Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου της 27-4-2021, με τηλεδιάσκεψη.

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ».

Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

1) Ξεκίνησε η ανάπλαση της λεωφόρου Αγίου Νικολάου. Γιατί τώρα και όχι πριν, που τα μαγαζιά ήταν κλειστά; Υπάρχουν δικαιολογημένες ανησυχίες στον εμπορικό κόσμο. Πόση θα είναι η διάρκεια των έργων; Υπάρχουν ρήτρες για την καθυστέρηση του έργου;   ( Υπάρχει χρονοδιάγραμμα με ρήτρες, σύσκεψη με φορείς ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση και περισσότερη ασφάλεια, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί 15 μήνες μετά την υπογραφή. )

2) Στην πλατεία Φοινίκων στον Άγιο Φανούριο υπάρχουν οικογένειες που μένουν σε φορτηγά, ούτε την ανάγκη τους δεν μπορούν να κάνουν, το γνωρίζει η κοινωνική υπηρεσία; Να βάλετε χημικές τουαλέτες. ( Ένας άστεγος είναι μόνο που μένει σε βαν, έχει αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία και ενόψει κορωνοϊού, δεν είναι εστία μόλυνσης. )

3) Δε γνωστοποιήσατε στις παρατάξεις επιστολές αρμοδίων για την κτιριακή κατάσταση του 9ου δημοτικού σχολείου για έλεγχο που έγινε στο παρελθόν. Υπήρξε και δεύτερος έλεγχος, οι γονείς το πληροφορήθηκαν από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, μηχανικοί εξετάζουν το κτίριο. Πώς είναι δυνατόν ο δεύτερος έλεγχος να αναιρεί το πόρισμα του πρώτου ελέγχου, ενώ είναι από την ίδια υπηρεσία; Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας και την προϊστάμενη του τεχνικού τμήματος για τη στατικότητα του κτιρίου του 9ου δημοτικού σχολείου. Δεσμευτήκατε να τους στείλετε τη δεύτερη αυτοψία για το κτίριο που έλεγε διαφορετικά πράγματα από την πρώτη αυτοψία όπως και το βιντεοσκοπημένο υλικό της τηλεδιάσκεψης. Τα στείλατε; ( Στις 5-7-2021 έγινε αυτοψία με παρατηρήσεις για τα υποστυλώματα και την οροφή, υπάρχει μελέτη του 2000 μετά τον σεισμό του 1999 για το κτίριο από τον αρμόδιο φορέα, υπήρξαν παρεμβάσεις στο σχολείο και ενίσχυση των υποστυλωμάτων χωρίς να φτάνουν στην οροφή, ο αρμόδιος φορέας δεν είχε μελέτη για έργο που έφτιαξαν οι ίδιοι, υπήρξε και δεύτερη αυτοψία που έλεγε ότι όλα είναι καλά σε αντίθεση με την πρώτη αυτοψία, έχουμε κάνει πρόταση στα πλαίσια του προγράμματος ΤΡΙΤΣΗ για προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μας, όσον αφορά το στέγαστρο στη δεύτερη αυτοψία μιλούν για αντικατάσταση όχι του μεταλλικού σκελετού αλλά της επικάλυψης, ήδη ένα μέρος έχει αντικατασταθεί και θα αντικατασταθεί και το υπόλοιπο, η υγρασία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και το τονίζει η δεύτερη αυτοψία, έχουν ήδη γίνει 2 σχολικά συμβούλια, οι γονείς δε συμμετείχαν, ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν πρωινές ώρες,  ούτε και ενημερώνουν για τις ενέργειές τους, η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία του σχολείου. )

4) Μπράβο στους κατοίκους στην πλατεία στην οδό Καππαδοκίας που μάζεψαν 350 υπογραφές για την ανάπλαση της πλατείας, η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα και το αναγνωρίζουμε, υπάρχουν όμως παράπονα και καταγγελίες για μερική ανάπλαση και για σημεία που εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα μικρών και μεγάλων. Θα συνεχιστούν τα έργα;                 ( Αφορούν σε μερικά παγκάκια στο βόρειο κομμάτι που θα αντικατασταθούν κι αυτά, μικρό το κακό, ευχαριστούμε τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΣΙ για την αναγνώριση της προσπάθειάς μας, το έργο δεν έγινε λόγω των υπογραφών, ήταν στον σχεδιασμό μας, έρχονται προτάσεις που τις αξιολογούμε, απλώς συμπέσαμε με τους κατοίκους, να προτείνετε κι εσείς λύσεις και να μας βοηθάτε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, όχι στην πολιτική της λακκούβας, δε βοηθά ούτε εσάς ούτε εμάς, να ειδοποιείτε τις αρμόδιες υπηρεσίες. )

5) Καταθέτουμε για συζήτηση και να υιοθετήσετε 8 συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της τοπικής αγοράς, σας τα έχουμε κοινοποιήσει.      ( Δε χρειάζεται να συζητηθεί, τα περισσότερα από τα μέτρα που προτείνετε τα έχουμε ήδη υλοποιήσει εκτός από τη δημοτική συγκοινωνία και το πάγωμα των οφειλών και των κατασχέσεων των λογαριασμών των δημοτών. )

6) Στις 10 του Μάη ανοίγουν ξανά νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. Από άποψη καθαριότητας είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς; Υπάρχει επάρκεια καθαριστριών, αντισηπτικών, μασκών, γαντιών και ό,τι άλλο προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο; ( Ήδη λειτουργούν μια χαρά τα λύκεια, υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά και οι απαραίτητες καθαρίστριες, προσπαθούμε όλοι μας για το καλύτερο δυνατό. )

7) Τελικά ανοίξατε τις παιδικές χαρές παρά την κατηγορηματική σας άρνηση για το αντίθετο ισχυριζόμενοι ότι βάζετε σε προτεραιότητα την υγεία και ότι δεν έχετε το απαραίτητο προσωπικό που θα επιβλέπει αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Τι άλλαξε τελικά; Βρέθηκε το απαραίτητο προσωπικό ή οδηγηθήκατε σε αυτή την απόφαση για άλλους λόγους; ( Δεν απαντήθηκε ).

8) Είδαμε τα εγκαίνια για την υδροδότηση του πάρκου ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Το έργο αυτό δεν έχει καμιά αξία αν δε συνοδευτεί από τη στεγανοποίηση των δεξαμενών των λιμνών, από το βιολογικό τους καθαρισμό αλλά και από έργα συντήρησης και αξιοποίησης του πάρκου. Σε τι σημείο βρισκόμαστε; ( Στείλαμε επιστολή στον φορέα της διαχείρισης υποδεικνύοντας πώς να λύσουν τα προβλήματα, το πάρκο εξαρτάται από το νερό, εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε. )

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

1) Λήψη απόφασης για έγκριση 4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ιλίου, οικονομικού έτους 2021

Ψηφίσαμε κατά.

2) Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων Α’ τριμήνου του έτους 2021

Ψηφίσαμε κατά.

3) Αποδοχή όρων για την λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων από πόρους του Τ.Π. & Δανείων και εξουσιοδότηση υπογραφής σχεδίου δανειστικού συμβολαίου

Ψηφίσαμε κατά.

4) Λήψη απόφασης για υπογραφή της Χάρτας των Δικαιωμάτων των Αστέγων

Ψηφίσαμε κατά.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *