ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/05, 12:ΟΟ στην Πλατεία Αγ. Αναργύρων & πορεία προς την κεντρική Πλατεία Ιλίου

Η ακρίβεια τρέφεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αύξηση Μισθών – Μείωση Τιμών – Κάτω η κυβέρνηση των ολιγαρχών!

Τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ φανερώνουν τον εμπαιγμό της προς την κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Αποδέχεται την ύπαρξη της αισχροκέρδειας και πριν τον πόλεμο, ενώ αρνείται να παρέμβει στην ανατίμηση βασικών ειδών διατροφής.
  2. Με την αναστολή, και όχι την κατάργηση, της ρήτρας αναπροσαρμογής, στην ουσία επιδοτείται η κερδοσκοπία των παρόχων ενέργειας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα πληρώνουμε όλοι μαζί την αισχροκέρδεια, αλλά θα είναι σαν να πληρώνουμε λιγότερο μέσω της επιδότησης.
  3. Όσο για τη φορολόγηση των «υπερεσόδων» (και όχι των υπερκερδών) κατά 90%, θα γίνει όταν αυτά «οριστικοποιηθούν» από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Αντί να ορίσει πλαφόν, εκχωρεί σε μια «ανεξάρτητη» αρχή να μας οριστικοποιήσει το ύψος των «υπερεσόδων».
  4. Το ρεύμα θα συνεχίσει να είναι συνδεδεμένο με το «Χρηματιστήριο Ενέργειας» (Ν.4512/2018 επί ΣΥΡΙΖΑ) και μάλιστα με την ακριβότερη πηγή ενέργειας, (ρήτρα αναπροσαρμογής επί Ν.Δ. 5/8/21) δηλαδή του φυσικού αερίου σε ποσοστό 100%, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ξεπερνά το 30%. Η αποσύνδεση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος από το χρηματιστήριο ενέργειας είναι κομβικής σημασίας.

 Οι εντολές διακοπής ρεύματος είναι 5.000 την εβδομάδα! Η ζήτηση σε βασικά είδη διατροφής μειώνεται δραματικά. Η οργή και ο θυμός στην κοινωνία, υπαρκτός, αλλά ακόμη βουβός. Οι αγωγές που έχουν υποβάλει δικηγορικοί σύλλογοι, ΙΝ.ΚΑ., ιδιώτες, φανερώνουν από τη μία το μέγεθος του προβλήματος που βιώνουμε και από την άλλη το τεράστιο πολιτικό κενό που υπάρχει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και στη πόλη μας.

Να πάψει ο Δήμαρχος να επικαλείται το «θέλω αλλά δεν μπορώ».

 Να απαιτήσουμε:

 Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Δωρεάν χορήγηση 1200 κιλοβατώρων το τετράμηνο για όσους είναι κάτω από τα όρια φτώχειας.

  1. Κανένα νοικοκυριό χωρίς τα βασικά είδη διατροφής. Άμεση αύξηση των εξόδων των συσσιτίων και διεύρυνση των δικαιούχων. Δημοτική Κοινωνική Κουζίνα με δωρεάν διάθεση δεκατιανού σε όλους τους μαθητές της πόλης μας.
  2. Δραστική μείωση αντιτίμων στις υπηρεσίες αθλητισμού και πολιτισμού
  3. Μείωση 50% και σταδιακή κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  4. Επιβολή τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων στις εταιρείες ενέργειας για χρήση ΚΑΦΑΟ, στύλους και για τις οπτικές ίνες στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/05, 12:ΟΟ στην Πλατεία Αγ. Αναργύρων & πορεία προς την κεντρική Πλατεία Ιλίου

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *