Πάρκο Τρίτση: Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Πρόκειται για μια σοφή λαϊκή ρήση που υποδηλώνει την υποκρισία και τα επικοινωνιακά τερτίπια. Φώναζε λοιπόν ο Δήμαρχος Ιλίου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια της Κυβέρνησης, σκίζοντας τα ιμάτια του και προτείνοντας να αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του Πάρκου, ο Δήμος Ιλίου, χωρίς καμία χρηματοδότηση, χωρίς βέβαια να αναλάβει και τα χρέη του. Στην παρορμητικότητα του προφανώς, σε κάποιο σημείο της τοποθέτησης του επισήμανε ότι «και ομόφωνα να το ψηφίσουμε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας το παραχωρήσει».

Φωνάζει λοιπόν ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μόνο που ο νοικοκύρης δεν είναι η κυβέρνηση που σέβεται το πλαίσιο των τοκογλύφων δανειστών και παίρνει πίσω αυτά που υποστήριζε ως αντιπολίτευση, όπως η μόνιμη κρατική χρηματοδότηση αλλά ο κόσμος, ο ενεργός πολίτης που νοιάζεται για το στολίδι που έχουμε στην ευρύτερη περιοχή, το Πάρκο μας.

Μάλιστα ο Δήμαρχος τάχθηκε ενάντια σε κάθε μορφή συν διαχείρισης του Πάρκου χαρακτηρίζοντας ως το βασικό πρόβλημα της μη εύρυθμης λειτουργίας του. Ξέχασε ο Δήμαρχος ότι επί σειρά ετών ήταν ένας από τους βασικούς συν διαχειριστές του Πάρκου;

Κύριε Δήμαρχε: Σας θυμίζουμε το δημοτικό κολυμβητήριο που το διαφημίζατε χρόνια και πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Εδώ και 5 χρόνια έχετε εξαγγείλει ότι θα χτίσετε με χρήματα του δήμου νέο κτίριο για το 8ο γυμνάσιο Ιλίου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σας το είπαμε ότι οι στόχοι που βάζετε είναι εκτός πραγματικότητας και σας έχουμε ζητήσει να διαθέσετε το αποθεματικό για ζητήματα εφικτά που έχουν  χαμηλότερο κόστος ( π.χ. να πληρώνετε τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και τη θέρμανση των σχολικών μονάδων  ώστε τα σχολεία να λειτουργούν αξιοπρεπώς), αλλά αρνείστε με το επιχείρημα ότι οι σχολικές  επιχορηγήσεις είναι δουλειά της πολιτείας και όχι του δήμου. Και η ανέγερση σχολικών κτιρίων όμως  όπως και η συντήρηση του πάρκου είναι δουλειά της πολιτείας για τα οποία,  δηλώνετε ότι θα διαθέσετε τεράστια ποσά από το αποθεματικό σας αν σας αφήσει η πολιτεία. Γιατί δεν μας λέτε ακριβώς το κόστος συντήρησης του Πάρκου; Μέχρι πότε το αποθεματικό του Δήμου θα αντέχει; Ή μετά από 3-4 χρόνια θα «αναγκαστούμε» να το μεταβιβάσουμε σε επιχειρηματικά συμφέροντα;

Οι θέσεις της Δημοτικής Κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ»:

  • Η εποπτεία του Πάρκου να ανήκει στην Περιφέρεια.
  • Ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των ορίων του Πάρκου. Απόδοση στο Πάρκο όλων των καταπατημένων χώρων, κατεδάφιση των παράνομων (πολεοδομικά και περιβαλλοντικά) κατασκευών και περιφράξεων.
  • Μόνιμη κρατική-κοινοτική χρηματοδότηση.
  • Διαχειριστικός έλεγχος για όλα τα προηγούμενα χρόνια και απόδοση ευθυνών.
  • Πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού.
  • Καθορισμός των χρήσεων γης στο Πάρκο που συνάδουν με τον Δημόσιο αλλά και Περιβαλλοντικό χαρακτήρα του.
  • Άμεση αποκατάσταση των καταστροφών που έχουν συμβεί ως τώρα (ηλεκτροφωτισμού, τροφοδοσίας νερού, ανακύκλωσης νερού λιμνών).
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *