Ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν θα περάσει

Το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη μαζική διαμαρτυρία πλήττεται βάναυσα από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αποτελεί συρραφή και εκσυγχρονισμό χουντικού νόμου του 1971. Σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και τις Συμβάσεις για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η κυβέρνηση της ΝΔ θέτει υπό ειδικό καθεστώς το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, ένα από τα αρχαιότερα και σημαντικότερα δικαιώματα συλλογικής δράσης.

Οι αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές διατάξεις του νομοσχεδίου Μητσοτάκη είναι τέτοιες και τόσες που μέχρι και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων αντιτίθεται ανοικτά σε συγκεκριμένες διατάξεις του.

Το λαϊκό και εργατικό κίνημα δεν μπαίνει στον γύψο. Η διαδήλωση, η συλλογική έκφραση γνώμης και αντίθεσης, η μαζική αντίσταση είναι αναφαίρετο πολιτικό δικαίωμα.

Το ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ ενώνει τη φωνή του με όλους όσους διεκδικούν απόσυρση του νομοσχεδίου, δηλώνει ότι δεν θα πειθαρχήσει στις παράλογες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και καλεί στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, 9/7/2020 στις 19.00.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *