Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (22/12/2020), με τηλεδιάσκεψη.

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ».

Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

1) Να μας ενημερώσετε για τα τυχόν εμβολιαστικά κέντρα του κορωνοϊού στον δήμο μας. (  Αρμόδιος φορέας είναι ο ΕΟΔΥ, θα υπάρξουν 2 κέντρα στο Ίλιον, είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε κι άλλους χώρους αν μας ζητηθεί, υπάρχει άριστη συνεργασία, όλα πήγαν καλά στα τεστ που έγιναν σήμερα στον δήμο μας, βοηθήσαμε κι εμείς, έγιναν 524 τεστ και βρέθηκαν ελάχιστα θετικά κρούσματα. )

2) Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει παράταση της υγειονομικής κρίσης με αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες. Να  υπάρξει δωρεάν κάλυψη των τεστ για τον κορωνοϊό στις ευπαθείς ομάδες, να υπάρξουν κι άλλα μέτρα, όπως π.χ. η μείωση και η απαλλαγή των τροφείων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. (  Τα τεστ είναι δωρεάν από τον ΕΟΔΥ, είμαστε σε φάση δημοπρασίας για να παρέχουμε δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους των υπηρεσιών του δήμου και των ευπαθών ομάδων.  )

3) Στην οδό Καππαδοκίας, στην Παλατιανή, είχαμε νέο ατύχημα, αποφύγαμε στο τσακ σοβαρό τραυματισμό, είδαμε ότι στη γειτονική πλατεία γίνονται εργασίες, τι ακριβώς περιλαμβάνουν; Έχουν ληφθεί υπόψη τα αιτήματα των κατοίκων; Θα τοποθετηθούν ανοιγόμενες μπάρες; Θα ληφθεί μέριμνα για τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων; Θα γίνει πλακόστρωση; (  Αφορά το τμήμα πρασίνου, γίνεται ανάπλαση και φύτευση γκαζόν, έχουμε βάλει σε αρκετά σχολεία φωτεινούς σηματοδότες για τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων, επειδή βλέπουμε ότι αποδίδει θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία και όπου αλλού είναι απαραίτητο, θα δώσουμε σημασία να μην υπάρχουν θόρυβοι που θα ενοχλούν τους κατοίκους, επειδή τα σαμαράκια κρίθηκαν παράνομα βάζουμε κυβόλιθους. )

4) Συμβολές οδών Έκτορος και Δαναών, Φιλοκτήτου και Μενελάου. Σε μόνιμη βάση είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στις γωνίες, γεγονός που αποκαθιστά αδύνατη την ορατότητα και δυσκολεύει τα οχήματα να στρίψουν χωρίς μανούβρες ή χωρίς να ακουμπούν. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιήσει επανειλημμένως τους αρμόδιους φορείς, η απάντηση που παίρνουν είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, δεν πρόκειται για τα ίδια αυτοκίνητα, ότι είναι παράνομο μόνο αν είναι πάνω στις γωνίες, ζητούν οι κάτοικοι να μπουν κολονάκια. (  Ενόψει αργιών και γιορτών θα υπάρξουν παρεμβάσεις, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, θα υπάρξει αστυνόμευση, μέχρι και άνθρωπο θα βάλουμε, τελευταία λύση τα κολονάκια, δε δεχόμαστε ότι οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν τέτοιες απαντήσεις.  )

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εκτός από το θέμα «Αναπροσαρμογή ή μη των τελών χρήσης των κοινόχρηστων χώρων του δήμου για το 2021», όπου δηλώσαμε αποχή.

Ακολουθεί σχετική τοποθέτησή μας:

“Η υγειονομική κρίση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο, αρνητικές θα είναι οι συνέπειες στον χώρο της εστίασης, ζητούμε το συμβολικό ποσό των 0,50 ευρώ ανά τ.μ. να συνεχιστεί για 6 μήνες τουλάχιστον ώστε να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης.”

Στο θέμα «Ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου», τοποθετηθήκαμε ως εξής:

“Αν καταλάβαμε καλά, από τα 550.000 ευρώ του προϋπολογισμού, τα 240.000 ευρώ θα τα διαθέσει ο ΑΣΔΑ. Τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι σχετικές εργασίες; Το ποσό μας φαίνεται μεγάλο. Ποιος επέλεξε τη σχετική πλατεία για ανάπλαση;”

Ακολουθεί η απάντηση της δημοτικής αρχής:

(  Τα νούμερα είναι σωστά, ο προϋπολογισμός λόγω της αναγωγής όπως γίνεται σε όλους τους προϋπολογισμούς θα πέσει στο μισό, δηλαδή όσο είναι το ποσό του ΑΣΔΑ, αν χρειαστούν λίγα παραπάνω χρήματα θα τα βάλει ο δήμος, οι εργασίες θα περιλαμβάνουν ό,τι περιλαμβάνει μια ανάπλαση, οδόστρωμα, φωτισμός, κ.λ.π., η πλατεία επιλέχθηκε από εμάς σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ. )

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *