ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ: ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Είναι πολλά τα λεφτά!

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής το Πάρκο Τρίτση , όπως και τα άλλα πάρκα και άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας,  παραμένει κλειστό για όσο θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο ΄κ Πατούλης επικαλείται 2 λόγους: α) την  αποφυγή απώλειας ανθρώπινης ζωής και β) την  αποφυγή κακόβουλων ενεργειών.

Για τον πρώτο λόγο, αντί να είναι ανοιχτά τα Πάρκα ως μοναδικοί πνεύμονες πρασίνου, αναψυχής αλλά και προστασίας της ανθρώπινης ζωής για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και Αττικής, ο Περιφερειάρχης επιλέγει να είναι κλειστά!

Για το δεύτερο λόγο, εκατοντάδες πολίτες που νοιάζονται και αγαπούν το Πάρκο, έκαναν εθελοντικά αυτό που Κυβέρνηση και Δήμαρχοι όφειλαν θεσμικά να έχουν μεριμνήσει: τη διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού για τη πυροπροστασία και πυρασφάλεια του Πάρκου.

Ο Περιφερειάρχης και ο Φορέας διαχείρισης του Πάρκου «μερίμνησαν» και ενέκριναν κονδύλι 770.000 χιλιάδες ευρώ για τη πυρασφάλεια και πυροπροστασία του Πάρκο Αντώνης Τρίτσης για ένα χρόνο!

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, μετά από ερώτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη διαδικασία του διαγωνισμού προσήλθε μόνο ένας υποψήφιος ανάδοχος!

Αναρωτιόμαστε και ρωτάμε πρωτίστως τον Περιφερειάρχη, το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου αλλά και τον Δήμαρχο Ιλίου:

  1. Διατίθενται 770.000 € για 1 χρόνο αλλά για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες (αποψίλωση, πυρασφάλεια κλπ) του Πάρκου δεν υπάρχουν τα ανάλογα κονδύλια;
  2. Η διαδικασία του διαγωνισμού γιατί δεν προσέλκυσε πολλούς αναδόχους αλλά φάνηκε σαν να φωτογράφησε τελικά κάποιον;
  3. Όσοι επικαλέστηκαν ότι δεν έδωσαν θετική ψήφο (Δήμαρχος Ιλίου) στο διαγωνισμό γιατί δεν το κατήγγειλαν πολιτικά;

Την απάντηση μπορεί να τη βρει ο καθένας και η καθεμιά από όλους εμάς.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *