Μια πρώτη ήττα της καθεστωτικής λογικής Ζενέτου

Η διοίκηση Ζενέτου επιχείρησε να περάσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Ιλίου, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους και το σωματείο τους. Αιφνιδίασε μάλιστα τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, διακόπτοντας αιφνιδίως τη διαβούλευση, φέρνοντας την τροποποίηση προς ψήφιση σε Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συγκεκριμένη κίνηση της δημοτικής αρχής φανερώνει την καθεστωτική λογική και την ιδιοκτησιακή της νοοτροπία. Χωρίς να μπούμε στην ουσία του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, υπερασπίζουμε το δικαίωμα των εργαζομένων να κάνουν τις προτάσεις τους, καθώς και την υποχρέωση της διοίκησης να ακούσει τις αντιρρήσεις και να προσέλθει σε μια καλόπιστη διαβούλευση.

Αντ΄ αυτού είχαμε τη γνωστή εδώ και χρόνια τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Το ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα 18/11 θέλησε να φέρει τους πάντες προ των ευθυνών τους: Πρότεινε την αποχή της αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε η δημοτική αρχή να μην μπορέσει να περάσει με το έτσι θέλω την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.

Υποστηρίξαμε χαρακτηριστικά ότι «Για άλλη μια φορά 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και της μειοψηφίας φαίνεται να αγνοούν τους 21 Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας. Πολύ περισσότερο η Δημοτική Αρχή αγνοεί τους εκατοντάδες εργαζομένους του Δήμου μας και τους εκπροσώπους τους. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19/11 μπορεί να γίνει η αρχή».

Η αναβολή λόγω έλλειψης απαρτίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 19/11 είναι μια πρώτη ήττα της καθεστωτικής λογικής και της ιδιοκτησιακής αντίληψης με την οποία διοικείται ο Δήμος μας. Είναι μια πρώτη θεσμική αποδοκιμασία του αυταρχισμού της Δημοτικής Αρχής, καθώς στο συγκεκριμένο ζήτημα διαφωνούν τόσο οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, όσο και το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Χωρίς καμιά ψευδαίσθηση για τα όρια της σημερινής αντιπολίτευσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, το ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ήττα της διοίκησης Ζενέτου μπορεί να γίνει μάθημα, και για τη δημοτική αρχή, και για τους δημότες.

Η δημοτική αρχή οφείλει να παραιτηθεί από την καθεστωτική λογική με την οποία πολιτεύεται και διοικεί τον Δήμο. Οφείλει να ακούει και την αντιπολίτευση, και τους εργαζόμενους, και τους δημότες του Ιλίου. Να μην κάνει απλώς και μόνο ό,τι έχει η ίδια προαποφασίσει.

Οι δημότες μπορούν να δουν ότι η πίεση στις δημοτικές παρατάξεις και στο δημοτικό συμβούλιο, φέρνει αποτελέσματα. Ειδικά σήμερα, που η δημοτική αρχή δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και των πολιτών, μπορούν να κερδίσουν!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *