Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου: Σκουπίστε! – Ψηφίστε! – Τελειώσατε!

Συνεδριάσεις τύπου «ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ!-ΨΗΦΙΣΤΕ!-ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!» επιλέγει η διοίκηση Ζενέτου με πρόσχημα, όπως είπε ο Δήμαρχος στις 30/03/23, να «προσαρμοστούμε στη νέα τεχνολογία της τηλεδιάσκεψης και να αξιοποιούν το χρόνο τους οι δημοτικοί σύμβουλοι σε πιο παραγωγικές δράσεις».

 Η Δημοτική Αρχή, για την αυταρχική και αντιδημοκρατική στάση της, επικαλείται το Άρθ.11 του Ν.5043/2023, που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το συγκεκριμένο όμως άρθρο αναφέρει τρείς τρόπους συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου: α) δια ζώσης, ή β) με τηλεδιάσκεψη, ή γ) με μικτό τρόπο (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη).

Η διοίκηση Ζενέτου, σε αντίθεση σχεδόν  με όλους τους άλλους Δήμους, επιλέγει αποκλειστικά τη τηλεδιάσκεψη γιατί στην ουσία δεν θέλει την ανοιχτή συμμετοχή και προσέλευση κόσμου. Αρνείται τη δια ζώσης συζήτηση με τον κόσμο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιλέγει την ελεγχόμενη είσοδο σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα.

Ενδεικτικά η Δημοτική Αρχή αποφεύγει να έρθει σε δια ζώσης επαφή:

  • Με τους άμεσα θιγόμενους καταστηματάρχες και κατοίκους επί της Αγ. Νικολάου που επλήγησαν από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και αστοχίες του έργου.
  • Με τους γονείς και εκπαιδευτικούς που δεν γνωρίζουν: αν θα τους έρθει καμιά καμινάδα στο κεφάλι ή αν θα πάθουν ή όχι ηλεκτροπληξία ή αν βγαίνοντας από το σχολείο θα επιστρέφουν αρτιμελείς στα σπίτια τους, λόγω έλλειψης επαρκούς σήμανσης και σχολικών φυλάκων.
  • Με όσους διεκδικούν ένα «Πάρκο Τρίτση» ανοιχτό και δημόσιο για όλο το λαό ενώ η διοίκηση Ζενέτου με πρόσχημα το δημόσιο χαρακτήρα, στην ουσία στηρίζει τον Περιφερειάρχη Πατούλη προτρέποντας την ήπια εμπορευματοποίηση και την ελεγχόμενη είσοδο του Πάρκου.

Το Ασυμβίβαστο Ίλιον σεβόμενο την ανησυχία των ενεργών πολιτών και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας θα μεταφέρει ερωτήματα, προτάσεις στα εκτός Ημερήσιας Διάταξης (Η.Δ.) θέματα και θα αποχωρεί από τη διαδικασία της Η.Δ. καταγγέλλοντας το φιάσκο της διοίκησης Ζενέτου. Άλλωστε ο μόνος που μπορεί να σώσει τον λαό είναι ο ίδιος ο λαός με τη μαζική συμμετοχή και ενεργοποίηση του.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *