανικής αλυσίδας.

Και ακόμα περισσότερο να βουλιάξουν στην ντροπή όσοι έφτιαξαν μια κοινωνία, όπου πολιτικοί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ «αδιευκρίνιστης» προέλευσης στο λογαριασμό τους, βγαίνουν κι από πάνω, και μας διδάσκουν να κάνουμε οικονομία, και κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα, τη θέρμανση, τη βενζίνη ή το σούπερ μάρκετ.

Ντροπή τους για την πολιτική τους.

Και ντροπή και σε μας αν βλέπουμε την απανθρωπιά και τον κυνισμό των εταιρειών, της άρχουσας τάξης, του κράτους και της κυβέρνησης και δεν ξεσηκωνόμαστε να τους πάρουμε στο κυνήγι.

Και μια τελευταία σημείωση για το Δήμο μας: Μήπως τελικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η λεγόμενη «Κοινωνική Πολιτική» είναι επικοινωνιακή σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών; Μήπως τα σούπερ μάρκετ πρέπει να πληρώσουν πολλαπλάσια ανταποδοτικά τέλη από τον μαγαζάτορα της γειτονιάς; Μήπως η φτώχεια πρέπει να γίνει ευθύνη ΚΑΙ της Αυτοδιοίκησης και να σταματήσει αυτή να κρύβεται πίσω από τις ευθύνες της πολιτείας;

Ντροπή στην εταιρεία LIDL

Ντροπή και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

cancel_LIDL

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *