Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (15/02/2018)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «Ασυμβίβαστο Ίλιον». Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Με αφορμή επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού σε ανήμπορους δημότες μας από φορείς και συλλογικότητες που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, θα θέλαμε να μας πείτε, αν γνωρίζετε, πόσοι δημότες μας και κάτοικοι του δήμου μας είναι χωρίς ρεύμα και νερό και ποιες οι ενέργειές σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος; (Σήμερα μας ειδοποίησαν για δημότη που του έκοψαν το ρεύμα, είναι ενταγμένος στο κοινωνικό παντοπωλείο, τον είχαμε βοηθήσει στην ταφή της μητέρας του, πάντα βοηθάμε σε τέτοιες περιπτώσεις).

Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας; Να μας δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα. (Θα είναι θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου μας).

Θα γίνουν φέτος σχολικοί αγώνες υπό την αιγίδα σας; Υπάρχει προγραμματισμός; Να συναντηθείτε με φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων που θα εξασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των μαθητών καθώς και την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία; (Θα γίνουν οι αγώνες τον Μάιο, 2 ημέρες για ποδόσφαιρο, 2 για μπάσκετ, 2 για βόλλεϋ, θα πάει σχετική εγκύκλιος στα σχολεία).

Διαβάσαμε δελτίο τύπου σχετικά με τη συνάντηση του δημάρχου μας και συνεργατών του με τον πρόεδρο της περιφερειακής ένωσης δήμων Αττικής όπου συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τον δήμο μας. Θα θέλαμε μια ενημέρωση. Όπως ενημέρωση θέλουμε και για την παρουσία του δημάρχου στο υπουργείο παιδείας με αφορμή τη δημιουργία του πανεπιστημίου στη Δυτική Αθήνα. (Η πρώτη συνάντηση έγινε με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου στην ΠΕΔΑ, εγκαινιάστηκε μια νέα τακτική συναντήσεων που θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, θέσαμε τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, το έχουμε ξανακάνει, περιμένουμε απαντήσεις, τρέχουν 2 χρηματοδοτικά προγράμματα. Το πρώτο αφορά προμήθεια οργάνων παιδικής χαράς και το δεύτερο προμήθεια μηχανημάτων έργων. Για τον δήμο μας το μερίδιο που μας αναλογεί είναι 240.000 ευρώ για το πρώτο πρόγραμμα και 200.000 ευρώ για το δεύτερο. Για τη δεύτερη συνάντηση αφορά τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αττικής και Πειραιά σε πανεπιστήμιο, έχουμε άποψη, δεν ξέρουμε πότε και πώς θα γίνει, το βλέπουμε με ικανοποίηση αν υπάρξει αναβάθμιση, είναι θέμα των αρμόδιων υπουργείων).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης, εκτός από τα παρακάτω:

2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2018. Δηλώσαμε αποχή.

Ενοικίαση παραδοσιακών στολών για εκδηλώσεις του 2018. Δηλώσαμε αποχή. Έχουμε δηλώσει και παλιότερα ότι είναι προς το συμφέρον του δήμου η αγορά των στολών και όχι η ενοικίασή τους.

Σύναψη σύμβασης με τρίτους για την αποψίλωση και απομάκρυνση ξερών χόρτων και άλλων υλικών για την πρόληψη πυρκαγιών. Δηλώσαμε αποχή. Έχουμε δηλώσει και παλιότερα ότι είναι οξύμωρο από τη μια ο δήμος να διεκδικεί τη συντήρηση του πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με δικό του προσωπικό και δικά του μηχανήματα και από την άλλη να υπογράφει συμβάσεις με ιδιώτες για έργα μικρότερου μεγέθους.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *