Κλείνουμε το χώρο μας σήμερα, για να τον ανοίξουμε αύριο

Ο «Xώρος Έκφρασης και Δημιουργίας» επί της Πρίαμου 79, όπου στεγαζόταν η Δημοτική μας Κίνηση «ασυμβίβαστο Ίλιον», κλείνει σήμερα για να ανοίξει αύριο.

Κλείνει σήμερα, γιατί από μέσα Μάρτη και μετά ενώ διατηρούσαμε ένα χώρο πληρώνοντας όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις (ενοίκιο, ρεύμα κλπ), λόγω της υγειονομικής κρίσης και των περιορισμών, ουσιαστικά δεν λειτουργούσε. Αντικειμενικά ήταν (και για το άμεσα μέλλον θα είναι) αδύνατες οι συναθροίσεις φίλων-μελών και υποστηρικτών μας, είτε για Γενικές Συνελεύσεις, είτε για εκδηλώσεις-βιβλιοπαρουσιάσεις-συζητήσεις, είτε ακόμη και για ένα γλέντι οικονομικής ενίσχυσης.

Μια αγωνιστική – κινηματική και ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση όπως το «ασυμβίβαστο Ίλιον», χρειάζεται ένα χώρο λειτουργικό – εργαλείο κοινωνικής παρέμβασης, πολιτιστικών και πολιτικών δράσεων, δημοκρα-τικής λειτουργίας. Ένα χώρο που να σχεδιάζουμε, να συνδιαμορφώνουμε, να φιλοξενούμε πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και όχι απλά να διατηρούμε μια ταμπέλα. Αν και δεν θα έχουμε προσωρινά αυτό το εργαλείο, η παρέμβασή μας στην τοπική κοινωνία όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά φιλοδοξούμε να ενισχυθεί και να δυναμώσει. Άλλωστε οι δημοτικές κινήσεις δεν κρίνονται από την ύπαρξη γραφείων αλλά από την προσφορά και το έργο τους στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Αν κάτι ενοχλεί την κεντρική και τοπική εξουσία είναι η συλλογική σκέψη-δράση και η συλλογική διεκδίκηση. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την υπεκφυγή ή άρνηση της Δημοτικής Αρχής για παροχή γραφείων σε δημοτικές κινήσεις, όπως ορίζει ο νόμος; Την ίδια στιγμή που υπερψήφισε 28.000€ για ανακαίνιση στο 4ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου!

Το κυρίαρχο μοντέλο είναι μια κοινωνία απομονωμένη, ένα τοπίο αποστειρωμένο, πολίτες σε ιδιώτευση, όπου ο καθένας θα είναι μόνος και ανήμπορος. Το «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» σε αυτή την κατάσταση έχει ρόλο και λόγο ύπαρξης, παρέμβασης και δράσης. Οι όροι και οι μορφές παρέμβασης τροποποιούνται εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών. Ωστόσο το «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ»,είναι και θα παραμείνει ενεργή και δρώσα δύναμη για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα των συμπολιτών μας.

Στόχος μας λοιπόν είναι να στεγαστούμε σε έναν νέο χώρο, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, ώστε να το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες και περιορισμοί, αλλά και να υπάρξει η αντίστοιχη οικονομική δυνατότητα.

Σχετικά με το δεύτερο, το Ασυμβίβαστο Ίλιον θέλει λίγα από τους πολλούς και όχι πολλά από τους λίγους! Η οικονομική καμπάνια της δημοτικής κίνησης έχει στόχο την εύρεση, διαμόρφωση και λειτουργία ενός νέου χώρου.

  • Με τη διακίνηση της λαχειοφόρου αγοράς με τη κλήρωση στις 20 Φλεβάρη.
  • Με οικονομική ενίσχυση, μέσω κατάθεσης στο ΙΒΑΝ GR14 0171 7320 0067 3211 2777 663 (Πειραιώς) ή GR21 0110 6600 0000 6607 5413 840 (Εθνική).
  • Με τη διακίνηση κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης και την καταβολή συνδρομών.

Καλούμε:

  1. Τους φίλους-μέλη και συνυποψήφιους της δημοτικής κίνησης να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό διακινώντας τη λαχειοφόρο αγορά σε φίλους-συγγενείς-συναδέλφους-γείτονες κλπ.
  2. Τους υποστηρικτές της δημοτικής μας κίνησης στο βαθμό που συμφωνούν με τον στόχο της εύρεσης ενός νέου χώρου, να στηρίξουν όσο μπορούν και θέλουν.
  3. Τους συμπολίτες – γείτονες που βρεθήκαμε στους δρόμους, που μας είδαν δίπλα τους, που συνδιεκδικήσαμε και θέλουν την δυναμική ύπαρξη μιας αγωνιστικής-ανεξάρτητης -κινηματικής δημοτικής κίνησης, να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Όλοι μαζί να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *