Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (01/11/2018)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Κίνησης «Ασυμβίβαστο Ίλιον» (Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής).

Στο προτελευταίο Δ.Σ. μας είχατε ενημερώσει για το πρόβλημα με το ακτινολογικό μηχάνημα σε τοπικο παράρτημα του ΙΚΑ και πιο συγκεκριμένα με την ημερομηνία λήξης του που είναι 18/11/18. Τι έγινε με τη συνάντηση που είχατε με τον Υπ. Υγείας; Δεμεύτηκε; Αν ναι, με ποιό τρόπο; Αν όχι, τι προτίθεστε να κάνετε; ( Είχαμε συνάντηση με τον Πολλάκη στο δημαρχείο, του καταθέσαμε υπόμνημα, πρέπει να γίνει αντικατάσταση του ακτινολογικού μηχανήματος διαφορετικά θα κλείσει το παράρτημα για όλες τις ειδικότητες, μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι 18/11 θα λυθεί το θέμα, το παρακολουθούμε και εδώ είμαστε ).

Μπορείτε να μας ενημερώσετε για το ύψος των βεβαιωμένων οφειλών των Δημοτών προς τον Δήμο; Ποιό ποσό από το παραπάνω (τις βεβαιωμένες οφειλές) έχει μετακυλιστεί προς την Εφορία; ( Μέχρι 31-10-2018 το ποσό ήταν 5.400.000 ευρώ περίπου. Από αυτά τα 3.609.000 ευρώ περίπου είναι κύρια οφειλή και τα 1.758.000 ευρώ περίπου είναι πρόστιμα. Δεν έχει μετακυλιστεί ποσό στην εφορία, η είσπραξη γίνεται από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων και δημόσιων εσόδων, δηλαδή από το ταμείο του δήμου. Υπάρχουν σχετικά άρθρα για το πώς γίνεται η είσπραξη και το ελεγκτικό συνέδριο είναι αρμόδιο αν γίνονται οι εισπράξεις. Υπόλογος ο αρμόδιος υπάλληλος, ενεργεί αυτοβούλως για την προστασία του, δε ρωτά τη διοίκηση, ούτε η διοίκηση μπορεί να δεσμεύσει τον υπάλληλο, άστοχο δημοσίευμα για αναλγησία και έλλειψη αλληλεγγύης από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμαρχο Ιλίου, δεν υπάρχει βαρύτερη κατηγορία ).

Πόσοι είναι οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου; ( 380 οικογένειες ).

Η Δημοτική Αρχή, όπως αναρτά αεροπανώ για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, προτίθεται να αναρτά αεροπανώ για τη προσέλευση των ευπαθών ομάδων προκειμένου να κάνουν αίτηση απαλαγής & μείωσης των Δημοτικών Τελών; ( Δεν απαντήθηκε ).

Τι πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί η Δημοτική Αρχή σχετικά με την επικείμενη, όπως δημοσιευεται, δημιουργία επεξεργασίας αστικών λυμάτων στη περιοχή; Πρόκειται να έλθει σε συνάντηση με την ΕΥΔΑΠ; και με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου; ( Περιμέναμε ενημέρωση που δεν ήρθε ποτέ, κυρίως από τον φορέα, δημοτικός σύμβουλος άλλης παράταξης μας έδωσε το έγγραφο της ΕΥΔΑΠ, μας ζήτησε ο φορέας μια αίθουσα για ενημέρωση, ποτέ δε θα δώσουμε αίθουσα για τέτοιο θέμα, λέμε κατηγορηματικά ότι δε θα αφήσουμε τέτοια μονάδα να λειτουργήσει, δε σκέφτονται δημότες και δήμους, αν θέλουν νερό υπάρχει, σχετική μελέτη μεταφοράς νερού από Ποικίλο όρος, με μονάδα αφαλάτωσης και μια ανεμογεννήτρια λύνεται το πρόβλημα, θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της αποχέτευσης γειτονιάς άλλου δήμου και το συνδέουν με την ύδρευση του πάρκου, στο επόμενο συμβούλιο θα φέρουμε εισήγηση και την πολιτική μας θέση ).

Συνεχίζουν τα παράπονα των κατοίκων της οδού Προποντίδας, οδού που αποτελεί την μοναδική είσοδο αυτοκινήτων προς την Παλατιανή από τη Λ. Πετρουπόλεως. Τα αυτοκίνητα που περνούν από εκεί καθημερινά είναι περισσότερα σε σχέση με γειτονικές οδούς. Έχω στα χέρια μου σχετική αίτηση κατοίκου με αρ. πρωτ. 37288 και ημερ. 16-10-2018. Τι θα κάνετε; ( Δεν απαντήθηκε ).

Ψηφίσαμε τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *