Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (29/03/2018)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «Ασυμβίβαστο Ίλιον». Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Κύριε Δήμαρχε, την Παρασκευή 23 Μαρτίου, επισκεφτήκαμε, ως δημοτική παράταξη με εκπροσώπους άλλων παρατάξεων από τη Δυτική Αθήνα, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και συζητήσαμε μαζί του για θέματα της Δυτικής Αθήνας. Ως Ασυμβίβαστο Ίλιον του αναφέραμε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την παραχώρηση των αθλητικών χώρων του πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», καθώς και τη στάση του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στο θέμα των ορίων με τον δήμο μας. Αναφέραμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης, καθώς αρκετές σχολικές μονάδες, λόγω παλαιότητας, είναι ακατάλληλες να φιλοξενούν μαθητές, όπως και το ότι υπάρχουν σχολικές μονάδες που στεγάζονται σε ακατάλληλα ιδιωτικά κτίρια, καθώς και ότι υπάρχουν συστεγαζόμενα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Ζητήσαμε ενημέρωση για την ανέγερση νέου κτιρίου για το 8ο γυμνάσιο, καθώς και μελέτη που θα αφορά κατά πόσο οι σχολικές μας μονάδες είναι θωρακισμένες σε περίπτωση σεισμού. Μιλήσαμε για το ΜΕΤΡΟ και τη δυνατότητα επέκτασης του από τα δημοτικά ιατρεία στην Αγίου Νικολάου όπου τερματίζει, προς το πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Ζητήσαμε αθλητικά έργα στην περιοχή μας με προτεραιότητα στην ανέγερση κολυμβητηρίου και στην ανέγερση κλειστού γηπέδου καλαθόσφαιρας. Θα βγάλουμε σχετικό δελτίο τύπου σχετικά με τη συνάντηση αυτή. Αναφέρουμε απλώς τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους δημοτικούς μας συμβούλους για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όπως και τη σκέψη του για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου που βρίσκεται στο Ίδρυμα Αναπήρων, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει κολυμβητήριο του δήμου μας, μια αναβάθμιση που θα συνεισφέρει οικονομικά και η περιφέρεια. Θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψή σας. (Όσο μιλούσατε είχα ενημέρωση από συνεργάτη μου για υπηρεσιακά θέματα, θα ενημερωθώ για την τοποθέτησή σας και θα απαντήσω σε μελλοντικό χρόνο). (Αν τα σχολεία ήταν ακατάλληλα, δε θα υπήρχαν μαθητές. Μόνο μια σχολική μονάδα βρίσκεται σε ιδιωτικό κτίριο. Έχουμε μεριμνήσει για το 8ο γυμνάσιο, άλλοι είναι οι υπεύθυνοι που δεν προχωρεί η επίλυση του προβλήματος).

Σήμερα έγινε μια άτυπη συνάντηση των εκπροσώπων των δήμων της Γ΄ Αθήνας με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων για την εφαρμογή του νόμου της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Ο μοναδικός δήμος που δεν είχε εκπρόσωπο ήταν ο δικός μας. Για ποιο λόγο; (Μας ειδοποίησαν τελευταία στιγμή ότι κατά λάθος μας είχαν ταυτίσει με τον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και για αυτό δεν κληθήκαμε στη συνάντηση, απαράδεκτο να μπαίνουν τέτοια ερωτήματα στο συμβούλιο).

Να μας ενημερώσετε για τη σημερινή συνάντηση φορέων με τη διοίκηση του πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». (Δεν απαντήθηκε).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

Συμμετοχή εκπροσώπου του δήμου στην 51η Διεθνή Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας. Το καταψηφίσαμε. Ακολουθεί σχετική τοποθέτησή μας: «Υπάρχουν συμφέροντα, αποδυναμώνεται το δημόσιο συμφέρον, ενισχύεται ο έλεγχος πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας μέσω ΟΤΑ (θυμηθείτε τα ερωτηματολόγια Φούχτελ που καλά κάναμε και δε συμμετείχαμε). Δε σας ταυτίζουμε, απαραίτητη η ενημέρωση για την τεχνολογία, όχι όμως κάτω από το ελληνογερμανικό επιμελητήριο, σας είχαμε προτείνει αγορά 2 απορριμματοφόρων οχημάτων, θα καταθέσουμε και πιο συγκεκριμένη οικονομοτεχνική πρόταση».

Έγκριση πίστωσης για πνευματικά δικαιώματα στην ΑΕΠΙ για εκδηλώσεις του δήμου, έτος 2016-17. Το καταψηφίσαμε.

Διάθεση ποσού 37.882 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ 2018». Το καταψηφίσαμε.

Αναμόρφωση προϋπολογισμού. Δηλώσαμε αποχή. Ακολουθεί σχετική τοποθέτησή μας: «Έχουμε αύξηση 4.500 ευρώ σε αθλητικούς συλλόγους χωρίς να τους ονομάζετε. Επίσης αύξηση 26.000 ευρώ σε πολιτιστικούς συλλόγους χωρίς να τους ονομάζετε. Δε διευκρινίζετε τι αφορά η φύλαξη κτιρίων»

Στο θέμα της έκτακτης επιχορήγησης σχολικών επιτροπών ζητήσαμε να μάθουμε τι ακριβώς αφορά και μας απαντήθηκε ότι προορίζεται για τα θερινά προγράμματα, για την άθληση, για τα κοινωνικά φροντιστήρια, για άτομα με αναπηρία κ.λ.π.

Στο θέμα της Προμήθειας Τροφίμων για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τονίσαμε ότι το ποσό των 80.000 ευρώ είναι μεγάλο για απευθείας ανάθεση, δε βάλαμε θέμα διαφάνειας αλλά μήπως κάτι δεν έγινε κάτι σωστά, καθώς στο παρελθόν δεν είχαμε προβλήματα, το ψηφίσαμε για να μη μείνουν τα παιδιά χωρίς φαγητό.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *