Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (17/02/2020)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων  Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ». Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής

Σήμερα λέτε ότι έχουμε έκτακτη συνεδρίαση ενώ ουσιαστικά είναι η συνέχεια του προηγούμενου συμβουλίου που διακόψατε επικαλούμενοι το άρθρο 4 του κανονισμού λειτουργίας που μιλά για θορύβους που εμποδίζουν τη λειτουργία του συμβουλίου, ποιοι έκαναν τους θορύβους; (  Δεν απαντήθηκε  )

Υπάρχει επιστολή του ΚΑΟ Ιλίου προς όλους μας, να παρθεί απόφαση, εμείς δε μετράμε κουκιά όπως εσείς που περιμένατε να έρθουν οι δικοί σας, υπάρχει πρόταση της αντιπολίτευσης που υιοθετεί τις θέσεις του κολυμβητικού συλλόγου, ζητούν ίση μεταχείριση με τους άλλους συλλόγους, να δοθεί ο λόγος στα μέλη του συλλόγου, να προταθεί το θέμα τους. (  Δε δόθηκε ο λόγος στα μέλη του συλλόγου και το θέμα τους συζητήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης )

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

Εισήγηση για την προσθήκη κλάδων/ ειδικοτήτων στο άρθρο 5 του ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Ιλίου. Ψηφίσαμε κατά.

Ακολουθεί η σχετική μας τοποθέτηση:

“Απορρίφθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας  από την αποκεντρωμένη διοίκηση χωρίς να αναφέρονται οι λόγοι, δε μας το κοινοποιήσατε, οι λόγοι είναι τυπικοί ή ουσιαστικοί; Σήμερα τροποποιείτε άρθρο του οργανισμού που δεν εγκρίθηκε, η δέσμευσή σας για διαβούλευση παρόντων και των εργαζομένων δεν τηρήθηκε. Δεν αμφισβητούμε τα λεγόμενά σας, έτυχε να έχουμε στα χέρια μας την απάντηση της αποκεντρωμένης διοίκησης, είναι ό,τι σας προσάπτουν οι εργαζόμενοι, φωτογραφικές διατάξεις και αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά, θέλετε να ορίζετε τους εκπροσώπους των άλλων, επικαλείσθε την ευαισθησία σας για καθαριότητα, 3 μήνες όμως κωλυσιεργείτε αλλάζοντας θέσεις και όχι οι εργαζόμενοι, κινδυνολογείτε για την καθαριότητα, γιατί δεν αγοράζετε νέα απορριμματοφόρα; Να γλιτώσουμε τις 600.000-800.000 ευρώ που στοιχίζει η συντήρηση των παλιών οχημάτων. Τι γίνεται με την ΕΔΕ που απειλήσατε;

Πριν αρκετό καιρό παραβρεθήκαμε σε συνέλευση εργαζομένων για το θέμα. Ήταν και άλλες παρατάξεις, όχι όμως και εσείς. Τότε οι εργαζόμενοι έλεγαν ότι οι αλλαγές δε γίνονται για την καθαριότητα-αφού ούτε προσλήψεις γίνονται ούτε και αγοράζονται τα απαραίτητα υλικά για την καθαριότητα-αλλά για το ποιοι θα γίνουν προϊστάμενοι των διευθύνσεων. Μας είχαν φανεί υπερβολικά τότε αλλά σήμερα οι εξελίξεις τους δικαιώνουν. Οι εργαζόμενοι προσφεύγουν εναντίον σας περί ελέγχου νομιμότητας και ακύρωσης της απόφασής σας και όπως καταγγέλλουν δεν τους παραδίδετε έγκαιρα έγγραφα που σας ζητούν. Σε προηγούμενο συμβούλιο παρουσιάσατε ως αμελητέες τις διορθώσεις που ζητά η αποκεντρωμένη διοίκηση, σήμερα τις εμφανίζετε ως σημαντικές. Τι ισχύει τελικά; Όλη η ιστορία γίνεται για το ποιος θα είναι ο προϊστάμενος και όχι για την καθαριότητα. Οφείλετε να ανοίξετε τα χαρτιά σας, να ενημερώσετε κι εμάς και τους εργαζόμενους για τις παρατηρήσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης, να ακολουθήσει σχετική διαβούλευση και να αποφασίσουμε οριστικά. Διαφορετικά θα έχουν δίκιο όσοι σας κατηγορούν ότι ενδιαφέρεστε μόνο για το ποιοι θα είναι οι προϊστάμενοι και όχι η καθαριότητα.”

Έγκριση της 1ης υποχρεωτικής αναμόρφωσης του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης έτους 2020. Ψηφίσαμε κατά.

Λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ για το έτος 2020 . Ψηφίσαμε κατά. Ακολουθεί σχετική μας τοποθέτηση:

“Εφτά χρόνια διεξάγεται, ποτέ δεν είχαμε το συνολικό κόστος, τι γίνεται με τις αμοιβές και τις υπερωρίες; Η δαπάνη είναι από ιδίους ή κοινοτικούς πόρους; Είμαστε ενάντια ανεξάρτητα του κόστους, δεν πρόκειται να φέρει άσπρη ημέρα, δούρειος ίππος για τις εργασιακές σχέσεις, ευθύνονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρχικά και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε την εργασία τις Κυριακές, εσείς δεν ευθύνεστε αλλά τους σιγοντάρετε, αλαμπρατσέτο με τους επισήμους, είναι όντως οικογενειακές οι επιχειρήσεις, καταλαβαίνουμε τις ανάγκες τους, όχι όμως μέσω της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ αλλά με τη μείωση των δημοτικών τελών, με τη δημοτική συγκοινωνία, οι κάτοικοι της Παλατιανής πηγαίνουν στο Περιστέρι για αγορές, πώς να έρθουν στο κέντρο; Σε κάποιους συλλόγους δεν τους δίνετε χώρο για εκδηλώσεις, π.χ. το ΠΑΝΗΓΥΡΙ και οι άνθρωποι αναγκάζονται να πηγαίνουν σε γειτονικούς δήμους, ακολουθούν και άλλοι σύλλογοι για παράπονα, το συνολικό κόστος δεν το λέτε γιατί είναι εξαψήφιο, δεν είναι κακό η ψυχαγωγία, ο θεσμός είναι το κακό, το ότι το βαφτίζετε αναγκαίο σε δύσκολες συνθήκες, μπορείτε όμως να το κάνετε με υποπολλαπλάσιο κόστος και πολλαπλάσια οφέλη, χρησιμοποιήστε τους τοπικούς συλλόγους σε όλες τις συνοικίες και όχι μόνο στο κέντρο, όχι στην καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων.”

Σύμβαση με εταιρεία για αποψίλωση χόρτων. Ψηφίσαμε κατά με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί ο δήμος να ζητά το πάρκο διαθέτοντας το απαραίτητο προσωπικό και υποδομές και για ένα μικρότερο έργο να κάνει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία.

Δεν ψηφίσαμε την πρόταση της δημοτικής αρχής για τον ΚΑΟ Ιλίου αλλά την πρόταση της αντιπολίτευσης που υιοθετούσε τις προτάσεις του κολυμβητικού συλλόγου.

Στο θέμα της έγκρισης πίστωσης ποσού 182.935,18 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων της Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης, ψηφίσαμε θετικά,  κάναμε και τις παρακάτω ερωτήσεις χωρίς να πάρουμε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Στην επιχορήγηση περιλαμβάνεται και ποσό για το ειδικό Ιλίου;

Δόθηκε στα σχολεία η έκτακτη επιχορήγηση του αρμόδιου υπουργείου για τη θέρμανση; Μας λένε ότι μεθοδεύεται λύση για τα σχολεία που έχουν μεγάλο χρέος. Πώς θα το κάνετε; Με χρήματα της σχολικής επιτροπής; Με την επιχορήγηση για τη θέρμανση; Σας υπενθυμίζουμε ότι πρότασή μας είναι, όπως και του Γληνού, να γίνει από το αποθεματικό του δήμου.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *